Yurtdışında hangi hisseleri aldın.merak ettik[emoji39]
Printable View
Sayın dudu planlı ve hastalıklı bir durumda getirmekte problem yok. kaza, doğal afet yada ani ölümlerde ibkr nin bağlı olduğu ülkede avukat tuttup öyle getirmek gerekiyor. Çok küçük miktarlarda maliyeti çok fazla tabi tasarruf arttıkça bu maliyet katlanılabilir. İbkr türkiyede temsilcilik açıp işlem yapmaya başlarsa tadından yenmez.
ABD miras durumunda ABD vatandaşı olmayanların parasının %40ına çöker. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmamak için hesabınızı iyi yapın derim. https://pintidegiltutumluyum.com/202...tdisi-yatirim/
Evet moratoryumdan önce ilk etapta böyle bir karar alınabilir, kupon faizleri aynı günkü MB kurundan çevrilip TL olarak yatacaktır diye, sonra siz isterseniz yine dolar alırsınız ama makas farkı size girer. Yani ihracatçının dövizinin %40 bozulması zorunluluğu gibi bir durum. Kuponların bozulması zorunluluğı :)
Bence bu işlere yakın değiliz, halen hükümet dolara yönelmeyi ve mevcut dolarları bozdurmaya uğraşıyor, eurobondlar zaten zamanında satılmış ve işlem gören varlıklar sizin elinizde dolar varsa onunla eurobond alınca başkası satıyor kura baskı yapmıyorsunuz, ancak TL'den eurobond almak için dolara geçiyorsanız bu istenmeyen bir durum olur.
Doğrudur hiç riske girmek istemeyen ve piyasadan ürken kişiler sistemden varlığını çıkarıp banka kasası da değil doğrudan yastıkaltına dönmeli.
Ben bu tür uç senaryolara kafamı takmam, bana gelene kadar çok daha varlıklı milyonlarca kişi etkilenir tek ben değilim, devlet eninde sonunda öder.
Herkesin algısı farklı herkes kararını kendi vermeli, ben viop varant borsa uğraşan insanım risk algılamam farklı, eurobonddaki riski riskten sayamıyorum.