TTE
mübarek BOLD PILOT :ok:
şu yarı iletken fon var altta, sizce alınır mı, kodu ıjc ???
aylık %13.55 getirmiş :)
https://www.isportfoy.com.tr/temalar...-temali-fonlar
Printable View
TTE
mübarek BOLD PILOT :ok:
şu yarı iletken fon var altta, sizce alınır mı, kodu ıjc ???
aylık %13.55 getirmiş :)
https://www.isportfoy.com.tr/temalar...-temali-fonlar
Işık Ökte'nin şu uyarısını paylaşmıştım ama kompleks dolu tiplerle anlamsız tartışmalar yüzünden kaynadı gitti. Programda TTE'nin ve benzeri fonların yükselişi de konuşuluyordu:
"Sevgili Barış, dün beni çok rahatsız eden bir istatistik gördüm. Sene başından bugüne yerli teknoloji fonlarına 4,5 milyarlık para girişi olmuş. Sırf geçen hafta 1,5 milyarlık giriş var.
BABA ŞİMDİ BİR DAKİKA YA! NOLUYOR YA? NVIDIA NASDAQ'TAN ÇIKIP DA BORSA İSTANBUL'A MI GELDİ?
YA DA TÜRKİYE'DEN YENİ BİR GOOGLE VEYA TESLA ÇIKTI DA BİZİM HABERİMİZ Mİ YOK? BİZ BİR AYDA NASDAQ MI OLDUK YA? KORE KOSPI Mİ OLDUK ABİ? RAHMETLİ STEVE JOBS, O GÜZEL İNSAN, MEZARINDAN KALKIP DA BİZİM %5 KAR MARJIYLA ÇALIŞAN TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİMİZDEN BİRİNİN BAŞINA MI GEÇTİ?
BARIŞ BAK... SENE BAŞINDAN BU YANA TEKNOLOJİ ENDEKSİ DOLAR BAZLI %60 GETİRMİŞ. YA KARDEŞ, HANGİ HABER AKIŞI BİZE BUNU AÇIKLAYABİLİR? PEKİ KİM ALIYOR BU SEKTÖRÜ? FIDELITY'LER ALLIANCE'LAR MI? HAYIR... İZMİR ŞUBE'DEN AYŞE TEYZE ALIYOR, ANKARA ŞUBE'DEN MEHMET AMCA ALIYOR. BİZİM İNSANIMIZ MAALESEF YÜKSELEN ŞEYLERİN PEŞİNDEN GİTMEYİ ÇOK SEVİYOR!
BARIŞ BİLİYOR MUSUN... BİZ 2018'DE ÇOK DETAYLI BİR TEKNOLOJİ SEKTÖRÜ RAPORU ÇIKARMIŞTIK. İNANIR MISIN BİR KERE BİLE TELEFONUMUZ ÇALMADI. HİÇ MAİL DE ALMADIK. ŞİMDİ SOKAKTAKİ ÇOCUK BİLE BU TEKNOLOJİ HİSSELERİNİ ALIP SATIYOR. NASIL OLSA BİRİ TAVAN GİDER DİYOR.
BANA HER GÜN LINKEDIN'DEN SORULAR GELİYOR. IŞIK ABİ TEKNOLOJİ ENDEKSİ UÇARKEN PORTFÖYÜM GERİDE KALDI, BİZ DE BURAYA GİRELİM Mİ DİYORLAR... BAZI SPEK GRUPLARININ BU TEKNOLOJİ HİSSELERİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. YATIRIMCININ ÇOK DİKKATLİ OLMASINDA FAYDA VAR."
Tte gibi teknoloji hisseleri içeren fonlar uçtu kısa zamanda. Bu noktadan almak ciddi riskli.
(Alıntı)
Yarınki (29 Şubat) muhtemel artışı da hesaba katarsak,
malum,
TCMB'nin günlük kuru ne kadar saldığını hepimiz biliyoruz artık:) (takribi 3-4 krş),
bu ay kur artışı 2,75% seviyesinde kalacak
Şubat enflasyon beklentisi 3,8%, benim beklentim 5%
TL reel değerlenme, aylık, 1%
Aylardır bu şekilde devam etmesine rağmen, DTH artışı bu hafta 1,5 MLR USD olarak gerçekleşti
Son seçim sonrası gerçekleşmiş olan sert atak, aynı şekilde bu seçimde de beklendiğinden, döviz talebinin hızla arttığı ortada. Üstelik, artan mevduat faizlerine rağmen...
Bunun tek sebebi;
Yarım yamalak uygulanan sıkılaşma politikası, yatırımcı tarafından verilen kredinin 7 ayda tüketilmesi ve şimdi de yeni başlayan dedikodu; seçim sonrası kabine değişecek...
Ben kabinenin değişmesini asla beklemiyorum. Fakat, eli tetikte yabancı ve ürkek yerli yatırımcı, zaten şüphe içindeyken, bu dedikodulara da, geçmiş oluşmuş formasyonlara da yenilip döviz talebi yaratıyor.
MB'nin eli kuvvetlendiği için, rezervleri yakarak bu talebe cevap veriyor. Ve sanılanın aksine, MB daha bu durumu çok uzun zaman sürdürebilir.
Zp9 aldığı eksiyi geri verdiği için şimdilik kendi adıma devam... Avro fon için şimdilik alternatif arayışım yok. Hisse yoğunlarda da herhangi birisinde seçim sonrasına kadar yokum... Duruma göre bakacağız yine
Altın fonlarına ne olmuş oyle.
qnb ninki -4 info -3 kuveyt türkün sadece altın olan fonu -1,3. Ne ons ne gram o kadar düştü.
Seçime çok az kala ya da seçim sonrası parça parça hisse yoğunlara girerim diye düşünüyorum. Bist 100 dışı, işbankası iştirakleri, belki koç iştirakleri ve teknoloji sınırlamalı şirketler ve bazı hsyf lara. Ama kesinlikle çok parçalı olur ve bunun için de düşmesini bekleyeceğim. Teknoloji sınırlamalı endeks fonu %25-30 civarı düşüş yaparsa mesela başlarım, yoksa ona yaklaşmam. İşiştirakleri, koç iştirakleri, bist100dışı şirketler ve bist30 harici yıldız pazar da olucak gözüm. Yabancı borsa fonlarına yanaşmıyorum terste kaldım mı yüksek faiz kaybı oluyor, onun yerine kısmi döviz ve az riskli döviz, fonları alıyorum zaman zaman. Şimdilik tl olarak 4 para piyasasına park ettim ve cüzzi miktar hda hala, duruyor. Sepet ve değişkenleri pek düşünmüuorum şu an. Bi ara sabancı iştirakleri gelecek diye yazan arkadaşlar olmuştu, onu da düşünürüm... Tabi kendi kendime saçmalamalar, tavsiye gibi düşünüp de manyaklık yapmayın 😂. Burada incelemeleri derin ve faydalı bilgiler paylaşan arkadaşlar var. Ben temkinli giden, pek bir şeyden anlamayan garibanın tekiyim
Pazartesi günü ufak bir miktar döviz, çekmek için kuveyte gitmiştim. Bir sürü fon bilgi bülteni vardı. Çok çeşitli fonları var ve bazılarında katılım esaslarına uygun yazıyor bazılarında yazmıyor. Bir fırsat bulduğumda inceleyeceğim, getirileri nasıl... Alırken valörlü olup nemalandırılabilen var mı yoksa hiçbirinde yok mu...
Enerji ve Teknoloji Katılım Fonları da geliyor; onları da değerlendirirsiniz; genelde Türk borsası ağırlık olacakmış. Bu pazartesi açılıyordu alım için ama Euroclear mıdır nedir oradan yabancı hisse senetleri için izin almak gerekiyormuş, o süreç uzamış 4 mart gibi bir tarihe kaydı.
Bu arada Trive'nin TVN fonunda tek bir yatırımcı gözüküyor; muhtemelen bir yanlışlık vardır ama o tek yatırımcı da ben olabilirim, çıktığı günden beri Kore Hindistan piyasalarına yatırım yapıyor diye ara ara alıyorum :)
O tek yatırımcı rakamı doğruysa fon yöneticileri ne düşünüyor acaba çok merak ediyorum. Böyle durumlarda ilgi görmedi deyip kapatıp gidiyorlar mı?
O da aklımda olsun 👍. Bir fırsat bulduğumda bütün kuveyt portföy fonlarına bakıcam. Çöpçü gibi adamların bütün bültenlerinden aldım. Güvenlik tip tip bakıyordu, beğenmedi galiba beni... Tipe bak Allahın fakiri bir de fon bültenlerden alıyor, soba tutuşturmak için alıyordur kesin bakışı atıyordu 😂
altın fonları, bist kıymetli madenler ve taşlar piyasasında saat 16 itibarıyla oluşan ortalama onz fiyatı ve merkezin 15,30 döviz kuru bağlamında hesaplanıyor. buraya kadar güzel ama asıl iş bundan sonra başlıyor. çok kıymetli ve de sevgili ekonomi yönetimimiz altın ithalatına kısıtlama getirince fiziksel altın ihtiyacı olanlar, büyük çaplı altın alım satımlarını bist kıymetli madenler piyasasında yaptıklarından, acil altın ihtiyacı olanlar yüksek onz makaslarıyla alım yapmak zorunda kalabiliyormuş. çok yükseliş olunca da olası realizasyon da sert oluyormuş. onz 2030 dolar civarı bir haftadır. kıymetli madenlerde dünkü ilân edilen onz fiyat 2056 dolarken bu günkü fiyat 2109 dolar. yarına yüzde 2 buçuk civarı yükseliş olacak. ama bunu nereden bileceğiz sorun burada. bir arkadaş nadir dövizin altın kg fiyatına göre onz hesabı yapıp tahmin edebiliriz demişti ama oradaki fiyatla uzaktan yakından alâka yok. kafasına göre bir gün yüzde 2 3 yükseliyor, bazan da düşük onz ilân edilince aynı şekilde düşüyor. aylık getiriye baksan mevduğata yakın gidiyor. tam bir serseri mayın olmuş altın fonları. kısa vadeli alımsatımlarda sürpriz şekilde güldürebilir veya ciddi zarar yazabilir
anlaşılan bu fonlar oldukça karışık ve riskli hale gelmiş eskiden böyle değildi veya bazıları bu şekilde olmuş, en iyisi borsa ekranından almak veya kıymetli madenlere hiç bulaşmamak herhalde, nereye demir atacağımızı da şaşırdık ppf de duran para gözüme batıyor.
Dostum buraya gelebilir sin
Serbest yatirim fonlari
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=50332
Burada serbest fonlari konusuyoruz gelin sizde
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=50332
Nasdaq 18 üstü kapadı...Haftalıkda da 18 üstü bizi 25 e götürür mü a.q. :oleyo:
Ak portföy bugünden itibaren yılsonuna kadar her ay için ayrı ayrı olarak 50000-100000 TL arası yada 100 000 TL üstü değerde fon alan yeni müşterisine o ay sonunda 3000 yada 7500 TL'lik ARL fonu hediye edecek.
Ay içinde parça parça da alınsa aysonundaki değer 50 000 ve üstü ise o ay için hediye fon kazanacaksınız.Aldığınız fon 50 bin üstü de olsa ay sonunda değeri 50 bin altına inerse hediye yok.
Eski inaktif müşterilerde dönerlerse kampanyaya katılabilecekler.
Kampanya için dijitalden yeni müşteri olmak lazım.
O ay için ilk 5000 başvurucudan biri olmak lazım
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1249564
(Duyuru metnini tıklayın)
Böylece hediye fon uygulaması da başlamış oldu.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre İstanbul'da perakende fiyatlar 2024 Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,07, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 4,64 oranında arttı.
https://www.bloomberght.com/istanbul...-artti-2348537
PPF'ler enflasyona yenildi. Ana paralar eksildi.
Ancak %50 net faiz alabilirseniz belki başabaş çıkabilirsiniz.
TEB ve İNG Bank, belirli oranda fon alan müşterilerine hoş geldin faizi bitimi sonrasında ek faiz veriyorlar. Yine Alternatifbank ve Fibabank, belli oranda fon bulundurmanız karşılığında hoş geldin dönemi sonrasında 1 veya 0.50 puan ekstra faiz veriyorlar. Fon yatırımcıları artınca alım satım işlemi komisyonları mı iştah kabartıyor nedir?
Akbank, dört büyük banka arasında karını en az artırabilen banka. Hem en yüksek hoşgeldin faizini veriyor hem de hediye fon işine girmiş, o İnternet rezaleti kimbilir kaç müşteriye mal oldu, anlaşılan hala toparlayamadılar.
yazmıştım..Nvida 730 du 830 olmuş :(
becerip alamadım :(
hedef bundaTA ya göre 3.000
Midas bol komisyon gaktırırlar diye çekiniyorum
bunun fonunu bulmak lazım :he:
Nasıl bir gelişme oldu ki bugün acaba, nasdaq % 1,10 artmış, ons altın 2085 dolar olmuş. Bilgisi olan var mı.