nnf felsefisi o dur zaten. yatirimci sayisi dedigim gibi cogalmistir
geteri indexten az
goturu de indexten az!
Printable View
Her gün iyi olacak diye bir şart yok elbette ama olmaz öyle dediğiniz gibi felsefe hocam. Dünyada tüm hisse fonların amacı bağlı oldukları endeksi yenmektir. O mantıkla, yani hem getiride az hem götürüde az olursa endekse eşitlersiniz, 5 yılda bist100'ün %50 getirisini kazanırsınız , mevduatın yarısı yani.
O zaman toplam naktinizin yarısı ile hisse alırsınız, sizin dediğiniz gibi getiride indexten az, götürüde indexten az olur.
Genel mantalite ve amaç, getiride endeksten bir tık fazla, götürü de bir tık azdır.
Burası da hisse forumları gibi fon taraftar kafasına dönmesin, bende de var bu fon. 3.32 endekste 1.37 getiri başarısızlıktır. ha düzelir, kısa vadelidir, bugünlüktür, haftalıkta düzelir, aylıkta düzelir ayrı. Ama başarısızlıktır günlük vadede sonuçta.
Yatırımcı sayısı Türk fon tarihinin görmediği kadar kötü yönetilen ve getirileri kötü olan fonlarda da yüksek, o ölçü değil. Yaıtırmcı kıstasa vs. bakmaz. artıyı gördü mü alır, eksiyi gördü mü satar, hepsinde aynı.
Bu IPB yöneticileri ne iş yapar anlamadım.Yükselen endekste devamlı eksi yazmayı nasıl başarıyorlar.Bugün de %1,5 ile zirve yapmışlar sağolsunlar.Bildiğim kadarıyla aktif olarak yönetilen bir fon.Dünkü endekste banka ya da havayolu şirketlerini almayıda mı akıl edemedin diye sorarlar adama.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yaklaşık 2 aydır portföyümde bulundurduğum NNF fonunu portföyümden Cuma günü satış vererek çıkarmıştım. Fonun bir türlü endeks üstü getiri elde edememesi çok can sıkıcı olmaya başladı.
marmara capitalin kendini tanıttığı yazıda tamamen bağımsız bir kurum olduğu, hiçbir borsa şirketi, aracı kurum, banka vb ile çıkar ilişkisi içerisinde olmadığı, yatırım tercihlerini kendi hür iradesiyle verdikleri yazıyor. Bu konu aslında çok önemli. Tacirlerde de benzer durum var.
Şimdi hedef portföyün arkasındaki yapıya bakıyorum, info yatırım, seykm, ideas, hdfgs bunların birbirleriyle ticari (yatırımsal) ilişkileri mevcut. Ve içeriğini öğrenemediğiz bir fon var ortada. Elbette tüm içeriğinde bu hisseler yoktur çünkü hsyf lerde fonların alım yapabilmesi için belli kısıtlamalar mevcut. Ancak fonun içeriği artık açıklanmalı. 300 milyon üzeri portföyü ve 9000 üzeri yatırımcısı olan bir fon sığ hisselere yatırım yapmıyorsa portföyü açıklamanın kimseye bir zararı olmaz. Açıklamalarından, aldığı temettüye bakarak portföyünde alarko olduğunu gördük zaten. Bu bilginin kime ne zararı olabilir ki?
Ben portföyü görene kadar nnf eklemeyi bıraktım hatta bir miktarda azalttım.
aft -%5,13 mu yalnışmı goruyorum ,o zaman direkt dolar alıp satalım en azında satısta valor yok