Takas bankta emanette olan almış olduğunuz fonlar ..... yatırdıginiz paralar banka hesaplarında fonu çıkaran kuruluşlar tarafından kredi yada teminat olarak kullanılır.....
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Sistemde yaklaşık 85 milyar TL para birikmiş durumda ve bu meblağ başta forex şirketleri olmak üzere herkesin ağzından su gelmesine neden oluyor...Gel bi şansını dene abi, zaten buradaki paran güvende değil, çökerler parana vs...Geçen bir arkadaş yazdıydı çok hoşum gitti, yolcu almak için korna çalan minibüs bunlar...iyi de ben Kadıköy'e gidiyorum senin tabelada Taksim yazıyor...
na hah hah haaaaa !...
öyle anlaşılıyor ki insanlar akp ve sigorta şirketlerinin kullandığı aldatıcı dile kanmış durumda..
elbette artık bizi ilgilendirmiyor bu, ilgilendiren tek yan zorunlu olması.. bu despotik uygulama ne yazık ki beraberinde sisteme olan şüpheleri arttırıyor ama dediğim gibi bu zorunlulluk ortadan kalkarsa isteyen istediği gibi BES ile ilgili hayaller kurabilir.. ama bunu yapmayacaklar elbette.. aksine şartlar sürekli ağırlaştırılıyor..
son düzenlemelerle OKS ve BES sistemi sanki uluslararası antlaşma metnine döndü.. oldukça karmaşık maddeler ile kesintilerin dönemsel ve oransal olarak detaylarda saklandığı bir sistem.. insanlar basit bir hesaplama ile aşağı yukarı durumu kontrol etmekte oldukça zorlanacaklar.. sigorta şirketleri mevzuatın karmaşık olması için ellerinden geleni yapmış.. eskiden bu kadar karışık değildi..
şimdi ana konuya gelelim: istemediğin bir sisteme zorla katılıyorsun.. ve senden yönetim gider kesintisi ve TOPLAM fon varlığı üzerinden fon gider kesintisi yapılıyor.. şimdi farkında değilsin ama bir kaç sene sonra fon birikimlerin ciddi rakamlara ulaştığında (her ay ödüyorsun unutma!!) bu kesintilerin nasıl arttığına bizzat şahit olacaksın.. evet.. bu merak ettiğiniz "nasıl sigorta/fon şirketleri nemalanıyor ki" şeklindeki sorunun basit bir cevabı.. kaldı ki basını takip edenler özellikle bu açıdan yabancı sigorta şirketlerinin sisteme hucum ettiğini gösteriyor.. ilerleyen yıllarda ÇOK GÜZEL karlar edecekler.. insanlar ise zorla sisteme katılarak çıkmaları da zorlaştırılacak. fon/sigorta şirketleri oturdukları yerden para yazacak birikimler arttıkça.. güzel tezgah..
TRKCM da Takasbank'ta...Hatta portföyündeki tüm hisseler...Yoksa Tophane'den aldıkların hala elinde mi ?...:)
Bende 100 adet AK Çimento hissesi duruyor mesela...Nostalji olsun diye...Kuponları bile var...Koparmadım...Hani, sende de mi var diye yazdım yanlış anlaşılmasın...Yoksa sermaye piyasasına kayıtlı bütün enstrümanların saklama merkezi tek...İllaki bilirsin bunu...Fon, Hisse farketmez...