Büyük eller gelirse anca kalkar bu gemi.
Printable View
Büyük eller gelirse anca kalkar bu gemi.
17-18 Temmuz'dan beri kağıdın havası değişti, birileri bayağı uğraşıyor dolmak için.
O tarihler aynı zamanda 6 aylık VUK sonuçlarının önemli ölçüde kesinleştiği zamanlar...
Kütpo yönetiminin 4. çeyrek ve 1. çeyrek sonuçlarının 2. ve 3. çeyrek sonuçlarından bu kadar negatif sapmasına bir çözüm bulması gerekiyor; yoksa yılın 3-4 ayı hareket eder kalan zamanda yatar/düşer algısı kırılamaz fiyatlamada. Gerçi satış sezonlarına göre zor ama 1. ve 4. çeyreklerde tüketiciyi ürün yenileme/değişikliğine götürecek hamleler yapmalılar; mesela takım olarak sattıkları ürünleri tek tek de satabilirler. Artık daha küçük aileler , yanlız yaşayanlar arttı her yerde, belki buna yönelik bir hamle yapmalılar.
Tahtada alım satım yapan aracı kurumlar uzun zamandır hiç değişmedi. Devamlı top çeviriyorlar tahtada.
Takas değişimine bakınca (emeklilikleri saymazsak) bana pek öyle gelmiyor.
https://i.hizliresim.com/7DQVEv.png
Tahtayı günlük çevirenler özellikle aynı demek istedim. Emeklilik fonları uzun vadeli pozisyoncu. Deutsche, citi gibi yabancı girdiğinde film değişir.
Ege seramik bilançosu bu grup hisselere hareket getirdi. Bundan bizde nasibimizi aldık. Ayrıca bilanço beklentisi ile bir hareketlilik oluştu. Yarın bilanço gelecek. İyi gelecek bir bilanço ile yukarı yönlü hareketimize devam edebiliriz.
Nedi bu çektiğimiz badem bıyıklılardan . İçki kumarınız yokk.kârı kız ayağınız yok.. napcanız malı.. azıcık şerefli ve dürüst olunnnn
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kütayha porselenin grafiğine bakılırsa fincan kulp görüntüsü var.Şayet Amerika görüşmeleri olumsuz geçmezse vede bilanço olumlu olursa sanki bu fincanın sert bir kulp hareketi olacak gibi görülüyor,heleki bilanço ile yabancı fon alışı olursa o zaman daha farklı olur,şirketin geçmiş yıl karlarından 219 milyon TL nin sadece yıllık getirisi faizde kalsa 35-40 milyon TL ye yakın olur,dövizde olsa o zaman hiç düşünmek istemiyorum:)bol kazançlar...
Hissenin iki yıldır bu denli baskılanmasının mutlaka bir nedeni olmalı.
Unutmayalımki şu anda en değerli şirketler için yeni trend; borcu az elinde nakit ve dövizi bol olan şirketler ve bundan sonra bunlar revaçta olacak.Merak etmeyin ayın 20 sine kadar güzel bir bilanço açıklanırsa ve amerika görüşmeleri olumsuz olmazsa yabancı - Türk fonlar zaten gereken ilgiyi gösterecektir.Özellikle emeklilik fonları bu senette 1 numara oldu hemen hemen hergün 5.000-10.000 lot arası tırtıklıyorlar piyasadan şu an piyasadaki senetlerin dörtte biri emeklik+yatırım fonlarına geçmiş durumda.En önemli kuvvetlilik belirtisini geçen hafta %3 ler civarına giden ani sert satışlarda bile 5,5 TL altına inmeyerek özellikle 5,5 TL güzel destek alışı yazarak gösterdiler..Bana göre kısa zamanda yani en geç 1-2 hafta içinde gerçek hareketine başlayacaktır.Çünkü böyle para içinde yüzen bir şirket böyle zamanlarda diplerine yakın yerlerden alınırsa kazandırma potansiyeli olur,bol kazançlar...
Hak ettiği bilanço geldiğinde hissede hak ettiği fiyata er yada geç ulaşacaktır.
Bizim patron kasacağı kadar kastı iki yıldır. İpin ucunu biraz gevşetmesi gerekiyor.
10000 lik net alımıma 20 kuruş kalktıysa kalan 10000 lik alımlarıma acaba ne yapacak?
Kutpo sığ bir tahta. Dolaşımdaki hisse sayısı az miktarda. Tahtaya girecek güçlü el fiyatı yukarı taşımayı kafasına koyarsa ve bu gücüde varsa bu hissenin nereye gideceğini kimse tahmin edemez. Bunun için gerekli olan sağlam bir bilanço. Ytd
Piyasa bozuldu yine. Bakalım bilanço güme gidecek mi?
bilanço bugün mü yoksa ayın 20 sinde mi ben bir türlü anlayamadım :)
teşekkürler o zaman bayram sonrasına bırakacak
Yazık tık yok hissede.
Ama olacak çok yakında.
Nafi güral geçmiş karlar ile dolar alsaydın 50 milyon tl. Kâmbiyo kârı gelirdi...
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim bildiğim 9 Ağustosa kadar konsolideolmayan bilançoların açıklanması için son gün. Şayet 20 Ağustos 27 Ağustos olarak revize edildiyse bu tarihte konsolide bilançoların son günü. Bugün Kutpo nun konsolide olmayan bilançosu gelecek diye düşünüyorum
Kutponun bilançosu konsolide,
dolayısıyla
son tarih 27 Ağustos
büyük ihtimalle göndereceği tarih olacak
Dediğiniz gibi ise siz haklısınız
Kutpo konsolidasyon kapsamında gönderiyor 2016/3. çeyrekten beri. İlgili kap bölümü:
https://i.hizliresim.com/qvyGNd.png
Durum anlaşılmıştır. 27 Ağustos.
bilanço sabır zorlayacak tıpkı kutpo gibi.
günün onca hengamesini gormezden gelip kapanis fiyatini gormek varmis..ama duramiyozki
Piyasa, döviz olmayan kasasında nakit olmayan ihracatı olmayan şirketleri ve geneli cezalandırıyor.
Bugün :
Doco enka soda gibi ihracat yapan döviz artısı olan ihracatçı şirketler artıda
Orge nin bilanço iyiydi, bugün orda takıldım. Gün sonu iyi tutundu.
Bu şirketin gelir/cironun yüzde 35 i döviz ile borcu yok gibi düşük F/K ve defter değerinin altında işlem görmesi sebebiyle gün sonu eksi yüzde 2 kapattı.
2. Çeyrek bilanço ile tam resmi çekeriz.
Artık borsada ihracat yapmayan döviz girdisi olmayan şirketlere nefes hakkı yok maalesef.
Çoğu hisse ortalama yüzde 7-15 düştü. Artan kur piyasayı boğdu.
Bu yüzden bu şirketin ihracat döviz gelirleri ve borçsuzluğu çok önem arz ediyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Piyasalar toz duman. Bu ortamdasöylenecek söz kalmadı artık. Allah hakkmızda hayırlısını versin.
Batık şirket ya, %5-6 ekside. Bunlar varya ne yatırımcıya ne de memlekete hayırları olur, ayıp yahu az bir oumrgalı olun.
Geçmiş seneler karları var, bu sene bize vermeniz gereken temettüler hala duruyor sizde, ondan bile tonla para kazandınız, tahtadan 50-100 bin alın artık el insaf.
SPK böyle durumlarda bunlara alımı dayatmalı, zor zamanlardan geçiyoruz.
Ege seramik bilanço iyi geldiğ için hep yeşil, demekki bize de iyi bilanço lazım yoksa mokokoya devam.
konu bizim kağıdın gitmek istememesi yoksa şu anda bist sanayi hisselerinde büyük bir çöküş yok en fazla yüzde 2 oldu günlük düşüş ama işte algı operasyonu sanki banka sektöründeymiş gibi %7 düşürüyorlar satış banka hisselerinde bizim ki de buradan nemalanıyor 3-5 nereden koparırsam kardır.
Bunlar son kıvırmaları. Ortamda yardımcı oluyor tahtacıya. İp onun elinde. Oynasın bakalım nereye kadar.
son kıvırmaları değil bunun adı krizi fırsata çevirmek şirketinin değeri şu anda belli olması gereken belli biraz düzgün duyarlı adam olsalar şu anda temiz alım yapardı
Dönem karı öncesinde vergi dairesi karını göreceğiz , sanırım 15 Ağustos son tarih.
2017/6 aylık vergi dairesi karı 7.847.751 tl
2017/6 dönem karı 13.331.376
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/625257
Vergi dairesi karı gördüğünüz gibi biraz düşük geliyor , panik yapmamak gerek :)
2018/6 dönem karını 23-27 milyon tl bekliyorum.
Vergi karı bu rakamın altında kalabilir ...