ula timoti :kahkah:
Timothy Ash
@tashecon
Is this the New plan or the new, really new plan? Or the kind of new plan? Or the slightly new plan. Or the almost new plan? Or just another new hut not really new plan. Yeni, yeni, yeni...
Printable View
ula timoti :kahkah:
Timothy Ash
@tashecon
Is this the New plan or the new, really new plan? Or the kind of new plan? Or the slightly new plan. Or the almost new plan? Or just another new hut not really new plan. Yeni, yeni, yeni...
Damat twiter da 1. Sira gundem
Paylasimlar cok trajikomik
Istifa etmesi lazim ya da baska bakanlığa gecmeli
Aslinda damat bu kdr kotu yonetmez de k.pederi yakiyor damati illa insaatcilari kurtaralım millet batarsa batsin diyerek
Damat in tum gelecegi sifirlandi bence %0.001 oy alamaz
Bu tehlikeyi gorup ayrilmaliydi coktan bu gorevden
Yabanci ekonomistler artik dalga geciyor ya. Timoth ash in yazdigina bakin. Gulsek mi aglasak mi halimize
Hocam maalesef işin rengi öyle değil. Devlette hemşireyim, geçen sene nöbetler ile beraber kazancım 7500tl civarıydı, şimdiyse 4500tl ye düştü. Nöbet ücretlerimiz 20.5 ten 14.5 e düştü, performans ödemesi tamamen gitti. Siz bakmayın bakan beyin tavandan vereceğiz muhabbetine, daha dün gece covidli hastaya stend taktık ama halen daha para mara yok. Covid süresince gönüllü olarak yoğun bakımda çalıştım, ocak, şubat aylarında aldığım performans ile mart, nisan, mayıs aylarında aldığım arasında bir kuruş oynamadı, şimdiyse hiç alamıyorum. Twitter'a girip bir dolaşın hemşireler isyanlarda. 96 dan bu yana istanbulda yani hiç bir memurun çalışmak istemediği yerde çalışıyorum ama artık benimde dayanacak halim kalmadı. Zaten temmuz atamasında da pek çok kıdemli arkadaşım anadoluya kaçtı, artık benimde kafama çek git yeter artık yaptığın hamallık fikri iyiden iyiye oturdu. Düşünün hasta sayısını geçtim yıllardır hastanelerdeki hemşire sayısı ideal sayının yarısının altında. 20 milyonluk şehirde 10-12 tane kamu hastanesi var. Neredeyse 2 milyon hastaya bir hastane düşüyor. Tabi bunlar bile iyi niyetli hesaplamalar, oturup kafa patlatıp adam gibi bir hesaplama yapsam çok daha büyük rakamlar çıkar. Şu covid işi bitene kadar buradayım covid bittikten sonra İstanbul hikayemi sonlandıracağım. Devlet bize ödeme yapmaya para bulamıyor ama milli eğitim bakanlığı okullar kapalıyken öğretmenlere ek ders ödemesi yapabiliyor, yanlış anlaşılmasın öğretmenlerin aldığında gözüm yok, daha çok kazanırlar inşallah ama insanın hakikaten çok zoruna gidiyor.
temelde ne yaptıklarının en azından bir kısmı belli..tahtada avantajları, piyasa yapıcılık gibi konulardan gelen avantajları filan bir tarafa bırakırsak alttan alıp yukarıdan satmak temel mesele neticede..
normal bir yatırımcı / trader olarak pozisyon kapatmada görece büyük fiyat hareketleri kullanacaksan (%1-2 gibi en az) aslında long veya short poza ek olarak arbitraj pair trade veya index arbitraj gibi textbook bilgiler "quantitative finance, algorithmic trading" gibi kitaplarda detaylı açıklanıyor, yeterli oluyor..herkes buradan başlıyor, ilerleyen süreçte kurum özelinde bazı "trick" ler dahil ediliyor muhtemelen..
fiyat esassa ve marjin call konusunu sıkıntı olmadan yürütebiliyorsan büyük "filtre" ile az çok şansın var.. düşük/küçük fiyat hareketlerine girdikçe şansın bence daha az..
A para tv ekonomi konusunda bloomberg TV den daha iyi proğram yapmaya başladı ...birde A para ekrarını bir düzeltse iyi olur....şimdi güzel proğram var canlı......orkun gödek ,Işık ÖKTE var....
cb bu ülkeyi daha ne kadar yönetebilirki yaş baş kalmadı artık
o nedenle ekonomide ataklar falan beklemeyin damat emir kulu zaten gidene kadar sabredin diyor deniyor işte ülkeye
cb diyor yani :)
Sağlık personeline laf atanların iyi okuması gereken bir yazı. :bravo: :bravo:
Ben de üst tavandan dağıtılacak denilen paraların nerelere gittiğini açıklayabilirim ama ileri demokrasi engelliyor.
Son olarak şu anda X hastanesinde covid olan bir doktor, üst kademenin zorlamasıyla hizmet vermeye devam ediyor. Hem de pediatri polikliniğinde. Yani çocuklarınızın tedavi alacağı klinikte. Bu ülkede tuz koktu, biz neyin tartışmasını yapıyoruz.
Ayrıca yazıda tek sözüm öğretmenlerle ilgili olan kısma. Keşke örnek olarak imamları verseydiniz. 5000 yeni imam alınacakmış.
damat istifa etse bilal gelse
daha hızlı sürünürüz bence ..
böylede çok yavaş sürünüyoruz süründümüze bile pişman oluyoruz sürünürken
arada böyle ataklar olması lazım
Şimdi koyunları güderken çoban kavalı ne kadar tatlı çalarsa koyunlar da o kadar mutlu olur.
Konu dışı ama olsun birden aklıma geldi nerden geldiyse
askerlikte böylemi sürünüyoduk
:drunk:
damat bence yine yeniden povırpoint sunu ile dıjmisfakların tüm oyununu bozdu
çil yavrusu gibi dağıldılar yeminle
kim ne derse desin mükemmel bir sunumdu.. ülke ekonomisinin geleceğini, neler beklediğini filan çok iyi anladım :he:
BİM yine devreye giriyor...Bu ne zaman pozitif ayrışsa endeksten, vadeliye yön veren TEB ve ekürileri devreye giriyor diye anlıyorum.
1263 short
herif bana baksa..
bende yazsam ona bi love song
ye
gel shortuma bi yaslan
ye ye
dedi götür beni aya aya aya
1 ekim de aciga satis nasil etkiler sizce
https://www.gazeteduvar.com.tr/enerj...makale-1500148
Çok karışık gözüküyor. Neredeyse kördüğüm gibi. Önemli olan işin felsefesi ve tarihi geçmişi. Bunlar üst süte oturdu mu, hangi şirket 1000 misli değer kazanır, tespiti mümkündür. tkuru böyle bir olay, burada benzer başka bir olay var.
Alıntı:
Bir zamanlar ‘çantacı’ tabir edilen ve ‘yenilenebilir’ enerjide lisans alması kolay küçükler, hızlanan bir trafikle daha büyüklere, çoğu da inşaatçı olanlara akıyor. Manisa Çapaklı’da, Bursa Kirazlıyayla’da, Konya Çavuşgöl’de ve daha pek çok yerde köylülerin önüne dikilen jandarma bariyerleri, daha iri birilerini koruyor. Toplumsal kaynaklar yasaların marifetli elinden geçip, rejimin ‘şahsi’ karakterine uyumlu biçimde, kâr ve servet olarak belli şirketlerde ve ailelerde birikiyor.
Matruşka...Çözebilmek için 90'lı yılların magazinine de ihtiyaç var. Bergamalı Köylüler vardı, Ali Kırca'nın ana haber bülteni, bu köylülerin görüntüleriyle başlardı. Tvlerden sol söylemler, çevreci fikirler dile getirilirdi. Şimdi çok ünlü komedi film oyuncusu hanımın babası. Nereliydi acaba?Alıntı:
Anayasayı başında bir taca çeviren Louis Bonaparte’ın boğazına çöktüğü Cumhuriyet’in dönüşümünü, zenginleşen aileler üzerinden anlatan Emile Zola’nın müteahhit karakterinin söylediği gibi;
“Menfaate dayalı bu demokrasi devrinde, imparatora bağlılık biricik vatanseverliktir… Tüm servetler, tahtın etrafında toplanmalıdır.â€
Birden ve aniden Necip Hablemitoğlu kafasına bir mermi yeyiverdi. Söylenmemesi gereken iki kelime söylemişti. Neydi? Onun da çocukları vardı, babasız büyüdüler.
Neticede Bergama'da Eurogold firmasının işlettiği altın madeni, Kozal'a, İpek'e yani Pensilvanya'ya verilmemiş miydi?
Açık yazılmaz, açık yazan Covid olabilir.
Bir şey tekerrür edecek sanki, örümcek ağlarını örüyor.
Öğretmenler konusunda haklısınız, nöbetten çıktım oldukça yoğun geçti o yüzden aklıma ilk onların alıpta bizim alamadığımız ek ödemeler geldi. Şimdi yeni kararname ile imamlar %100 performans alacakmış.
Dediğiniz gibi yazılacak çok şey var ama ileri demokrasimiz ne yazık ki engel oluyor.
Bu ülke halen daha ayaktaysa o abudik gubidik din alimleri sayesinde değil kendini feda eden üç beş kişinin sayesindedir. Anjio da çalıştığım için her sene şua iznim var, yasal zorunluluğu var yıllık izinler iptal edilebiliyor ancak şua mecburi, iptali yada ben çıkamayacağım deme hakkın yok, normalde aralıkta çıkarım ilk defa bu sene ekimde çıkıyorum. Çünkü pandemi patladığında işimin başında olayım, yoğun bakımlarda benim gibi kıdemlilere ihtiyaç olacak diye. Kendimi bunu yapmaya zorunlu hissediyorum ama bir tarafımda sen süzme geri zekalısın diyor
İlahi adalet vardır...
Yaşattığını yaşarsın...
damat gitse de değişen bişey olmaz...hepsi tek kişinin sözüne bakıyor...zaten rte kendisi demedi mi seçim meydanlarında bu ülkede ekonominin sorumlusu benim ben demedi mi? kim gelirse gelsin farketmez çünkü kendi istediğini düşündüğünü yapma şansı yok...bence...
borsaya para yatırmak mı?
yoksa reelde mal sahibi olmak mı?
2012 yılında 320,000 tl ye aldığım evin fiyatı şuanda 1,100,000 tl...
işin komiğide bu evi emlak konut yaptı...
ben evi aldığımda emlak konut 2 liraymış şimdi 1,73...
evi yapanı almak bu sattığı evdende ettiği karı cebe atmak demektir...
fakat öyle bir yiyorlarki bu hisse fiyatlarına yansımıyor...
o yüzden borsaya uzun vadede yatırım pişmanlıktır.
ahaa :he:
bende hep emniyet kilidi açık geçirmişim haberim yok :he:
birgün bir denetim oldu zaten kısa dönem yapıyorum
denetimden sonra komutan nöbet değişiminde diğer askerle boş dolu kontrölü yaptırdı
iyiki havaya tutmuşuz namluyu :oleyo:
ömür boyu diskodaydım yoksa :he:
Turkcell ve Bim yakın zamanda bu fiyatlara bulunamayacak gibi geliyor.
Bakan Albayrak'tan gazetecilere: Döviz kuru benim için önemli değil, oraya hiç bakmıyorum
:he:
oynamayı düşündüğüm paranın tümüyle 126100 short açtım palaya karşı lem pala ayıcıklarımı yalnız bırakacağımı sandın demi yedirmem sen zengin güçlü olabilirsin ama ben beeennnn ayıcık usta yedirmemmm ayıcıklarımı :oleyo::oleyo:
önceden defalarca batmış olabilirim beni defalarca kandırmış olabilirsin defalarca terste kalmış olabilirim tenhada kıstırılmış olabilirim :oleyo::oleyo:
tcell de gel gel yapıyorlar...
ben istihkamcıydım bomba-mayın...kamp için alayın arkasındaki koca tepeye tırmandırdılar elimizde tüfek, sırtımızda hayvan gibi çanta...1 gece çadırda kaldık domuzlar var etrafta...valla hiç öyle yedek subay falan dinlemediler eğitimde canımız çıkıyordu her gün...hiç futbol voleybol falan oynamadım...sürekli eğitim vardı...ya sınıfta ders ya sahada eğitim...
hiç yürüyüş yaptığımı hatırlamıyorum eğitimde...sadece yemin töreni için geçit yürüyüşü çalışmıştık...
defalarca ceza olsun diye yerde beton üstünde süründürüldüğümüzü hatırlıyorum...toz toprakta eğitimdeki sürünmeler hariç...
hamdolsun gerçekçi olmayan programlarla yola devam ediyoruz..başlamış olan 2. dalgayı da yok farzediyoruz..Koç üni.den bloombergde konuk diyorki, prgogram için kaynak ne? korkuyorum 2001 in aynısı durum var, diyor..
https://www.birgun.net/haber/makalen...irdilar-317198
Alıntı:
Van'da ‘makale yayımlama’ vaadiyle uluslararası alanda bilimsel içerikli yayın yapan internet sitelerinin kaynak kodlarını kopyalayıp, phishing (oltalama) yöntemiyle yaklaşık 50 kişiyi 1 milyon lira dolandıran şebekeye polis operasyon düzenlendi. Operasyonda yönetici konumunda İran uyruklu 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Alıntı:
Ercüment Devlet Yahnici
@edyahnici
Sahte diploma yaptıracaktık bi arkadaşa, kalpazan dedi ki tıp hariç her bölümün diplomasını çözeriz. Tıp niye yok dedik, siz bu ahlaksızlıkla gider ameliyata girmeye kalkarsınız dedi. Memleketimin kalpazanındaki şuur akademisyende yok.
Vallah doğru söylüyor. Ortaokulda okulu kırdık, üstünden neredeyse asır geçmiş. Arkadaşın biri esrar nasıl alınır deyip duru. Cebinde tomarla para var. Kadıköyde bir torbacı mı varmış. Adamı bulduk, elimizde okul çantaları, çocuğuz abi. Adama esrar soruyoruz. Adam, ''Ulla didi itoğlu itler,eşşek herifler,gidin okulunuzu okuyun,deyyuslar''.Esrar almak isteyen arkadaşa tokadı bir bastı. Kaçtık. Adam arkamızdan da kovaladı yani. O kadar korkmuştum ki, bir daha öyle bir teşebbüste hiç bulunmadım.Alıntı:
Ercüment Devlet Yahnici
@edyahnici
·
30d
Bu arada yüksek lisans tezini parayla yaptırmış biriyim. 500 lira vercem diye tezi yazan kızın burnundan getirdim, on kere yemeğe, bişeyler içmeye falan çağırdım, gel dedim benim evde yaz falan, hiç oralı olmadı. Teslim etti parasını aldı her yerden engelledi. Allah affetsin
Eskiden başkaydı be ya...
İstanbul'da ceviz büyüklüğünde dolu yağıyor. Dikkatli olun arkadaşlar.