Originally Posted by
boymatlı
Hocam, benim çocukluğum köyde geçti. Köyde eskiden herkes kendi evini yapardı, tıpkı doğadaki diğer canlılar gibi. Evin çocuğu büyüyüp evlendiğinde, evin yan tarafından bir kapı açılır, evin 1-2 odası yeni geline ayrılırdı. Daha sonra oğulun durumu müsait olduğunda kendine müstakil bir ev yapardı. Ev yapımı için gerekli taş, ahşap vs tedariki de çalışarak, biraz da imece usulü yapılırdı.
70 li yıllarda devlet sanayinin gelişmesi için köyde yaşayanların şehre gelmesini istedi ve büyük göç başladı. Ama devlet bu insanlara barınacakları bir ev temin edemedi. İnsanlar da yine kendi başının çaresine baktı ve tıpkı köyde yaptıkları gibi kendi yuvasını kendi yaptı, böylece gecekondular ortaya çıktı. Devlet kendi görevini yapmadığı için mecburen bu duruma göz yumdu.
Şimdiki durumda ise insanlardan bir ev sahibi olabilmek için bir ömür çalışması isteniyor. Konut sektörü bir rant ve finansal araç haline getirildi. Benim itirazım buna. Onun için diyorum ki devlet mutlaka insanların başını sokabileceği konutları üretmeli, temin etmeli.