Dolar bazında yıllar önce 25 tl gören bu hisse
Bugün 5,60 tl geziniyor ise ucuz mu pahalımı sen karar ver.
Printable View
Eğer tek belirleyici şey dolar bazındaki eski fiyatı ise borsada ki hisselerin büyük bir bölümü böyle "ucuz".. o zaman al halkbank madem tek belirleyici şey dolar bazında gördüğü zirve ise. Demekki o işler öyle olmuyormuş konjonktür e göre hisseler sekilleniyormus.
Üstteki yazında "İçinde insan varsa pahalı" demişsin ne demek istiyorsun?
he ben el kaldırdım ama ky olduğum için kaldırdım.(soruyu yanlış anlamışım )
bir hisse ky varkende yokkende gidebilir.(bence)
yeni halka açılan bazı şirketlerde buna güzel örnekdir(bazıları).
ky si bol büyük bluechipler de güzel örnekdir. (başka senet isimlerine kızıldığı için örnek vermedim)
not:yazdıklarım tamamen amatörce görüşdür. Yanlışda olabilir.yatırım uzmanı veya borsa uzmanı değilim hiçde olmadım.
y.t.d.
Endeks 2 haftadır yükseliyor polican patinajda. Bilançoda iyi bekleniyor neden yükselişini sürdüremiyor fiyat 31 cent geçen yıl yarısı kadar kar vardı 50 cente mal aldık.yine güzel bir trend yine polhoda baskı.
Adamın biri de vinçleri kurmuşlar mı diyor mq delirmemek elde değil
Ee niye birleşti şimdi bu?
Tunahan ve Kuzey kardeşimiz Twitter da yazmışlar , Allah gönüllerine göre versin. Vergi avantajı ,ortaklık ihtimali veya halka arz için olabilir bence en akla yatkını vergi avantajı .
Görünür sebep bu 14 temmuzda yazmıştım thyshine galiba gözden kaçırmışsiniz gerçi soruyu soran bile kaçırmış galiba ki soruyu sorup kayboldu Tabi ki birde Tunahan beyle kuzey Bey'in dediği görünmeyen sebepleri elbette ki vardır. O da bizlere sürprizler getirir belki
Her yukarı hamlede kafasına çakıyorlar tamamen hissiyatım önceki hareketlere binaen bir ara düzeltme yakındır. 5.60-5,80 bölgesi iyi tımar oldu. İsterse 5 altına salsın satış yapmam ilave alırım. piyasa giderken hissede oluşan bu patinaj durumu bana bunu söylüyor inşallah yanılırım.İyi bilanço beklentisine rağmen bu baskı hoş değil. Ytd
Boşverin şimdi onu bunu inşaatı en yakın görünür şey olan konsolide bilanço tahminlerini alalım 6 aylık toplam yazın bakalım.
5,50 destek 5,70 üstünde kapanış moralleri düzeltir. Bilanço yuvarlak 300 mümkün İnşallah daha çok gelsin Tunahan beyin yıllık 1 milyar hedefine koşalım.
Ben 6 aylıkta 350-370 arasi bekliyorum tamamen kendi hesaplamam gerçekçi bir sayı olmayabilir kimse hesabıma göre yatırım yapmasın
sn.temelanalizci bu sene polisanın sermayesi kadar kar etme olasılığını nasıl görüyorsunuz?
İşler yolunda giderse enflasyonda bu şekilde devam ederse 800 u geçer bile diye dusunuyorum. Bu bilancoda protokolü yapılan Z ofislerin satıldığını ve bir miktar ofisinde ayrıca satılmış olabilecegini içine koyarak yaptım.
Yine 5,70 çevresinde naz yapıo geçerse flama 7,20 ye uzanabilir bilanço tetikleyici olabilir. 5,50 destek üstünde 5,70 kırılmalı bekliyoruz spekcimm milletin hisseler hergün tavan hadi kaldır bizimkinide
Trade yaparken kaptırmamak artık imkansız trade yapanlar özellikle dikkat etsin böyle olaylar ortada satışta az lot olduğu zamanlar olur çok fena çırpıyorlar yatırım tavsiyesi değildir kendi aklinizla hareket edin benim aklım bana anca yetiyor.
Temel üstad çok iyi yorum yapmışsın 5,5 lardan ekstra aldıklarımı bugün kaptılar benden inşallah gelmesin geriye koyarım yerine. Ekstra malı satmak bile üzüyor . Rast gelsin
Gel yavrum gelde yerine koyayayim hepsini. sattığım yerin 2 kademe ustune almaya razıyım
Ahanda bugün almayı başardı bir parçada olsa, helal olsun tahtaciya dedim ama tahtacı tirt çıktı verdiğimden daha aşağıdan aldım fazlasıyla
5.30 a yolculuk başlasın. Ama şubata kadar yükselişe devam
Kiminin şantiye kiminin zemin etüdü yapıldığıni sandığı yerin fotosu malum sosyal medyaya konulmuş :) yakın zamanin satış ofisi geleceğin kültür merkezi mi inşaa ediliyor yoksa?
Millet çırpınıyor polican yürüsün diye ne haberi kaldı, ne reklamı , fotoğraf bile koydular. Üstüne dap yapı tavan oldu. Bizim spek saçını tarıyor, onurlu gururlu yönetim açııklasa ya bi geri alım nerde…
Thyshine ciktiysa meydana yeni rekorlar yakin diye yoralimmi:)
Bilançomuz ne zaman ve tahmini kaç gelir polhocu kardeşlerim? Bir tanıdık 5 yıl önce almış pendik projesi başlıyacak söylentilerine 5 yildir soylentisi olan birseyin inandiricikigi kalmaz polhocu ortakklar.:(
Ne demiş Sezai Karakoç? Bilene özel mesaj
İp ucu bugün eksi kapatan polho üzerine
Öncelikle sayın mi16 için söz verdiğim ve uzun yıllardır polho da bekleyen yada bekleyecek arkadaşlar içinde okumalarını tavsiye ettiğim hikayeyi paylaşmak istiyorum. Tahminim mi16 ve burada bir çoğunuzun da bildiği hikayeyi tekrarda olsa okuması için paylasiyorum. Çünkü bu hikaye hiç bir hisseye bu kadar yakışmıyor.
Hikaye şöyle;
Çinliler bambu ağacını şöyle yetiştirir:
Önce ağacın tohumu ekilir, sulanır, gübrelenir.Birinci yıl tohumda herhangi bir değişiklik olmaz.
Tohum yeniden sulanıp gübrelenir. Bambu ağacı ikinci yıl da toprağın dışına filiz vermez.
Üçüncü ve dördüncü yıllarda her yıl yapılan işlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanır ve gübrelenir.
Fakat inatçı tohum bu yıl da filiz vermez.
Çinliler büyük bir sabırla beşinci yılda bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.
Nihayet beşinci yılın sonlarına doğru bambu yeşermeye başlar.
Altı hafta gibi kısa bir sürede de yaklaşık 27 metre boyuna ulaşır.
Akla gelen ilk soru şudur:
Çin bambu ağacı 27 metre boyuna altı haftada mı yoksa beş { bizim polho Kurtköy 7 yıl (2015-2022) belki 10 yılda olur} yılda mı ulaşmıştır?
Bu sorunun cevabı tabi ki beş yıldır.
Büyük bir sabırla ve ısrarla tohum beş yıl süresince sulanıp gübrelenmeseydi ağacın büyümesinden hatta var olmasından söz edermiydik?
Bir başarının şartları her zaman çok basittir.
BİR SÜRE İÇİN ÇALIŞIN,
BİR SÜRE İÇİN TAHAMMÜL EDİN,
HER ZAMAN İNANİN.
Ayrıca Sezai Karakoç un yazdığı şiirin istediğim cevabıni imzama koydum özel mesaj bana kaldı :)
***YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜYEN ZAFER***
Tahmin ettiğin gibi duyduğumuz bir hikaye ve polho ile uyumlu. Bu firma bu para olmaz hisse başı 2dolar olsa kim pahalı diyebilirki bak Asuzu , Hekts, cola, hala pazarlanan sasa , Banvt aklıma gelenler mutlaka bir gün tüm policanlılar gülecek . Umarım emek veren herkes kazanır.
şirketlerin borsa değerleri yanılsamadır.Aynadaki görüntü gibi zahiridir.
Borsada 2 gerçek fiyat vardır.
Biri bizim aldığım fiyat
2.si ise bizim sattığımız fiyat.
Bizim ile ilgili gerçekler yalan borsada anca bu fiyat farkı ile gerçeğe (kara zarara ) dönüşür.
Rabbim herkese 2. fiyatının 1. fiyatından yüksek olmasını nasip eylesin.
not:bu dua da ancak sonsuz para girişi olduğu sürece mümkündür.aksi halde (temettüler hariç para girişi olmazsa temettüler kadar kazanır total borsa sermayesi).
not:biz düşükken alırken bir başkasının muhtemelen lanet okuyarak sattığını,
yüksekden satarkende potansiyel mağdurlar yarattığımızıda aklımızdan çıkarmayalım
-yukarıdaki notdaki bana rahatsızlık veren düşüncelerimin aksi düşüncelerini can kulağıyla dinlerim .
y.t.d
Kar tahminlerinde iyi olan arkadaşların hepsini sırasıyla tebrik ediyorum.Ben açıkcası hasbelkader girdim bekliyorum senetde hiçbir tahminim yada iddiam yok.sadece alış maliyetimi ve tarihini bilebiliyorum!
satış ile ilgili bir rakamda yok kafamda ama tahminen alış maliyetimden yukarıda bir rakam olma ihtimali hergün yükseliyor.:)
Bakalım ya nasip .Nasipden ötesi yok.
y.t.d
Arkadaşlar öncelikle güzel bilanço gelmiş ben Ben z ofisten birazcık daha fazla gelir bekliyordum bu durumu zaten bilanço tahminimde de yazmıştım yorumuma, ama olsun benim tahmin ettiğim kadar gelmedi ama bu bilançonun muhteşem olduğu gerçeğini asla değiştirmez. Başta Hacıkamiloğlu ve Tolga Üzümcüyu şirketteki gerçekleşmiştirmiş oldukları bu muhteşem değişimden dolayı tebrik ediyorum. Ayrica thyshine i tahmininden dolayı tebrik ederim. Yıl sonu tahminimde zerre değişim yok bu şekilde enflasyonist ortam devam ederse çok rahat sermayesi kadar kar eder hatta fazlasıyla geçer bile.
***YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜYEN ZAFER***
Yıllık sermayesi kadar kar yapmasının benim kaçırdığım bir espirisi mi var?
6 aylık kar, 313MLyn, nisan haziran 3 aylık kar:185,8mlyn kar ve özkaynak artşı : 416mılton yani minik bir borç azalması dahi var çünkü özkaynak artışı 6 aylık kardan 103milyon daha yüksektir güzel bilanço
Bu arada 317 içinde boya yok diyordu herkes. Hala diyorum ki var. O konuda da isteyeni tokatlamak isterim. En çok da kendini muhasebeci gurusu zanneden bazı arkadaşları