ünlü 41238 lota cıktı endeks geri gelince baya sinirlenip satan oldu tabi çanak tutan ykb oldu..
Printable View
Sn. Keko o kadar bekleyip de hikayelerin gerçekleşmesinin en yakın olduğu zamanda aramızdan ayrılmanıza çok şaşırdım ve üzüldüm açıkçası.. gesanı daha çok sizinle tanıdım, sizin yazılarınızın özellikle 60-70 bandında dökülmeyişimde payı çok büyük.. emeğinize minnettarım, saglıcakla kalın.. topiğimizden çok uzaklaşmayın lütfen. Syg. :)
İNSANLAR GARİP VALLAHİ. hayatınızda görmediğiniz görseniz bile bir insanın sözüne bakarak hisse alıp sonra hangi yüzle hesap soruyorsunuz ? yahu ben gün içinde bile defalarca trade yapıyorum.
kesınlıkle öyle keko..istediğinde karda almalısın ,,zaten bunu yapmadığımız için kısa vadelı hareketlerden faydalanamıyoruz..bazen terstede kalınabılır tabı..ama bızım arkadaşlar malesef yaptığın her hareketı sorguluyor..oysa sen sattın dıye hıssenın beklentılerı değişmedi,aynı şekılde devam edıyor...bende senın açıkça donmenı ıstıyorum..gesan sensız guzel değil :)..bende gırıp çıkıyorum zaman zaman...bugun yıne aldım birmıktar..portfoyde bellı oranda muhakkak tutmak gerek gesan gıbı şirketleri..
Bu arada Keko bende üzüldüm vallahi sattığına.
2024-25 de uygun olursa beraber satacağdık ya !!!
Uygun pozisyon bulup dönmen dileği ile.... :wave:
Trade etmek bu kağıdı zor.
Ben becerebileceğimi sanmıyorum.
Bu nedenle de denemiyorum bile...
Sonuçta sabır, sabır, sabır.
Nasip, nasip, nasip.
Keko dostum netice itibariyle şu an gesan yok anladigim.kadariyla...Hayirlisi olsun hakkında ama bende şaşırdım tabi .sürekli uzun vade vurgusu yaptığın için bunu beklemiyordum...Trade olur tabi ki ama elinde belli miktar kalır mutlaka .Sen hepsini vermişsin sanirim..Umarım diğer yeni hisselerde de kazanırsın,gönlüne göre olur...
Bugün güzel bir kap bekliyorum bu arada...
Herkese bol kazançlar,iyi hafta sonları ..
Bu ne ya endeks +3 bu -2 . Saçmalık yani. Ky de sattı demek ki her şey boş speknne zaman isterse. İlla ben full satacam emenike
resmen ayıp ediyorlar hadi kırın şu saatlikte düşeni bugün pozitif kapatalım.
ünlü 74615 lotla 1. sırada..
Sayin Keko'nun gitmesi bir burukluk yaratti acikcasi, bu hissenin gecen yildan itibaren lokomotiflerinden biriydi. Hakkinda hayirlisi olur umarim.
Onun disinda da genel ilke olarak cozumlemelerinizi kendi basiniza yapmaniz ve yatirim kararlarinizi tek basiniza almaniz, digerleriniin etkisindan olabildigince uzak olmaniz en dogru yatirim yontemidir.
Bizim yaptigimiz 'trade' taklit edildigi olcude, kopyalandigi olcude veriminden kayip edecektir.
Nacizane tavsiyem, ortak oldugumuz sirketlerle ilgili cozumlemelerimizi paylasmaniz ama alim satimlari paylasmamaniz, tabii her yigidin yogurt yiyisine de saygim sonsuz.
Ancak benim bakis acim, giris cikis zamani paylasmayi dogru bulmuyor, yanlizca etik acidan degil, trade'imin verimine yapacagi zarari da goz onune aliyorum.
Su, asamada hissede temel bir bozulma olmadigi icin, ortak olmaya devam ediyorum, umarim dusledigimiz bir sekilde hissemiz ilerlemesine buyumesine devam eder.
YTD
saatliği kırdık hadi bir kapanış olsun saatlikte hadi gesan yaparsın hele bu piyasa da yapmaman ayıp :)
bende pek tradeyi beceremiyorum...zaten bu yüzden de 10 aydır trade denemesi bile yapmadan tutuyordum..bir kere şeytana uydum onda da pişman oldum...güya 230 dan satıp 200 den alacaktım...ah paşa hakan ah...neler ettin sen böyle...koskoca kekoyu gesandan düşürdün...:kahkah:
diğer hisselerdeki zararım çıkarsa ve aynı miktarda hissemi geri alabilirsem tekrardan dönerim..bakalım nasibimizde neler olacak...olmaz ve geri dönemezsem de buradan yorumlarımı eksik etmem...
hep uzun vadeli tutulmaya layıktır dedim...kendim de bu düşüncede idim...ama sürekli tradeye fırsat vermesinden cesaret alarak şeytana uyduk...bir kere de ben deneyeyim dedim...:kahkah: gesanın beklentileri bellidir dostlar..ben olsam da olmazsam da yoluna devam edecektir...
Şu bedelsiz onayına fazla mı anlam yükledik acep. Her hissenin dinamiği farklidır ama Kozalda yüzde 2 bin bedelsiz onayı geldi artı bi de olumlu mahkeme kararı geldi hisse nerdedyse tabana gidiyordu. Açılışta yüzde 3 yapıp atlayanlarıın eline verip sonra bastılar aşağıya. Bu borsa alemi çakallarla dolu vesselam.
kesinlikle çakal dolu...bizim bildiklerimizi tahta yapıcılar da biliyor...o haberi satış fırsatı olarak kullanma ihtimalleri de tabiki var...arz gesanı olumlu etkiler mi ?? temel olarak arz ile europower çok güçlenir dolaylı yönden de gesan olumlu etkilenir...ama mehmet arkadaşımızın da bir kaç hissede örneklediği gibi fiyat olarak yansıtmayabilirler...tüm ilgiyi europowere de verebilirler..bu ihtimal de var tabi...yalnız patron europowerin arzı ile gesan da olumlu etkilenerek çıkışa geçecek demişti...ona inanmak istiyoruz...
dostum hisse diplerinde iken gerekirse yüksekten yerine konulabilir elbette...ama benim kötü bir huyum var sattığım miktardan daha az alabiliyorsam vazgeçiyorum almaktan...psikolojik olarak rahatsız oluyorum o durumdan...ikinci bir konu da tahta yapıcı beklediğimiz güzel haberleri de satış fırsatı olarak kullanabilme ihtimali var...300 tl bu hisseye zirvedir düşüncesini işletebilir...o zaman da %20-30 luk prim için çok riski göze almaya değmez...bu ihtimal de bardağın boş olan kısmıdır...dolu kısmı her haberin olumlu etkileyerek hissenin 300 leri aşarak yeni zirveler yapmasıdır...umuyorum ki ikinci seçenek gerçekleşir...
Şöyle bir endekste gesanı ekside tutmak için bir tarafını yırtan tahtacının bedelsiz gibi arz gibi durumlarda ne yapacağını kestirmek maesef zor...
Arkadaşlar bedelsızden birşey çıkmaz ,zaten bılınen durum !! Kaldıki yüzde 300 bedelsizden bırşey olmaz ,, bölündükten sonra fıyat düştü diye olumlu etkılenebılır ,, kozalla karıştırmayın orada muhtemelen önceden bılgısi olanlar hısseyı 600 lere kadar taşıdı ve haber düşünce malı piyasaya verdiler !!
alınan tedbir yüzünden tahtada hacim yok; böyle olunca diledikleri gibi topluyorlar. endeks düşerse taban bile yaptırır bu adamlar. alınan bu tedbir kararırının tahtacıya yaradığı açık; böyle olunca ülkenin en güvenilmez kurumu olan spk denen lanetin aldığı bu lararlar az çok anlaşılıyor. beklemeye devam.....
bedelsiz gelince uçacak diye bir şey yok , büyük ihtimal yüzde 10 - 15 arası aşağı bile gelebilir. Ama beklentisi çok olan hisselerde (daha önce hektaşta bir kaç defa yaşadım) ilk etapta düşse bile bölünme sonrası fiyat da hisse sayısına bölündüğü için ucuzlamış algısı oluşuyor. Mesela gesan şu an bölünse fiyat 56,5 olacak. 225 i pahalı görüp almaktan kaçınan ky 56,5 fiyatı ucuz görüp alabiliyor.
bu durumdada hisse daha fazla yatırımcı tarafından talep görüyor. tabana yayılıyor. bir başka örnek sasa son 2 3 yılda 3 veya 4 defa bölündü fiyat 100 liralarda ve talep hep canlı. mesela bölünmemiş olsa ve fiyatı 500-1000 arası olsa şu an bodoslama sasa alan bir çok kişi hissenin yanından geçmez.
Bist100 +5 gesanda +5 olur mu? Nefes aldırmıyorlar.