https://i.hizliresim.com/kwcheqg.jpg
https://i.hizliresim.com/h3yh2zt.jpg
https://i.hizliresim.com/9fajicv.jpg
https://i.hizliresim.com/j9exhry.jpg
Printable View
https://www.linkedin.com/posts/sera-...aign=copy_link
Hadi hayırlısı.
Acaba ne kadarı Alsera'nın...?
:notr:
İyi akşamlar arkadaşlar, şu ana kadar temin edebildiğim kadarıyla 2025 ilk çeyrek karlarla ilgili Bist-30 ve 100 de yer alan 4 büyük şirketle ilgili olarak büyük bir aracı kurum tarafından yapılan çeyrek kar tahminleri çok kötü, hiç beğenmedim, Alarko ile ilgili henüz ilk çeyrek tahmini bildiren de yok, inşallah Alarko bu yıl farklılığını ortaya koyacaktır..
(Not: Alarko nun ilk çeyreğiyle ilgili olarak, hangi Aracı Kurum ilk bildirimi yaparsa, hemen burada paylaşırız...)
Öncelikli gelen tahmin bildirimleri>>>Arçelik, Tüpraş, Ereğli, Oyak Çimento ya ait olup, bana göre 4 ü de kötü
https://i.hizliresim.com/tkdjl10.jpg
Sabah sabah gözü yine toprağa bakıyor...hayırlısı.....birileri yatırımcıları 1. çeyrek son dakikaya kadar yanıltmaya çalışacak galiba...:plc::rtfm:
Ünlü Menkul Değerler AŞ 2025 1. çeyrek kar tahminleri (Enflasyon düzeltmesi yapılmış olarak...)
https://i.hizliresim.com/jjt7u65.jpg
Sabancı'nın çok üzerinde, Koç'un biraz altında, Tekfen le başa baş gibi ...şimdilik böyle bir tahmin...
bunlar son ana mı bıraktılar temettü ödemelerini acaba...
yatan var mı? vakıfbank ve BMD de yok henüz
neyse BMD yatırdı...
Temettu az once yatti..98.25 den alim yapildi.
bütün temettüler iç edildi...
4 lira olaydı eyiydi
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 21.04.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 97,45 TL - 95,05 TL (ağırlıklı ortalama 96,81 TL) fiyat aralığından toplam 548.478 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 18.629.436 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 4,283'dür.
Geri alim bitince tahtayi yukari dogru kim sürecek, en cok onu merak ediyorum..
Yabanci yok,yerli fonlar zaten tırt,çoğu işi bilmez adamlardan oluşuyor,korkak,analizi olmayan,bilanco okumayi bilmez bir guruh var oralarda..
Yine info mu olacak acaba..
Ne dersin tovbekar usta..
Ben portfoydeki Alark yüzdesinin fazlalaşması nedeni ile temettüyü Şişe'ye akıttım. Sonraki alımlarımı da Şişe de devam ettirmeyi düşünüyorum. Portfoy'un yuzde 49'u Alark. Chat GPT parayı dağıtmamı öneriyor.
Geri alimin başladığı tarihten bugune takas..
Ak yatirimi da sanirim geri alimlarda kullaniyor sirket..
Saticilarda diğer kısmı çok hoş duruyor
https://i.hizliresim.com/7q5n0e7.jpg
8.130.958 + 548.478 = 8.679.436
Hayırlı olsun...
:yes:
şimdi ben kim usta olmak kim? ama tövbekar ben isem tövbekar olarak cevaplayayım. usta olarak değil...
eğer geri alımdan sonra yukarı sürme olacak ise birileri bunu yapar. geçmişte kahramanlar vardı yenilerde bakarsın düz askerler olur... olur da acaba bu yükseliş olur mu? bu fırsatlar o kadar harcandı ki bunun tesadüf olamayacağını düşünmeye başladık.
kendi adıma bu piyasada en iyi yatırım... bu yüzden borsa portföyümün tamamı ALARK. başka da dişe dokunur yatırımım yok zaten. eğer değer biçerseniz benim gibi o değeri bir gün bulacağını bekleyip sabretmeyi öğrenmeye çalışırsınız. zor zor mu zor ama inanırsanız kolaylaşacaktır diye düşünüyorum. ben temettü 4 lira olaydı eyiydi diye hayıflanıp durdum darısı önümüzdeki yıllara...
sn. ekserji; :yes:
Ben ne zaman parayı dağıtmak için dağıttıysam dağıttığım yerlerde zarar ettim....(şu anda da bir miktar öyle hissem var :vk: )
Aynı anda inandığım birden çok hisse olduğunda zaten param fiilen dağılmış olmaktaydı.....
Sizin ŞİŞE'yi düşünme sebebiniz nedir? Hangi yönleri sizin alakanızı çekti.
Saygılar, hayırlı işler dilerim.
Yukardaki yazışmaları görünce şu konuya da değinmek istedim, İlk yapay zeka ve robotik işlem platformları Türkiyede Bistte denendi, 17 yıl önce geldi ve devamlı geliştirilerek devam ettiriliyor, En gelişmiş haliyle şu an borsada kullanılıyor, Bofa ve Türkiye Varlık Fonu tarafından...Takip sistemleri ve hesaplarınızı detaylı okuma , görme ve ona göre işlem yapma olayı küçük yatırımcının düşündüğünün çok çok çok ötesinde..7-8 milyon kişinin detaylı anlık analizi ve saliseden daha az bir sürede robotik platformların karar verme süreçleri çok üst düzeyde devam ediyor..IP leriniz, IMEİ leriniz, internet hatlarınız, cepler, bilgisayarlar, desk toplar birebir kontrollü, dinleme, görüntüleme, tuş ya da klavye hareketleri olarak....Size para kazandırmaya değil, size zarar ettirmeye hatta sıfırlamaya yönelik bir sistem var, bunu hiç bir zaman unutmadan işlemlerinizi yönetiniz. bir hisseden kazandığınız kontrol altında, zarar ettiğiniz hisseler de kontrol altında, masa üstüne sadece takip amaçlı aldığınız hisseler de korelasyonlu olarak takip altında, yani kazançlarınız ve zararlarınız birbirlerine korelasyonlu olarak kontrol altında...Hisse geçişlerinizde zincirleme primi yakalayabilecek kadar şanslı olmayabilirsiniz........Bu konuyla ilgili sormak istediğiniz bir konu olursa da buradan ya da özelden sorabilirsiniz...
Not: Sadece son 3 yılda Bist te sıfırlayanların sayısı düşündüğünüzün çok ötesinde bir rakam, gerçekleri karşı taraf ana ekranlarından çok iyi izliyor ve çok iyi biliyor...Ama bizler, asla..!!!! sadece küçük duyumlar, tahminler...
Öncelikle ben şirket seçerken piyasa değeri ve defter değeri ile ilk filtremi uyguluyorum BİST şirketleri için. Sonrasında ise şirketin neler yaptığını ve geleceğini değerlendiriyorum.
Şişecam defter değeri zaten oldukça düşük durumda ve geleceği ile ilgili bulduğum AI bilgiler.
“Şişecam, cam ev eşyası, düz cam, cam ambalaj, cam elyaf ve soda külü gibi farklı alanlarda üretim yapan dünyadaki tek entegre cam şirketi.
14 ülkede üretim tesisleri, 150+ ülkeye ihracat gücü var.
Cam ambalaj, özellikle plastik karşıtı trendlerle çok hızlı büyüyor. Gıda, içecek ve ilaç sektöründe cam kullanımına dönüş artıyor. Şişecam burada iyi konumlandı.
Özellikle sağlık ve çevre hassasiyeti yüksek ülkeler, cam ambalajı teşvik ediyor — bu da ihracat potansiyelini artırıyor.
Soda külü üretimi sayesinde cam üretiminin kritik girdisini kendi karşılayabiliyor, bu büyük rekabet avantajı.
Bu alanda büyümeye devam ederse, dünya çapında tedarikçi olabilir.
Akıllı cam, solar cam, otomotiv camları gibi yüksek katma değerli ürünlere yöneliyor.
Döngüsel ekonomi (geri dönüşüm) ve yeşil dönüşüm öncelikli alan olacak.â€
Hedeflediğim yatırım portföyü altın, gümüş, bitcoin, dolar( yaşamaya değer sigortası), alark, şişe, brsan ve Ereğli’den oluşan bir portföy oluşturmak.
İçlerinden brsan tutuyor olmam, ikinci aynı sektöre yer vermemek, gelecekte çelikte oluşacak fazla kapasite nedeni ile Ereğliyi eleyerek brsan ile ilerlemeye karar verdim. Brsan zaten elimde olması ve alarkda yüzdenin yüksek olması nedeni ile şişe seçerek devam ettim.
Bir özel neden ise memleketim Tarsus’a yapmakta olduğu devasal yatırım.
Aylar öncesi 50 tl civarı olan şirketin şu an 35 civarlarına gelmesi ve ben 50 fiyatını dahil ucuz buluyordum.
Yatırımlarını tamamladıktan sonra kar edebilen, temettü ödeyen ve büyüyen şirket olması nedenleri ile tarcihimi Şişeden yana kullandım.
Alarko' da, aylık sistem yani uzun vade grafiği, aylar sonra ilk defa yukarıya doğru minik bir kesim yaptı ...Ağır işleyen bir grafiktir aylık olması sebebiyle, ...ki şöyle; Aylık Macd Ağustos 2023 de 130,92.--TL yi gördüğünden beri hisse, aylık olarak düşüş trendinde olup, Nisan 2024 de gördüğü 140,30.-TL de bile Macd'ı yukarıya kesim yaptırmadan aşağı yönlü düzeltmeye sokma becerisini göstermişlerdi...Özetlersek, Aylık MACD, Temmuz 2023 den beri, tam 21 ay sonra AL vermiş oldu...
Grafik, aylık barlardan meydana geldiğinden ağır ağır ilerler...Uzun vadeyi gösterir...
https://i.hizliresim.com/e92ehs4.jpg
Sayın loruhlano,
Bu konuda benim fikrim herkesin yaptığını yapmamak. Eğer farklılaşabiliyor isek zaten AI da birşey yapamayacaktır. Ancak büyük çoğunluk ne yazıkki duyumlar ile hareket ediyor ki AI gibi manipilasyonlara çok açık olmuş oluyor. Ben alsatçı olmamam nedeni ile belirttiğiniz durumlardan az etkineceğimi düşünüyorum.
Bana düşen en büyük görev, ucuz olan hisseyi bulmam ve sabretmem gerekiyor.
Saygılar.
Alıntı:
Alarko Holding A.Ş. ("Şirket") Yönetim Kurulu, 09.10.2024 tarih ve 949 sayılı kararı uyarınca, Şirket'in sahibi olduğu Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Alarko Carrier") paylarının tamamının veya bir kısmının Carrier HVACR Investments B.V.'ye ("Carrier") satılması veya Carrier'ın sahibi olduğu Alarko Carrier paylarının tamamının veya bir kısmının Şirket tarafından satın alınması işlemine ("Potansiyel İşlem") ilişkin olarak Carrier ile görüşme sürecine başlanmasına; Potansiyel İşlem'in belirsiz olması ve özel durum açıklaması yapılmasının Potansiyel İşlem'i olumsuz etkilemesi olasılığı dikkate alınarak, Şirket'in meşru çıkarlarının zarar görmemesi amacıyla Potansiyel İşlem'e ilişkin içsel bilginin kamuya açıklanmasının ertelenmesine karar vermişti. Gelinen aşamada, erteleme sebeplerinin ortadan kalktığı göz önünde bulundurularak içsel bilginin açıklanması ihtiyacı doğmuştur.
Yapılan değerlendirmeler neticesinde, bildirim tarihi itibarıyla Şirket'in Alarko Carrier sermayesinde sahip olduğu, Alarko Carrier sermayesinin %20'sini temsil eden payların Carrier'a satılması için Carrier'a teklifte bulunulmuştur.
Carrier'ın teklifi kabul etmemesi durumunda, söz konusu payların borsada satışı dahil olmak üzere diğer seçenekler Şirket tarafından değerlendirilecektir.
Teklif konusu payların Carrier'a veya başka bir kişiye satılması, Şirket ve Carrier arasında akdedilen pay sahipleri sözleşmesi kapsamında Alarko Carrier'ın kontrol yapısında herhangi bir değişime sebep olmayacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
Nereden bakılırsa bakılsın 2 milyar liralık bir satış gibi.....
Yuzde 20 ne ediyor aşağı yukarı..bize ne kalir,biraz da iskonto yaparsak..
Yarina da bi tavan yakışsın artik..
muhtemelen satış bitmiştir diye düşünen ben miyim sadece
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.03.2025 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 22.04.2025 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 98,65 TL - 96,50 TL (ağırlıklı ortalama 97,03 TL) fiyat aralığından toplam 616.851 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.
Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 19.246.287 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 4,424'dür.
Kamuoyuna duyurulur.
https://i.hizliresim.com/bxmgp7k.jpg
Bu Cuma akşamı, haftalık kapanış fiyatı önemli.....
8.679.436 + 616.851 = 9.296.287
Hayırlı olsun...
:yes: