Reel sektörün döviz borcunun ne kadarına hazine kefil bilen var mı? yada böyle bir açıklama yapıldı mı?
Printable View
Reel sektörün döviz borcunun ne kadarına hazine kefil bilen var mı? yada böyle bir açıklama yapıldı mı?
Bide bütün tartışmalar mevcut durumun devamı halinde olacaklar üzerine. misal bir finansal kriz durumunda ne olur? mesela sarraf davasından ambargo çıksa veya küresel bir kriz olsa? o zamanda herşey sakin yolunda gider denebilirmi?
bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük devletlerin ve onları yönetenlerin sorumlu, mantıklı ve kendi iyiliği için hareket edeceklerini düşünmesidir. Hele hele Türkiye gibi bir ülkenin.
Her zaman gözü açık tutmak her duruma karşı pozisyon almak lazım gelir diye düşünüyorum.
Mesela yandaşa yaptırılan yeni havalimanı için alınan kredi, amcalar kendileri kredi bulamamıştı sonra ne oldu ? Ha devlet buna kefil olsa ne olur olmasa ne olur nasıl olsa garantili iş şu kadar uçak inip kalkacak diye zaten garanti verilmiş olmazsa 80 milyon ödeyecek tıpkı Yavuz sultan , Osmangazi köprüleri ve Avrasya tünelinde olduğu gibi. Hadi İstanbulda yaşayanlar bunu ödesinde seçim vaadlerinde Denizlide İstanbula köprü yapıyoruz diye oy isterlerken yaşa var ol diyenler acaba neyin kafasındaydılar düşünüp düşünüp gülüyorum. İstanbullunun rahatı için tüm memleket seferber oldu iyi valla...
Yap işlet devretlerin çoğunda alınan krediler hazine kefaletinde..
Esasen 2014 öncesi varda, yukarıda rakamlarla garanti kapsamı aşağı çekilmiş sanırım..Alıntı:
Hazine Müsteşarlığı 19 Nisan 2014'de yeni bir yönetmelik yayınlayarak özel sektöre yeni bir avantaj daha tanımıştı. Buna göre; yatırım tutarı 1 milyar liranın üzerinde olan yap-işlet-devret projeleri ile Sağlık ve Eğitim Bakanlıkları tarafından yürütülen 500 milyon liranın üzerindeki proje borçlarına devlet kefil oluyor. Özel sektör aldığı kredi borcunu şu veya bu sebeple ödeyemezse devlet üstlenecek.