Bundan 2 ay once 7.40.dediklerinde gulmeyi birak., haber sitelerini bile takip etmemistim, artik her turlu haberi takip etmek gerekli
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bundan 2 ay once 7.40.dediklerinde gulmeyi birak., haber sitelerini bile takip etmemistim, artik her turlu haberi takip etmek gerekli
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/kamilyilmaz_/sta...43000602157056
Faiz arttırılmalıdır. Mevduat sahipleri bankalara da güvenleri kalmadı ise TL'leri dövizlere çevirip yastık altı yaparsa ekonomi şuan ki durumundan daha ne kadar uzaklaşır? Sorunun cevabını herkes biliyor. Dövizin maliyeti faizden daha yüksek. Bu anlaşılmalı.
26.09.2018 fedin faiz artışı %96 kesindir,fed şu ana kadar piyasaların aksi hiç davranmadı trump'a bakmayın konuşur fed bildiğini okur,abd'de faizler kademeli olarak en az 4-5 bandına gelir bu da 1-1,5 yıl daha faiz artışına devam demek ayrıca bilanço daraltması da var buna ek olarak,dış şartlar hep aleyhimize buna seneye ecmb de eklenirse siz şenliği göreceksiniz,emin olun çift haneler hiç şaşırtıcı olmayacak dolarda tüm bunlara ek olarak biz de çok ama çok kötü bir yönetim sergiliyoruz,yerel seçim süreci var hele,enflasyon rakamları her ay açıklandığında milleti zıplatacak,abd ile gerilim devam ederse sonu gelmez bir korku filmi,kasım ayı iran ambargosunun ikinci ayağı işler daha da sarpasarabilir,450 milyar dolar borç almışız,60 milyar dolar cari açık var borcumuzun %85'i dolar-euro cinsinden kimse çıkıp bu borcu neden çektin demiyor,hadi çektin neden dolar getirecek bir üretime yatırmadın demiyor ev,araba,iphone alıp tüketimin dibine vurmuş sonsuza kadar batının bize dolar yağdıracağını sanmış en ufak bir arz eksikliğinde ithalat yoluna gitmiş ama şimdi iphone kırıp,doları kıyma yapıp abd'yi boykot ediyormuşuz,vestel kullanacakmışız millet iphone alamayacak evet zira çıkış fiyatı 15 bin-20 bin olacak o zaman boykot ederiz işte.ülkede üretim yok diyoruz üretim yok ülkeye turizm dışında dolar girmiyor turizm de çok ucuz olduğumuz için giriyor,ihraç ettiğimiz tek şey otomotiv(montajlama),tekstil,gıda malımızın %75'in fazlasını batıya ihraç ediyoruz ama doğu bloguna yanaşıyoruz ilginç,ne zaman kendine doğu pazarından büyük pay açarsın o zaman abd kafa tut,ne zaman cari fazla verirsin rusya gibi almanya gibi istediğine efelen ama önce kendini bir tanı,sağ kolun kırıkken boksorü sol kolumla bile yenerim ben sen benim kim olduğumu biliyor musun söylemleri komedi sadece.
millet dolar alıyormuş vay hainler diyen embesiller var bir de,satınca da kendini vatansever ilan eden karaktersizler çıkmış dolar alınıp satılmasıyla vatan sevgisi ölçülüyormuş üzerinden her geçtiğimiz hatta geçmediğimiz köprüler dolara endeksli,donumuz dolar üzerinden ithal edilerek geliyor ama fakirleşmemek için vatandaşın aldığı 10 bin dolar hainlik oluyormuş.5000 dolar dünyanın her yerinde 5000 dolar ama 5000 tl sınırı geçtin mi çöp hatta içinde de çöp,bina arsa sırtlayıp götüremezsin hisse terste kaldın mı eyvahlar edersin,döviz öyle değil gerekirse karaborsada bozarsın örnek venezuela örnek iran insanlar para kazanmak için değil fakirleşmemek için ve geleceklerinden endişe ettikleri için alıyorlar,ama über kafalar altın alana yatırımcı derken dolar alan hain diyor altının fiyatını bile dolar belirlerken.
bu dolar düşecek diyenlerin tek argümanı var "ama dolar yükseldi" 4.90 lardayken de 6 ay önce çok yükseldi alınmaz artık deniyor,5.10-5.70 arasında her gün düzeltme bekledim almak için gelmeyince 5.72 den girdim burada da paylaşmıştım,dolar düştü diyelim emin olun hükümetin yapacağı ilk ama ilk şey faizleri düşürmek olacaktır,yani hala tren tam olarak kaçmış değil herkes ister 3-4 iken dolara girseydim 1 sene sonra dolar için 6 lira olsa da alsak demeyeceğimizi kim bilebilir,hangi realist argümanla bunu diyebilir,7.30 olmasına rağmen faizi (örtülü hariç) artırmayan mb gerekeni yapacak,trumpın görevinden azledilmesini bekleyip abd batıyor diye salavat zincirleriyle dolara savaşan medya kumkumaları mı dolara müdahale edecek ,6.10 olan kura karşı doların beli kırıldı diye hükümet mi gerekeni yapacak,bugüne kadar zaten hep bloomberg izleyip gerekenler yapılacak diye yanıldı yukarıda arkadaş hesaplamış dolar sabit bile kalsa %20 faizden 4 yıl açık ancak kapanıyor, hayal aleminde yaşayanları geçin ben 20-30 filan demiyorum ama en geç 2 sene içinde çift haneleri bekliyorum,arada mecburi faiz artışları olmasına rağmen bunu bekliyorum,dolar 2 liradan 7 liraya gelmesine bakın her yükselişte zeybekçi,naci ağbal ,şimşek şimdi de diğerli köpük,sentetik,geçici,spekülasyon,kabul etmiyorum saçmalıkları ile geçiştirildi,ben tamamen tl de kalıp risk alacağıma dolarda %60 oranda kalıp dolar riskini alıyorum.isteyen istediği yorumu yapsın,doların artması için 20-30 madde yazabilirim buraya düşmesi için ne yazacağım "ama dolar çok yükseldi artık alınmaz" . alımlarım 3.46-4.85-5.72-5.94 1 dolar bile satmadım %4 usd günlük faizde,rakam koymadım ne zaman imf ile anlaşırız,fed faiz artırımını bitirir,hükümet değişir bu durumlara göre satabilirim.banka makas oranları o kadar yüksek ki artık al-sata müsaade etmiyorlar,şu an dolar düzeltme yapıyor swap kararları olmasaydı bile düzeltme ihtiyacı vardı şimdi yine pusuda,5.50 altına geleceğini kesinlikle düşünmüyorum(branson serbest kalsa dahi)
Birkaç dolara dönük firma ayakta kalsa da sonuçları çok ağır olacak kış bitmeden. Siz de biliyorsunuz bahri bey, en büyük temel sorun altını çizerek söyleyelim. 24 Temmuzda 225 baz puan şok bir artış yaparak dünyaya ben bağımsızım mesajı veren bir TCMB olsa idi kur hiç 7 lirayı hatta 6 lirayı bile ABD ile sorun yaşasak dahi görür müydü? Kahin değilim lakin görmezdi diye düşünüyorum. Piyasada TCMB şok bir faiz arttırır diye bir beklenti, bir korku yok ki yatırımcıda doların gücü az veya çok kırılsın.
merkez bankasından faiz artışı bekleyenlere şöyle bir hatırlatma yapayım 24 temmuzda dolar 4.73 idi tüm piyasalar 100 baz artış fiyatlamıştı,seçim sonrası ilk toplantıydı,damat ekonominin başına gelmişti,2 ay enflasyonun daha da yükseleceği tahmin ediliyordu ama merkezin sonraki toplantısı 13 eylüldeydi ne oldu,faizler sabit bırakıldı orada merkez bankası ve türkiye bence tarihi fırsat tepti.şimdiye bakalım mb örtülü faiz artışı ile 19.25 yaptı ama dolar 6.10,tahviller 28(tabi abd etkisi yadsınamaz ama bence sadece fiyatlamayı erkene çekti abd) sert faiz artırımı asla ama asla yapamazlar belki 150 baz artış o da 13 eylülde.(bir de glp kullanabilir biraz daha sıkıştığında)