https://resmim.net/f/jABeVv.jpg
Printable View
stonhand
çok kısa vade bakma grafiklere...
çok çok terso bir durum olmazsa ki önümüz yaz genelde MB aktiviteleri açısından sakin geçer eurusd taban oluşumu bitti yükselecem ben diyor..
Yükselen bir eurusd ortamında TR de dolar çok zor yükselir..
Kendi ayağımıza sıkmazsak faiz maiz hede hödö diye..
0-1-2 yapıları var hocam şimdi o yapıyı tekrar tekrarmı anlatayım.
0-1-2 yapıları tepede ve diplerde oluşur 2 noktası son dip yada son tepedir 50-61,8 yada 76,4 ler çalışır son dip yada tepelerde bunları geçerse işte ozaman tamam euro yeni tepe yapar yani kısadan bakmıyorum son tepeyi arıyorum euroda.
O son tepeyi yakaladık mı misal şuanki 1,1207 ise eski 1,0525 hedefi iptale girdi hedef 1,0433 yada maksimum 1,0329 görünüyor.
1,1290 ı yukarı geçemezse görüntü bu bende.
Örnek olarak sabah 3,5032 gördük euro bunun üzerine 40 pips civarı yukarı yaptı şuan biz neden 3,5083 lerdeyiz. Euro yükseldir doların değeri düştü ama usdtry 3,5083 de yani bizim geniş 2 noktası sabah 2 kere test edildi 3,5032 de sabah dedim ya ya 3,5032 yada 3,4921ancak bunun altında ha işler sakata girer yeni dip ve gene 2 haftalık yapı yapmasını bekle dur işte ancak şuan bir bozulma yok hatta tersine euro yukarı gidince bizimkinin sağlam durması 2 noktası teyididir.
Bugün tek sıkıntı aslında dxy ve euro kolerasyonunda sıkıntı var.
Euro 50 fibo geri dönüş gördü 61,8 yaparmı diyoruz ama dxy daha 50 fibonun çok uzağında kaldı dolar indeksi tutan nedir orasına bakamadım. Hani euro bu dxy nin yüzünden 1,1227 görme ihtimalide yüksek euro 61,8 yapsa bu dxy ancak 50 fibo görmüş olacak oda zoraki yani.
1.1290 ı göremezse haklısın tabe..
Birde DXY ile eurusd ters koreledir..
DXY amerikanın ticari partnerinin para birimlerinin değeri karşısında doların durumunu gösterir..
Bu sepette yüzde 50 den fazla ağırlık euro olduğundan dolayı..
ha DXY ha eurusd..Bir farklı yok..
Yukarıda eurusd 40 pip aşağıda iken bir şurada idik şimdi 40 pip yukarıda demişsin de..
Yine çok çok yakın bakıyorsun..
Gün içi bu dalgalanmalar ana trendlerde değersizdirler..Yanıltırlar bir yön göstermezler..
Çoğunlula Teknikçi avlamak için yapılır..
eurusd 1.1160 da iken 3.5090 da olan dolar
1.1210 da iken 3.51 i yakar..
Aha dersin dolar/tl pariteye rağmen güçlü duruyor..
eur/usd 1.1230 a giderken haşırt diye TL ye bi sabah seans açılmadan 2 kuruş gömer yoluna devam eder...özellikle forex de bitirir adamı..
Daha evvel yazdım dolar/tl nin hareketleri ile eurusd nin hareketleri arasında sn sn sine bir korelasyon yok..Biraz gecikme var..
Birileri sanki zaman makinesinde..
forex de 1 dk önde olmak herşey demektir..
Adam ya zaman makinesinde yada grafikleri yavaşlatacak parasal gücü var..
gundwane hocam kendince haklısın, şimdi senin beklenti 1,18 euusd usdtry 3,30 ve altı tersine benim beklentim se şuan usdtry, dxy, euusd,usdchf, usdzar bunların dip ve tepe formasyonu yaptığı yönünde.
Dediğim gibi ben 2 noktalarını yani son noktaları arıyorum yoksa 30-40 pisp gitmiş gelmiş bu önemli değil benim hedefim 3,90 ve üzeri rakamlar, bunu yakalarsak zaten 3-6 aylık tertemiz hedefler karşımıza çıkar yapacağımız şey sadece trendde oturmak olur, benim derdim bu 2 noktaları.
Bu 2 noktaları için ilkin 0 noktalarının yapılması lazımdı fed gecesi bu noktalar yapıldı , sonrasında kısa 1ve 2 ler yapıldı şimdi ise genişleri yapılıyor bunu bozacak tek şey o yapılan 0 yani dip ve tepelerin geçilmesi o zaman hatalıyım diyebilirim.