Günaydın esnaf hayırlı işler bol kazançlar diliyorum.
Paraları katlamaya devam :he:
Bugünkü sitirateşim biraz flat izleyip, 10625 seviyelerine gelirse lönkleri yerine koymak diye özet geçebilirim.
Printable View
Teminat Tamamlama Çağrısı, Kara Cuma dolayısıyla büyük artış olmuş,
https://i.hizliresim.com/l1y3hbo.PNG
Daytradeci olaraktan kimse yenemez dayucuğum beni anca ortavadeli öngörü ile yenebilirsiniz :drunk:
Resesyon dönemlerinde borsada nerede olmak gerekir diye bir araştırma yapmaya çalışıyorum. Katkı sağlamak isteyenler olursa memnun olurum. Şu ana kadar ki notlarım :
Türkiye'deki kriz dönemlerinde en yüksek getiri sağlayan hisse senedini belirlemek zordur, çünkü her kriz dönemi farklı dinamiklere sahiptir ve hisse senetlerinin performansı birçok faktöre bağlıdır. Ancak, kriz dönemlerinde belirli sektörler ve şirketler genellikle daha iyi performans gösterir. Öne çıkan sektörler genellikle şunlardır:
Temel Tüketim Ürünleri Sektörü: Kriz dönemlerinde insanlar temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam eder, bu nedenle gıda, içecek ve kişisel bakım ürünleri üreten şirketler genellikle daha istikrarlı performans sergiler.
Savunma ve Güvenlik Sektörü: Türkiye'nin savunma sanayii, kriz dönemlerinde bile talep görmeye devam eder.
Altın ve Değerli Metaller İle İlgili Şirketler: Altın fiyatları kriz dönemlerinde yükselme eğilimindedir. Bu nedenle, altın madenciliği veya altınla ilgili finansal hizmetler sunan şirketler iyi performans gösterebilir.
Enerji ve Doğal Kaynaklar Sektörü: Enerji talebi genellikle kriz dönemlerinde bile devam eder, bu nedenle enerji şirketleri kriz dönemlerinde daha dayanıklı olabilir.
Bu kriz dönemlerinde en yüksek getiri sağlayan hisse senedi, spesifik bir dönem ve hisse senedi performansı analizi gerektirir. Örneğin, 2001 krizi sırasında bankacılık sektörü büyük darbe alırken, temel tüketim ürünleri ve savunma sanayii şirketleri daha iyi performans göstermiştir. 2018-2019 krizinde ise döviz kurlarına bağlı olarak dışa bağımlı şirketler olumsuz etkilenirken, iç piyasa odaklı ve döviz gelirli şirketler daha iyi performans sergileyebilir.
En yüksek getiri getiren hisse senedini belirlemek için, hisse senedi performanslarını, sektörel dinamikleri ve makroekonomik faktörleri detaylı analiz etmek gerekmektedir.
Akşam kapanışta al, sabah açılışta 10:00 - 11:00 arası günün yükseğinden ver ile çalışıyor. Benim gibi banka üzerinden işlem yapan biri için hacme çalışmak oluyor bu. Orta vade de ise kurbağanın yavaş yavaş ısınması gibi her gün tırtıklıyorlar. Bireysel olarak (tavsiye değildir... zaten acemi olduğumu buradaki herkes biliyor) Amerikan borsasında işlem yapmaya karar verdim. Orayı araştıracağım. Sıkıldım Bofa'nın oyunlarından
zayıf hacimsiz bir piyasa ile haftayı tamamlarız.
Cemal twete atmazsa 11000-12000-13000 gider borsa ,:)
herşey güllük gülüstanlık alım gücü artmış, şirketler rekor kar açıklıyor,Abd bizi kıskanıyor doldur dur.
aklımızla dalga geçmeyi hala bırakmadılar ama çevremde ve toplumda gördüğüm kadarı ile hiç birşey eskisi gibi olmayacak gözü kapalı kesim en azından kendi arasında tartışmaya başlamış