Bilançoda ayak oyunları yapmazsalar razidede Türkiye tarafındada sorun yokki
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bilançoda ayak oyunları yapmazsalar razidede Türkiye tarafındada sorun yokki
ben en son zararı bu şirkette 2009 yılında gördüm...yatırım yapılmıştı sonrasında normaldi...şuan öyle birşey yok...üretiyor ciro patlaması var ama kasaya giren birşey yok....niye yok kar marjları artan kurdan kaynaklı eridi....satılan mal niteliği belli aynı şekilde zam yapılsa satılan mala tarım diye birşey kalmaz....mecburen şirketler kardan zarar taktiği ile iş yaptılar bir müddet ama hala genel ortam alım gücü ülkelerin artmadı tam tersine kur tüm paralara karşı güçleniyor....doğal olarak zam yapmak zorlaşıyor....
şuan gübretaşın durumu bizim fındık işine benziyor....fındık bahçemiz var üretiyoruz satıyoruz ama para kazanamıyoruz....fındıkları söküp başka ürün üretmemizde zor....öyle oluncada para kazanmayı bıraktık araziyi muhafaza etmenin derdindeyiz...öyle sene oluyor ki maliyet kardan daha fazla oluyor....ona rağmen mecburen katlanıyoruz....gübretaş gübre üretip satmak zorunda işi o....karda olsa zararda olsa kendi yağıyla kavrulmaya çalışıyor....iyi zamanları değerlendiremediler....fosfat sektörü global piyasalarda çok fazla düşmedi ama azotlu gübre çok etkilendi....yıllarca fosfat dedik ama yapmadılar....yapsalardı bu karışık dönem çok daha iyi şekilde atlatabilirlerdi.....
Ortak geçek şirketin yatırımcı ilişkileriyle görüştüm adamlar 2011 de tam fosfat işi olacaktı son anda vazgeçildi diyor nedrnmi malum şirket o yıl fosfat yatırımı yaptı..diyeceksinki onların üretimi yetmez ama yinede onlara ürettirecekler 2007 yılından belli yapmıyorsa fosfat işi zor ...yine yapacak olsalardı malum şirketin aldığı teşviği kendiler alır yapardı ama niyet yok tezgah iyi kurulmuş ...koza işi ise kozayı kim alırsa ona verirler...razi halka arzı irandan gelmiş ama bunların niyeti yok ama hükümet istese şu havada irana desdek için yapabilirmi zor biraz...bizi tek kurtaracak ihtimal iran ambargosu bu havada olmaz rüzgar tersine dönmeli...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortak razi iran parası üzerinden ihracat yapmıyorki
Trump ruhani ile koşulsuz görüşebilirim diyor acaba rüzgar tersine dönermi....yyd
INVEST cuma gunu aldigi 163 k lotu bugun kusmus. 3.47 ortalama ile al 3.59 ortalama ile sat.. Kendince cok basarili mini bir operasyon yapip 19 bin tl kar yapip cikmis .
ORTAKLAR bilançodan umudu olan varmı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Niye olsunki daha önce hiç ettiler bu seferde ne umalım ....ytd
Gübre bugün pohhhhh çuvalı numarası yapıyor,ammaaaaa ben yemem.!!!!! Yatırım tavsiyesi değildir.
Zıp zıp bikerede kötü dersen belki tersi çıkar malum sen nedesen tersi oluyor
Zipzip sen 3 yıldır yemem yemem deyip duruyon ama 9 dan 3 e kadar çaktılar sende yedin afedersin yani....
Borsa kim kime korsa....
Ben 7.60 dan yedim umudum var mı ambargo kalkmazsa imkansız...ytd
Arkadaşlar ben hiç yuksek fiyattan mal almadım çok şükür, 4 lerden 3 lerden ufaktan alip sattım, şu anlık ufak miktarlarda calisiyorum, ortam hosuma gitmiyor, her gün bir hendikap, aptal oldum, ama son gunlerde bu kagitta belirgin bi hareket var sanki, yaniliyor muyum.ytd.
Yanılıyorsun ortak sen nasıl ufaktan alıp satıyorsan by da 5 kademe kaldırıp satıyor okadar
http://fertilizerworks.com/sites/def...ust%202018.pdf
haftalık üre fiyatları....
Bu gubre bizim ömrümüzü yedi geçen hafta yatırımcı ilişkilerini aradıktan sonra tüm umudum tükendi ...bu havada iran ambargosuda bitmez 2015 ten belli paramız enflasyon ve döviz karşısında pul oldu ..Kim billerek isteyerek bizi bu hake düşürdüyse Allaha havale ediyorum helede şirket görevlisinin tam fosfat yatırımı yapıyorduk son anda vazgeçildi diyor malum şirketin yatırımından dolayı...100 günlük planda gübre ve tarımda var ama bize yansırmı...ytd
gubretasda buyume yavasladi....kar edememe hastaligina yakalandi....artan petrol fiyatlari gubre fiyatlarina yansiyacak ama dunyada alim gucu dustu....yurt ici kar marji cok dustu sirkete zarar veriyor artik....hisse spekulatif hareket edebilir burasi bist ....temel veriler duzelir mi kisa vade zor....
ambargo kalkmıştı gubrf sat vermişti....ambargo geldi acaba al verir mi....
Bizde bu şans oldukça zor ama akıllı spek bu fiyatlardan toplamalıki yaptırım kalkınca voleyi vursun...ytd
Azıcık yukarı hareketlense hemen satış geliyor. Aşağıya da çok fazla basacak durum yok. Zaten zarardaki küçük yatırımcı unutmuş buradaki hissesini. 6-7 TL’lerden alanlar için ha burayı görmüş ha 1 TL olmuş farketmiyor artık ihtiyacı olup satmadıkça tabi. Allah hepimize sabır versin.
Dolar show varr ve bu döviz açığı olan gübreyide iyi vuruyor
Daha önceden fosfat yatırımı yapılsaydı şimdi dövizden kar yazıyor olacaktık
Ama gel görki basiretsiz yönetimin yüzünden bu çileyi çekmek durumundayız
http://fertilizerworks.com/sites/def...ust%202018.pdf
haftalık üre fiyatları...
yatirimci algisini duzeltebilirseler eski gunlerine donebilir....ure fiyatlari iyiye gidiyor...
Kendilerini düzeltmedikten sonra üre fiyatları fırlasa nolur fırlamasa nolur bu sırtlanlar bu şirketin sırtından düşmedikten sonra bir halt olmaz bu şirketten
Reis meydanlarda dolar euro altın nevarsa bozun diyor biz bozduk borsaya yatırdık halimiz ortadaa
ben mi yanlış gördüm bilançomu geldi