:bravo: fiyat kazançlar enflasyondan dolayı düştü. 4-5 olarak dikkate almak gerekir. yıl sonu bilançosunu beklemek gerekir diye düşünüyorum. Bilici bu ne yapcağı belli olmaz belki erken hareket eder.
Ytd.
Printable View
1.35 te destek bulup yukarı yapacak gibi bir görüntü var..hayırlısı..ytdeğildir
1.35 tutmadı maalesef
Aynen..piyasa da saticili
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
korkarım bunun piyasayla da alakası yok. alıcı varken de düşmüştü. hakkımızda hayırlısı...
Borsa düşerkende, çıkarkende düşen nadir hisselerden olan biliciyi kutluyorum. Bir de 1 gün önce alan öbür gün daha aşağıdan satıyor ya, ya bu arkadaşlar parayı yolda buluyorlar ya da amaç başka.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
aşağı arayışları sürüyor, bulamadı tabanını hala. yazık. sana kim güvensin artık
1.23-25 bandina dogru gidiyor
Tam da 1.40 dan malları verir ken anlatmak istediğim buydu bunlar dünyda cehennemi yaşatıyorlar bu hisse soluksuz aşağı gözüm hep burda sayısal olarak verdiğim tüm doneleri savunmaya devam ediyorum heleki bir çok şirketin bilançolarında inanılmaz zararlar varken bu bilançonun hakkının bu olması inanılmaz aynı fikrim geçerli ya bizim bilmediğimiz bir şeyler var ya büyük bir oyun bir 3. ihtimal daha varki sanırım sebeb o da olabilir info o malları yanlışlıkla aldı kimsenin verebileceğini düşünmedi o malları satarsa baskı da kalkabilir gözüm hep burda geri dönüşü bekliyorum son bir detay 1.30 uzun vadeden gelen yükselen kanalın desteği var oda kırılırsa sonrası daha zor olabilir. saygılar
Ne demiştik :)
Bildirim İçeriği
Değişikliğin Yapıldığı Finansal Tablo veya Dipnotların Hesap Dönemi
01.01.2018-30.09.2018
Değişikliğin Yapıldığı Finansal Tablo veya Dipnotlar
Dipnot 38 - Döviz Pozisyonu Tablosu
Değişikliğin Nedeni
Dipnot - 38 Döviz Pozisyonu Tablosunda Sehven Yapılan Hatanın Düzeltilmesi
Değişikliğin Net Dönem Karına veya Zararına Etkisi
Yoktur
Dipnot 38 döviz pozisyonu tablosunda sehven yapılan hata düzeltilerek finansal tablolarımız tekrar yayınlanacaktır.
Sanrım 1.30 desteği çalıştı bir bu değişiklik sanki birilerini tetikledi şimdi bu fiyattan hisseleri nasıl toplayacaklarını düşünüyor olabilirler umarım geri dönüş noktası burasıdır
Yatırım tavsiyesi değildir sadece kendi görüşlerim
Bana da oyle geldi almak istiyorlar ama piyasanin zayifligini da kullanmak istiyorlar bir yandan..kapanisa dogru kokusu cikar
Üstad maşaallah dipnotları iyice irdeliyorsun bizde direk dövizde artıya geçmiş deyip geçtik:)
Yinede hissenin ucuzluğuna o kadar inandım ki dün sattığım dohol lerin bir kısmı ile de bugün de 1.31 'den ek alım yaptım. Kaldı 1 alım hakkım onu da 1.25 lere gelirse yaparım gelmezse yolu açık olsun.
Ytd
Guzel kapanis yapti muhtemelen haftaya yukari donecek..ytdegildir
64,3 milyon TL döviz açığı haberi geldi. 6,43 milyon TL kur farkı geliri yazarız son çeyrekte.
Üstad dolar buralarda kalmayacak gibi sanki. 5.3 lerden tekrar bir tepki verdi 5.95 e kadar gidebilir bu da sıfır kur karı demek.
Gerçi benim için en önemli olan şey faliyet karının artarak devam etmesi. Bu faliyet karıyla dolar bize destek olmasa da olur gölge etmesin yeter:)
Ytd
Ne bu şimdi,boyle yanlislikmi olur,bir suru millet doviz poz.dolayi satti malını,
Adamlar yanlisi bir hafta sonrami fark ediyorlar,
Nerde spk,
Nerde ceza.
Bu nasil bir düzen,
Yaziklar olsun size soyguncu bilici ler,
Sehven yanlış,meyiniz doğru,
Vergi avantajiniz olmasa micmissiniz,
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düzeltme geçin diye şirkete ısrar ettim, kırmadılar beni sağolsunlar 😀
Şirketin TL kredilerinde bir değisiklik yoktu, hedge yoktu, döviz pozisyonunda bir değişiklik anlamsızdı.
Kredili döviz borçları azalmıstı ama kur yükseldi diye bu borçların TL karşılıkları arttı.
Bilanço da hala bir yanlışlık var gibi.
Döviz açığı 64.3 milyon tl yazılmış tamam.
Ancak kur riski bölümünde doların yüzde 10 artışından 3.4 milyon tl kar euro nun yüzde 10 artışında 1.9 milyon tl zarar görünüyor.
Dolar ın artışında da 3.4 milyon tl zarar görünmesi gerekmez mi?
Ytd
Biraz daha toplasınlar sonra düzeltirler:)
Sayın Cumba kuka nın dediği gibi böyle bir yanlışlığın telafisi olmayabilirdi. bende az kalsın az bir zararla satacaktım sadece çok yüksek faliyet karı hatrına tuttum.
Gerçi şuan itibariyle satanların bir kaybı yok gibi. döviz pozisyonunu beğenmeyip satanlar şuanda daha ucuza alabilme şansına sahipler fiyat daha da düştü sonuçta.
Ytd
Bu yanlış hayırlı olacak inş..bizimki dibi işaeetledi sanki
ARKADAŞLAR BİRİ BANA NE OLUYOR ANLATABİLİR Mİ
YENİ BAKTIM BU DÜZELTME HİSSE İÇİN OLUMLU OLUR MU YADA GELECEK 4.NCÜ ÇEYREK BİLANÇOYU OLUMLU BEKLENTİ YAPAR MI?
İŞE VAKIF ARKADAŞLAR AYDINLATIRSA MEMNUN OLURUM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen oyle,bir bilanco hazirlamayi bilmeyen finanscilari neden orada tutarlar,tek sebebi var bilincli yapilmasi,mali toplamak,evet fiyat asagi geldide kim aldi,sen benmi,milletin malini al,sonrada sehven de,onumuzdeki hafta 200 bin lot alsan fiyat kac olur gor bakalim,gercekten hala yanlislik var dip norlarda,komedi yatirim olmali bence adi,1,40 uzeri olusan her fiyatta vericem tüm mallarimi kan emiciler,yaziklar olsun,
Normalde faiz oranlarinida yazmalari lazim onu bile es geciyorlar,
Eee turkiye burasi,zengin daha zengin olur,hesapta sermaye tabana yayilsin,
Şirketler halka acilsin,
Tum gelen bilancolara ragmen,6 ay onceki fiyatinda duruyor hala,
6ayda faizden bile %10/12 para kazanirdik,
Boylelikle ky kalmiyor zaten piyasada sonra birbirlerini duduklerler
arkadaslar biloncoda yapilan hata tam olarak nedir anlayan arkadaslar biraz detayli anlatabilirmi
Nasıl silah çıktı mertlik bozuldu ise,borsa çıktı,dürüstlük ortadan kalktı,,yatırımcıyı yanıltmak için şimdi her türlü numaralara başvuruyorlar.
Neden mi?
Bilanço dönemi eylül sonu sona erdi,,,şirket ne zaman bilanço hazırladı,,40 gün sonra,,40 günde doğru bir bilanço yapamayan şirkette ben kasıt ararım,,,sanki koç holding mübarek.
Guven kalmayinca boyle,
Yarim gunde 5/6bin tl hacimde kalirsin bay bilici
[QUOTE=cumba kuka;2837461]Guven kalmayinca boyle,
Yarim gunde 5/6bin tl hacimde kalirsin bay bilici
Cumadan iyi gelen Bilançolar içinde beş altı tanesi ne güzel reaksiyon verdi, tavan yapan da var bariz yükselen de.Bizimkisi tam bir nankör.Her bilanço dönemini heba ederek bizi de yanılttı.Herhangi bir beklentisi kaldı mı? Yok. Ytd.
Artık hiç satıcı gelmiyor borsa 1400 puan eksi hisse artı kapadı sanırım piyasa yukarı döndüğünde mal almak için yarışacaklar geçen belirttiğim gibi 1.30 çoook kuvetli bir destek bu kadar kötü gelen bilançolar varken BILICI bu kadar iyi bir bilanço açıklayıp bu fiyata düşmesi gerçekten mantık dışı ama cuma ve bugün sanki mantık dödü burdan hisseyi verenlerin kolay kolay yerine koyamıyacaklarını anladılar alıcıda sürekli dolduruyor. hisselerini kelepir fiyata verip baskı yapmaya çalışanlar şimdi oturup siz düşünün
49 milyon tl sermayeye 27 milyon tl 3.çeyrek faliyet karı 417 bin tl 3.çeyrek dönem zararı 45 milyon tl 9 aylık faliyet karı 11 bin tl 9 aylık dönem karı açıklayan desa 2 gün de 1.05 tl 'den 1.44 oldu.
45 milyon tl sermayeye 24 milyon tl 3.çeyrek faliyet karı 2.4 milyon tl 3.çeyrek dönem karı 59 milyon tl 9 aylık faliyet karı 13.2 milyon tl 9 aylık dönem karı açıklayan bilici yat da 1.40 lardan 1.29 lara insin.
Borsa iyice kumarhaneye döndü tutturan kar ediyor akıl mantıkla hareket eden seyrediyor.
Ytd
Sevgili Talebe, o da bir şey mi?
Bir de Uluun'a bakın. 150 milyon tl faaliyet kârı açıkladı sadece bu çeyrek. 17 milyon da donem kari var. Sermaye 85 milyon. Yani sadece bu çeyrek sermayesinin iki kati faal. kârı var. Ama kağıt 2 tl'nin altında işlem görüyor. Gel de çık bu işin içinden...
ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte birileri gelir hisseyi süpürür gider o bilançodan sonra bu hissenin üstüne çöküp sıkıştıranlar mallarını böyle kaptrır ben bundan sonra panik olup ne bulurlarsa alacaklar hissede satıcılar iyice azaldı her an hisse hızlanabilir. Altın yere düşmekle pul olmaz
Sevgili Mausolos evet uluun da 9 aylık bilançosuna göre gayet ucuz bir hisse ancak 150 milyon tl faliyet karı saf faliyet karı değil.
Dipnot lara bakıldığında 183 milyon tl olan diğer faliyet gelirlerinin 168 milyon tl si kur farkı geliri görülmekte. Aslında bunu finansal gelirler kalemine yazsalar daha doğru olurdu.
Aynı durum blcyt da dahil birçok hissede var. Sanırım faliyet karını daha yüksek gösterip bu ortamda şirketlerini daha değerli göstermeye çalışıyorlar. Ancak büyük yatırımcı bunu yemiyor ve ondan bilanço da bedava görünen şirketler bir türlü uçamıyor.
Örneğin doğan holding de 1.3 milyar tl faliyet karı göstermişler aslında 1.1 milyar tl si kur karı gerçek kar olsaydı 2.6 milyar tl sermaye ye bu kar ile en az 2.5 tl olurdu.
Bu yanılgıya düşmemek için sanki hiç finansal gelir ve gideri yokmuş gibi varsayıp brüt kardan genel yönetim giderleri pazarlama ve arge giderlerini kendim çıkarıp net esas faliyet karını hesaplıyorum.
Bu şekilde yapıldığında uluun esas faliyet karı 3.çeyrek de 24 milyon tl 9 aylık da 42 milyon tl oluyor. Tahmini 12 aylık da esas faliyet karı 65 milyon tl olsa. 85 milyon tl sermayeye 2.6 f/k oranı ile yinede çok ucuz.
Bu şekilde blcyt hesaplandığımda esas faliyet karı 3.çeyrek de 16 milyon tl 9 aylık da 45 milyon tl oluyor. Tahmini 12 aylık esas faliyet karı 60 milyon tl olsa 45 milyon tl sermayeye 1.0 gibi komik bir f/k oranı çıkıyor. Tabi Blcyt da yaklaşık 1/3 oranında azınlık payları gibi bir dert de olduğu için biz bunu 1.5 gibi saymalıyız.
Bu sebeple blcyt ı tamamen kendi şahsi hesaplarıma göre daha ucuz bulup diğer ucuz gördüğüm hissem gsdho ile birlikte elimde tutuyorum.
Uluun da yakın takibimde olan hisseler içinde. Çünkü ben karı ve cirosu artarken önceki yıla göre primsiz olan hisseleri severim:))
Yazdıklarım tamamen şahsi yorum ve tahminlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Sevgili Talebe;
Detaylı analiz için teşekkürü borç bilirim.
Uluun'un kur farkı geliri yazması pek olağan değil. Çünkü ikinci çeyrek sonunda 124 milyon döviz açığı var görünüyor. Bu kalemden 35-40 milyon tl arası kur zararı yazması gerekiyordu.
Ayrıca evet, esas faaliyetler içinde diğer gelirler ciddi miktarda artmış görünüyor ancak bu çeyrek 130 milyon tl civarı da finansman gideri var.
Bu rakam, dönem karını ciddi miktarda törpülemiş görünüyor.
Ben her halükarda bugüne kadar hep esas faaliyet karını dikkate aldım. Ancak içinde bulunduğumuz dönemde faaliyet karları ile dönem karları arasında makas çok açıldı.
O yüzden hesap yaparken çok daha dikkatli olmak gerekiyor.