Evet dudu. Aynı oranı bana da verdiler. Dün şubenin önünden geçerken içeri girip sordum. Demek her şehirde aynı oranı telaffuz ediyorlar.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...ilacak-1823508
HAlkbank davası.
Evet çok acı...
Bu kadar hesapsızca hareket edilmesi gerçekten çok acı...
Geçen cumartesiden beri kafayı yemis gibiyim... Bir ülkenin parası da o ülkenin onurudur... Ama takan yok... Yarin öbür gün 3-4 euroyu yanyana koyup bunla Turkiye'de ziyafet çekebilirsiniz diye dalga geçecekler, Türk insani ayni yemeğe 50 lira verirken eli titrerken...
Adamlar 40 euroya ülkelerinde bir günde harcadıkları paradan daha ucuza uçak arti ultra her şey dahil sefa sürerken Türk insani yerinden kıpırdayamayacak.
Ülkenin tasinmazlarini, arsalarini bedavaya alma şansı olacak elin Hans'inin, Türk insani ayni ev icin bir ömür çürütürken...
Zaten son 2-3 senedir böyleydi ama bir umut vardı... Geçen cumartesiden beri bende o umut pek kalmadi...
Bakalım artik hangi seviyedeki kur birilerini rahatsız edecek... Ya da hangi seviyeye gelirse gelsin rahatsız olmayacaklar mi?
Stopaj kararı değişirmi son dakika dolar yüzünden .
buraya da buyrun...
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1161&page=614
Var ama sürekli alamadığı için başkaları dalga geçenler olacağı için paylaşma gereği duymadım detayları .
Bende o şekilde paylaşayım dedim öyle şeye böyle şey hesabı [emoji85][emoji85][emoji85]
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...kladi-6337707/
erken genel seçimin ayak sesleri mi bu ?
eğer erken genel seçim hazırlığı ise TR piyasalarında geri çekilmenin 2.ci dalgasını görebiliriz.
ne zaman başlar ikinci dalga.
seçim açıkladığı gün...
Secim bence kesin.bu yil.hatta Haziran bile olabilir.parlementer sisteme donulmeli.
Mevduat faizine yüzde 17 veriyorlarsa bilin ki yüzde 30 devalüasyon olacak.
TL illüzyon
Bunlar kazanacağını bilseler veya umutları olsa inanın yarın seçime giderler...Zaman içerisinde oyları yukarı yönelirse işte o gün seçim kararı alırlar....Eskiden bu kadar hata yapan baraj altına giderdi, istanbul seçimleri gösterdi ki adamlar hala çok güçlü....
yeni kahraman oğlan 15 Nisan da faiz artırırsa ne acaip olur.
yıllık %20 ile bağlayanlar adına üzülürüm.
Eğitim seviyesi düşük, (din adamlarınca beşikten mezara kadar yoğun bir algı bombardımanı ile) sorgulamayı günah sayan iyi niyetli insanlarımız biz bu dünyaya sınanmak için gelmişiz, önemli olan ahiret diye beklentilerini ötelerken, onlar gözünde din temelli olmayan parti ve kişilere oy atmayı haram saydıklarından bu ülkede yakın vadede bir şey değişmez.
O nedenle zeki gençler o alman, amerikalıların yaşantısını, özgürlüklerini görüş tüyüyorlar.
bu kadar erken takvim de yetişmez,ayrıca pandemi hafiflemeden seçim olmaz,yazın hiç olmaz turizm ve ülke içi yer değişikliği çok yoğun,katılım düşük olur en erken kılışdarın dediği gibi sonbaharda,ama ben önce anayasa kamuflajı altında bir referandum bekliyorum,ortamı yoklayacak erdoğan referandum geçerse ,ortamı müsait bulursa peşine seçim kararı alır yoksa 2023e bırakır gibi,bunların söylemlerine güven olmayacağını milyon defa yaşadık,bir gece imzaya bakıyor her şey,burda çok kişi dolar 7 lira civarına düşmüşken ne zaman faiz inerse dolara geçeriz diyorlardı al faiz inmeden dolar 8.14 oldu ve büyük ihtimalle 9 üstüne çıkacağız,faiz artırımı artık gelmez enflasyona eskisi gibi tüik üzerinden ayar çekecekler 1-2 toplantı pas geçip haziran gibi 200 baz indirimle siftah yapacaklar ,doların çıkmasından rahatsız değiller,hatta vatandaş 6 milyar dolar bozdu diye dth çözüldü kafasındalar,tvlere güven verici olarak yiğit bulutun çıkması bile tek başına her şeyi özetler ,akp tarihi fırsatı naciyi kovarak tepti,ben doğrusu ülkeyi erdoğanın yönettiğini düşünmüyorum,siyasi-askeri alanla mhpnin,perinçeklerin esiri olmuş,ekonomik açıdan da dar bir danışman grubunun güdümüne girmiş bir yönetici görüyorum.alınan kararların çoğu birbirine zıt iktidar içindeki güç odakları erdoğan üzerinden çarpışıyor,dün kovduğu berat albayrakı bugün bakan yapar şaşıran olur mu? 2021 yılı dengelenme yılı olacak diyenler bu yönetim aklıselimi çoktan kaybetti,uzatmaları oynuyor,halk ya bunları gönderecek ya sefaletine sefalet katmaya devam edecek.
https://youtu.be/R-q9go-xi1M
Bu işin sonu böyle olacak gibi[emoji39]
Şunu öncelikle belirteyim, yorumlarimin içinde en ufak ideolojik taraftarlik yoktur, çarşı herseye karşı perspektifinde biri değilim, keza terör ve darbe sevicilerinden ve insanların dini görüşlerine saygı duymayanlardan da nefret ederim, yorumlarim sadece ekonomiye bakis acimi yansıtmaktadır.
Zaten bu nedenle Ağbal'in yaklaşımını doğru buluyordum, zira defalarca belirttiğim üzere bedava para politikası nedeniyle bozulan dengelerin düzeltilmesi ve 2021 in dengelenme yılı olması gerekiyordu.
Çözümün faiz olmasından da medet uman biri değilim, enflasyon sıfır olacaksa faiz de sıfır olsun, ama sen birikim yapanı cezalandırıp elin parasıyla süreçleri yönetenleri ihya edecek politikalar izlersen bunlarin bu ülkenin tüketim yapısında enflasyon gibi sonuçları olur. Kendi paranın destabilize edecek adımları saymiyorum bile... Bir de devamlı ayni zumreleri kurtaracak politikalar izlersen diğerlerini enayi yerine koymuş olursun.
Birileri bu seviyelerdeki faizden rahatsız olurken bu kurtarılmaya çalışanların ticaretindeki fahiş karlar ve yuksek fiyatlar kimseyi rahatsız etmiyorsa bunda bir yanlışlık vardır... Hele hele bu fahiş karlar senin benim birikimimden elde edilen bedava krediler ile elde ediliyorsa. Ortalama bir evin 750bin, ortalama bir arabanin 250bin olması nasıl kimseyi rahatsız etmez??? Bu birikimleri yapmak icin bir ömür geçiyor...
Kredibilite meselesine deginmeye gerek yok bile...
Neyse, bakalım nereye varacak bu işler...
Aslinda hep aynı seyleri yasiyoruz.1994,2001,2018........buna kaos teorisi deniyor.
Dolar kapalıçarşı da 8.01 - 8.02 gösteriyor.
Bidon un RTE yi davet etmesinin etkisi herhalde.
Haftasonu tam kesin olmasa da Dolar TL kuru hakkında fikir vermesi açısından bunu takip edebilirsiniz.
USDTTRY
https://www.binance.com/en/trade/USDT_TRY
DolarTL kripto pazarında 7.89 .
https://www.binance.com/en/trade/USDT_TRY
Yok vermezler, kesinlikle veremezler.
Vermeleri demek baslarina cok daha buyuk bela acilmasi demektir.
Ama ileri gitmesine de izin vermezler.
Batmasina izin vermeleri demek yarin sabah ilk etapda milyonlarca kisinin batiya dogru kontrolsuz bir sekilde goce baslamasi demektir.
Bir kac sene onceki buyuk gocte gordunuz Merkel her ay ulkemize geliyordu, Van kahvaltisi etmeye degil herhalde :)
Bu ilk reaksiyon olur ve bence yeter de artar.
AB ve bati icin bu ulke eskiden bati savunmasi anlaminda cook daha onemli bir ulke idi.
Bati dogu arasinda boyle bir tamponun olmasi hayati onemdedir.
1961 Kuba krizinde cok acik gorulmustur.
Simdi onemi bir miktar azalmasina ragmen yine devam ediyor.
Diger tarafdan palazlanmasina, cikmasina da izin vermezler ipleri ellerinden birakmamak icin, surekli kendilerine muhtac birakillar ki dediklerini yaptirabilsinler.
Batili bir diplomatin dedigine gore Turkiye'nin en onemli ihrac kalemi askerdir.
Tabi 85 milyonluk buyuk bir pazar, bu da cok onemli dogal olarak.
Pazarini acmis, tuketmek icin hazir buyuk bir ulke.
O nedenle batmayiz ama surunmeye de devam ederiz.
Yine batili bir diplomatin dedigi gibi Turkiye turklere birakilamayacak kadar onemli bir ulkedir.
Potansiyali cok buyuktur ama oyle de kalmaya devam edecektir.
Biraz yakin tarihi okuyan bu gercegi cok cok iyi anlar.
Emperyalizm bu olsa gerek. :)
Syg,
Geçen hafta ki 8.50 ler grafikte gözükmüyor, fark neden kaynaklanıyor olabilir?SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani bir nevi biz gayriresmi II.Yunanistan olduk.
Batırmazlar ama çıkarmazlar da. Ne verirlerse yiyeceğiz artık.
Güzel kardeşim anladık TL'de kaldın bari bu kadar belli etme.
Kapalı piyasada üç beş kişinin katıldığı sığ piyasada tether fiyatı 7.89 ise dolarımızı satalım mı yani?
Biraz sakinleş, limonlu ılık su iç.
Sepet yapmayı dene.
%50 döviz %50 tl olabilir. Hisse de ekleyebilirsin.
Yarın 8.25 civarına vurur dolar şahsi fikrim.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
gectigimiz hafta bası gordugum 675.000 tl lik 2 el arac ,1 gunde satılmış ,doviz yukselince piyasada hareket oluyor ,bozdurup yada dahada yukselecek inancıyla ..
Bu gün marketlere alışveriş yapmaya gittim migros, bim ,a101,
Hepsi %20 zam yapmış 2. El araçlarda zam görmüş fakirlik giderek daha da artacak evet bizi batirmazlar İspanyollar ve Almanların burada çok yatırımı var ve enfazla borç parayı onlar vermiş fakat burası Filipinler gibi olur ucuz köle oluruz