şimdi adam avrupa ' da tezgah üstü piyasada türev 100 küsür milyon dolar bahse girer banka endeksi üzerine. eee bunun dayanak varlığı nerde ? bizde.
kim tapınakçı, kim avatarcı , kim ışığın hizmetkarı bilemezsin ki ?
Printable View
şimdi adam avrupa ' da tezgah üstü piyasada türev 100 küsür milyon dolar bahse girer banka endeksi üzerine. eee bunun dayanak varlığı nerde ? bizde.
kim tapınakçı, kim avatarcı , kim ışığın hizmetkarı bilemezsin ki ?
Banker Kastelli iflas etmişti, herif ben iflas filan etmedim fazlası ile mal varlığım var, bana gelen vatandaşa yeni Mevduat Sertifikası, şirket tahvili bulamadım bankaların limitleri doldu vs demişti.
Ben de Kasteli'ye para yatırdım kendisi %52 filan veriyordu gün gün cetvel vardı, teminat olarak yanında yıllık %30 Otoyol Tahvili vardı, üzerinde bir sürü kupon vardı, bunları kesme vs uyarmıştı.
Bu iş devam ettirilir ise şirketin isminin ne olduğu ne iş yaptığı önemli olmayabilir.
Atilla Yeşilada yabancının sevdiği sevmediği hisse diye bir kavram yok çünkü ortada zaten likit hisse bir kaç tane dedi.
Her hisse likit hale getirilebilir ama dolaşımdaki hissesi 5 milyarın altında olanlar ile bu oyun oynanmaz bence.
Yabancılarda triple witch day gibi kavramlar var. Bizde de bu işler oturunca o tip şeyler olur, yeni vadede herif ortadan kaybolur büyük bir likidite ne yapacağını şaşırır.
Borsaların ağaları belli olsa, o zaman bu adam kaçmaz, bu adam yatırımcı dostu gibi kavramlar gelişir.
Şu an TEB'deki gizemli herif ile idare ediyoruz.
VAKBN ekledim
Tabloya ince ayar gerekebilir. Vadeli alış fiyatı, spot satış fiyatı ile hesaplamak ve komisyonları da eklemek gerekir. Spotta alış ve vadelide satış yapıp vade sonuna kadar teminat eksikliği yaşamadan gitmeye göre hesaplama en doğrusu.
https://i.hizliresim.com/6u5b06l.jpg
Akıl ve zihin dediğimiz şeyin ne olduğu belli değil, daha rüyalar çözlmedi.
Düşündüğüm şeylerin başkaları tarafından da düşünülmesi ilginç.
Bir şekilde dışarıdan fikirler bize geliyor gibi.
Öte yandan bir yere bir şey yazıyorsun, onu okuyanlarda farklı fikirler oluşuyor, bu şekilde kollektif bilinç gelişiyor olabilir.
Discovery Channel'da bir kısım deneyler vs anlatılıyor bu konular üzerine. Bizde bu tip çalışmalar var mı belli değil. Bunun yanında telepati vs de deniyor, bu işlerin kendisi bilim olmamak ile birlikte bu işler var mıdır yok mudur incelenmesi, incelemenin kendisinin bilim sayılması gerekir.
@yemekci, pay vadeli takasları yok bende, sadece Spot takaslarına bakıyorum, xBank larda acayip işlemler olduğu doğru, bazı banka hisseleri tavan yaptığında (hala tavan serisi yapmalarına inanamıyorum) diğerlerine günlükçüler doluşuyor, yukarı sürüyor tavana giderken hop aşağı, o tarafta trader ların büyük çarpışması var, bugün İSCTR yi tavan yaptıran Ahlatçı Yatırımdı, xBank larda genel satıcı HSBC idi,