42-43 e gider gibiydi,Mike Tyson Abi yorumsuz.
Printable View
42-43 e gider gibiydi,Mike Tyson Abi yorumsuz.
Bir de süreç ne zaman sonlanır. Her gün aleyhimize yazıyor. Tahmini olan var mı?
Tesekkurler yorumlariniz için..
Bugun sirket yatirimci iliskilerini aradim.
Dedimki ben arena yatirimcisi olarak her gün yaklasik 5-10 milyon civarında faiz gideri olusmasindan rahatsizlik duyuyorum.Siz bir rahatsizlik duymuyor musunuz?Rekabet kurulumuyla gorusmuyor musunuz sormuyor musunuz vs
Kendileri de 2 hafta önce gorusmusler bizde beklemedeyiz diyor devlet kurumunda işler bu şekilde olabiliyor normalde 2 ayda sonuclanmasini bekliyoruduk vs dedi yatirimci iliskileri..
Bence her bir duyarlı yatirimci şirketi arayıp bu durumu sorgularsa sirkette de bir farkindalik olusturabilir ama bir yandan da şunu düşünüyorum.Gercekten geç kalınan her gün (rekabet kurulumu onayı) şirkete yüklü zarar yazmasina rağmen bu rahatlık nerden geliyor anlayamadım.Benim şirketim olsa her gün ararım onay verecek kurumu.Malesef ülkemizde aglamayana meme yok..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Sirket yatirimci iliskileri
direkt no:0212 364 6526
Belki aramak isteyen olursa diye paylaşıyorum.
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Sikinti orda zaten Sn sorpressa.
2 hafta önce aramış sormuş 1 kere.Dusunsenize şirketiniz var her gün 5-10 milyon sırf bu onay gecikmesinden zarar yazıyor ve 1 kere ariyorsunuz başka bir sorgulama vs yok bana tuhaf geliyor..
Bunu söylerken tabiki bu başvurunun başlarinda bu durumu sorgulamaya gerek yok sonuçta rekabet kurulumunun da bir prosedürü bir iş akış vs durumu vardır.Eger ortalama 2 ay içerisinde sonlanmasi gerektiğine inaniyorsaniz 2 ayı gectikten sonra her gün sorarım sorgularim benim sirketim olsa.Aciklama isterim yani neden uzadı vs.
Ben geçen hafta rekabet kurulumuna da ulaştım ama doğal olarak bana bununla ilgili bir bilgi veremiyeceklerini soylediler ama şirket bastırsa bence gerekceli bir açıklama yaparlar diye düşünüyorum.Sonucta zarar yazıyorum bunların belki de keyfe keder bekletmesinden..
O zaman felaket olur hocam. Bu ihtimali düşünmek bile istemem.
Paynet satılmazsa bu bilanço yapısı ile bu hisse 15 lira bile etmez.
Ama bu ihtimali %1 olarak bile görmüyorum. Onaylamaması için hiçbir gerekçesi yok.
Ama neden bu kadar uzun sürdü bilmiyorum. Ben de 2 ay içinde onaylanır diye düşünüyordum. Bu hafta 3 ay bitecek. İnşaallah yakında onaylanır.
Çok tuhaf bugün satmak için sıraya geçti ortaklar.
Ytd.
Kamuda ve özel sektörde esnek çalışma sistemi geliyor idari malı trafik yoğunluğu vs her anlamda tasarruf getirecek uygulamayı Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Esnek çalışma ile kamu da ve özel sektör de aynı pandemi dönemi gibi bilişim sistemleri üzerinden evden esnek çalışma ile mesai tamamlama olacak...
Bu durum en çok bilişim teknoloji ve buna araç gereç bilgisayar tablet cep telefonu ve aksesuar sağlayan firmalar fayda görecektir.
Bunun resmi açıklaması 1 gün önce yapıldı taslak hazır yakında resmi açıklama gelir.
İndeks dgate despec arena ardyz netaş alctl vs vs bütün bu hisseler olumlu etkilenir.
Ytd
Kendi kişisel görüşümdür
Paynet diye diye yıllarca bekledik, aslında beklentiye uygun çok değerli bir şirket ortaya çıktı ama satılmak zorunda kaldı ve iyi bir değerlemeyle de satıldı. Bu satışa rağmen Arena 38,7 tl ile işlem görüyor, şimdi de rekabet kurumunun onayını bekliyoruz. Rekabet kurumu onayının geçmiş kararların verilme sürelerine baktığımızda geciktiğini gözlemliyoruz bakalım nasıl bir sonuç çıkacak ama her halükarda rahatsız edici bir süreç. Rekabet kurumundan satışın onayı kararı çıktığını varsayarsak ve yine beklentiyi karşılayacak bir fiyat oluşmazsa bakalım neyi bekleyeceğiz. GoPlus bir easy cep değerlemesine ulaşır mı diye bekleriz, bekleyecek bir şey buluruz illa ki :)
Perea satışları set çekti hayallerimize.
Birisi satıyor birileride alıyor ama.Alanlar uv düşünüyordur inşallah.
Hayırlısı.
Ytd.
En son iyzico ceosu ile arena ceosu bir programda söyleşi yapmışlardı.Hatta sunucu gelecek olan parayı nasıl değerlendireceklerini sorduğunda bir kısım ile yapay zeka ile ilgili projede kullanılacağını söyledi ceo.Ama detay vermek için erken olduğunu belirtmişti.
Arkadaşlar Yatırım Fonları ile Emeklilik fonlarında kaç lot var
görebilen varmı?
Günlük olmayan genel takas durumunu paylaşabilirmisiniz?
Bir zamanlar mia teknoloji depolamalı ges ile ilgili haber göndermişti ve hisse uçmuştu.
Bizde de arena enerji var ama sadece var biliyoruz,ne yapıyorlar ne ediyorlar potansiyel ne bilmiyorum.
Genel takas..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...768d192d42.jpg
Teşekkür ederim.Mal toplu gözüküyor bir bardak suda fırtına koparmaya çalışılıyor sanırım.
Bu gün itibarıyla Rekabet kurumu 3 ayı tamamladı.Paynet satış onayı 1 ay daha gelmezse bizim beklentiler 4.çeyreğe kalır.Satış kararı aldılar 2.5 sene sürdü onay bekleniyor beklentilerin üzerinde zaman aldı.Hem şirket günlük 5 milyon faiz ödüyor onay geciktikçe gelecek bilançoların kalitesi bozuluyor.Sabır!!
Usd kuru yukarı yönlü gidiyor.Pazarlık sabit kur üzerinden mi yapıldı yoksa normal usd meblağı mı alınacak onaylanırsa.
İyzico nun PayU ya devri 2 ay 10 gün sürmüştü.
Paynet için başvuru tarihi 22 Mayıs 2024 tam 3 ay geçmiş,aradaki bayram tatillerini düşersek,akibetimize az bir süre kalmış olması lazım.Hayırlısı.
Rekabet kurumu onayı geldikten sonra son kapanış işlemleri yapılacak ve ardından hisse devir sözleşmesi imzalanacak. Bu sözleşmenin imzalandığı günün kuru ile satış bedeli TL'ye çevrilecek .
Yani o iş bugün olsa mesela , kapanış bedeli olarak da 92 milyon USD baz alınsa , kasaya 3.130.000.000 TL civarında para girecek.
Ve bunun da tamamı kar olarak yansıyacak bilançoya.
Şirkete 3.1 milyar TL para girecek ve bunun hepsi kar olacak ama şirketin toplam değeri şu an 3.6 milyar TL. Bu ne acayip tezat.
Bu şirket 3 sene önce Brighstarı 26,5 milyon USD'a aldı. Payneti 92 milyon dolara sattı. Bu ikisini toplasanız 120 milyon dolara yakın bedel yapar ama tüm arena şu anda 106 milyon USD bedelle fiyatlanıyor borsada. Bu da bizim borsamızın ne kadar bozuk bir düzene sahip olduğunu gösteriyor zaten.
Brighstar ve Paynet 120 milyon USD yapıyorsa , arenanın kendisi ( ki içinde arena solar , go plus , bulut sistemleri , IoT , yaklaşık senelik 500-600 milyon USD cirolu IT distribütörlük işi ) eksi 14 milyon bedelle duruyor şu anda.
Yani Brighstar ve payneti alana , arenayı da alması için üstüne 14 milyon USD para veriyor piyasa.
Düzelecek ama ne zaman göreceğiz. Bugün CEO Serkan Çelik Bloomberght'ye çıkacakmış 14:20'de. Bakalım ne diyecek. Boşuna çıkmaz bizim CEO televizyona ama en son 7 mayısta çıkmıştı İyzico CEO'su ile beraber paynet satış haberinin verildiği gün , hisse taban olmuştu o gün. İnşallah aynı şey olmaz.
https://www.youtube.com/live/hHSmBJk6w0c
Bloombergh HT canlı izleme linki.
Nalburcu Hırdavatçı demesinde.Bakalım.
Yeni bir bebeğimiz var dedi Ceo.
Bizde bekliyoruz Rekabet Kurumu dışında Merkez Bankasınında onayını bekliyoruz dedi.
Başka projelerde var dedi
Robotik,yapay zeka vs dedi.Agırlık hardware dedi.
Benim anladığım bu.
Brüt kâr Usd bazlı arttı dedi.
3 çeyrek için olumlu sonuçlar bekliyoruz dedi.
Sabreden derviş muradına ermiş.
Başka bir şirketin Ceo su bunları açıklasa hisse tavan olurdu yüksek ihtimal.
Bence kendininizi bir sorgulamalısınız güven konusunda Sayın Ceo.
Keşke bilinmeyen birşey söylese idi. Bu söylediklerinin hepsini biz de biliyoruz zaten.
Söylediği tek enteresan şey , paynet satışı gecikse bile finansman giderlerini düşürecek aksiyonlar aldık 3. çeyrek dedi. Ne aksiyonu almışlar bilmiyorum ama 3 aylık finansman giderini 450 milyon liradan 400 milyon liraya düşürmek ile çok büyük aksiyon almış olmazsınız.
Yapacağınız tek şey bir an önce rekabet kurumu ve merkez bankası onaylarını almak için her imkanı seferber etmek ve o parayı bir an önce kasaya sokmak.
Diğer tüm çözümler pansuman tedbir olur. Yoksa teamsec ile yapacağınız securization bize çok büyük katkı vermez. Belki %50 ile para bulurken bunu %45-46'ya çeker o kadar. Bu kadarcık kazanç ile kara geçemez bu şirket.
O 3,6 milyar TL olan banka borcunun 1 milyarı altına düşmesi lazım. O zaman kara geçeriz. Bunun için de paynetten gelecek olan 3 milyarın kasaya girmesi lazım bir an önce. Şimdilik başka yol yok.
Yada iyi bir yatırımcı bulacaksınız , tahsisli sermaye artışı yapacaksınız.
Rekabet kurumu 2024 yılının ilk 6 ayındaki devralma ve birleşmelere dair istatistikleri paylaştı sayfasında.
Buna göre 2024 ilk 6 ayındaki 143 birleşme ve devralma talebinin 127 tanesine onay verilmiş , 3 tanesine koşullu onay verilmiş , 13 tanesinin de izne tabi olmadığına karar verilmiş. Reddedilen hiç yok. Geçen seneki 217 başvurudan da reddedilmiş olan yok.
Böyle bir istatistik içinde herhalde Paynet de reddedilmez diye düşünüyorum. Ortalama karar alma süresi hakkında bir istatistik yok ama herhalde bunun da ortalaması 3 ay civarıdır diye düşünüyorum. Bizim başvuru da 3 ayı geçti. Çok daha uzaması için çok büyük bir rekabet ihlali görmeleri lazım. Böyle bir durum yoksa artık 1-2 haftaya karar gelmeli.
eczacıbaşı ilaç gensenta ilaç şirketini satın aldığında 08/07/2022 de RK ya başvuruyor,RK dan 17/10/2022 de onay çkıyor..geçen süre 3 ay 10 gün karar önümüzdeki hafta çıkar diye düşünüyorum
Üçüncü çeyreğin artık son bölümündeyiz. Bu ay ki dört toplantıdan ilki yarın. Bakalım onay haberi gelecek mi? Bu bilanço döneminde de gelmezse zaten paynetten gelecek karın 500-600 milyonu kafadan bankalara gitmiş olacak. Hayırlısı.
Bu arada Ağustos ayının birinden itibaren Rekabet Kurulu herhangi bir kurul kararı açıklamamış. Nedenini bilen var mı?
Borcu harcı olmayan yılda 50 milyar ciro yapan indes de yerlerde 5 milyar piyasa değerinden fiyatlanıyor, sektör olarak bir sıkıntı mı var acaba???