Peki patron neden bu şirketleri birbirine bağlamış böyle hepsine pay vermiş neden böyle olabilir ki onu merak ettim.
Printable View
Peki patron neden bu şirketleri birbirine bağlamış böyle hepsine pay vermiş neden böyle olabilir ki onu merak ettim.
Bu sadece Yaşar holding şirketlerine mahsus birşey değil. Hemen hemen tüm holding yada grup şirketi olan şirketlerin birbirlerinde hissesi olur.
Üstelik PETUN'un sahip olduğu iştirakler hep kendi iş kolunu tamamlayan iştirakler. Mesela YBP ve Pınar foods , Pınar ürünlerinin pazarlama , dağıtım ve satışı için kurulmuş bir şirket. Her şirket ayrı ayrı pazarlama , dağııtım ve satış için ekip kuracağına bunu tüm şirketler için tek şirket tek elden çok daha ucuz ve etkin yapıyor.
Bunun kurulmasında da tüm grup şirketleri belli oranda sermaye koymuş.
Çamlı yemden de pınar süt , süt alıyor , biz hindi ve dana eti alıyoruz , ayrıca yem alıyoruz. Yani bu tür yüksek oranda tüketiminizin olduğu hammadde ve yan ürünler için bir şirket kurulmasını her holding yapar buna da ana tüketici konumundaki şirketler ortak olur.
Mesela ülker gibi ambalajlı ürün satan bir firma iseniz , gidip ambalaj üreten bir de şirket alırsınız , bunun da sermayesini belli oranlarda diğer grup şirketleri koyar.
25 üstünden alanlar panik yaptı sattı. Olay bu bence . Ondan bu kadar düştü.
Vakalar düşmezse gelecek hafta perşembe ve Cuma alım gelir. Çünkü bir sonraki pazartesi yada salı karar alma günü. Vakalar düşmez ise tam kapanma gelir. Bana sorarsan çok etkisi olmaz finansal anlamda ama psikolojik olarak gıdalara alım gelir bu durumda.
Bizim için de ayrıca temettü yaklaşıyor , iyi bilanço yaklaşıyor. Ayrıca bir alım gelebilir bize. 26 üstünde 3 gün üst üste kapanış yapabilsek sonrası çok daha kolay gelecek.
petun
Tüm gıda şirketlerinde olduğu gibi #petun nun da Ramazan ayı içerisinde güzel hareket yapacağını düşünüyorum. Zaten şirket sektör ortalamasını yakalayabilmesi için 35-40 TL bandında olması lazım.
Ayrıca 25/04/2021 Tarihinde Genel Kurulu var.Süpriz bir BEDELSİZ fena olmaz[emoji6]
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile toplantı ve genel kurullar 15 mayıs tarihine kadar ertelendi diye biliyorum
Daha önce yapılmadı mı genel kurul mart gibi ben mi karıştırdım
GENEL KURUL
Madde l5-
Genel kurullar, olağan ve olağanüstü toplanır. Olağan genel kurul, şirketin hesap devresi sonundan itibaren 3 ay
içinde ve senede en az bir defa; olağanüstü genel kurullar ise, Şirket işlerinin gerektirdiği hallerde ve zamanlarda
toplanır.
Genel kurul toplantılarında, Türk Ticaret Kanununun 409 uncu maddesinde yazılı hususlar müzakere edilerek
gerekli kararlar alınır.
Genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım
Şirketin genel kurul toplantılarına katılma hakkı bulunan hak sahipleri bu toplantılara, Türk Ticaret Kanununun
1527 nci maddesi uyarınca elektronik ortamda da katılabilir. Şirket, Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda
Yapılacak Genel Kurullara İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca hak sahiplerinin genel kurul toplantılarına
elektronik ortamda katılmalarına, görüş açıklamalarına, öneride bulunmalarına ve oy kullanmalarına imkan
tanıyacak elektronik genel kurul sistemini kurabileceği gibi bu amaç için oluşturulmuş sistemlerden de hizmet satın
alabilir. Yapılacak tüm genel kurul toplantılarında esas sözleşmenin bu hükmü uyarınca, kurulmuş olan sistem
üzerinden hak sahiplerinin ve temsilcilerinin, anılan Yönetmelik hükümlerinde belirtilen haklarını kullanabilmesi
sağlanır.
Temettüler 4 Mayıs tarihinde hesabımıza geçecek.Az önce öğrenmiş oldum bende.
Yönetim kuruluna dağıtılan kâr payı 3.750.000 tl.
Bende onu merak ediyorum alıyorlarmı kâr payını,yoksa bir yere mi aktarıyorlar şirket ile ilgili bir birime veya şirketin sosyal sorumluluk projelerine.
Gerçi özel oldu biraz,sağ elin verdiğini sol el bilmemeli diye öğrettiler bize
Hocam yatırım yaptığınız hissenin KAP haberlerini ne den takip etmiyorsunuz :)
Mart ayının sonunda genel kurul yapıldı ve temettü tarihi o gün belirlendi KAP'ta yayınlandı.
Tüm yazılarımızda Nisan sonu temettü alacağız diyoruz bunu neye dayanarak diyeceğiz KAP haberi olmasa .
Hatta aynı gün saat 10.30 da eski hisseninde genel kurulu vardı.😅
Bedelsiz,bedelli kararının herhangi bir toplantı takvimine bağlı kalmaması çok ilginç.Ya da bağlıda ben bilmiyorum.
PINAR ET UN TEMETTÜ DETAYLARI
Borsa İstanbul'da yüksek temettü verimi ile öne çıkan Pınar Et Un 2020 yılı karlarından yine yüksek oranda bir temettü açıkladı.
Pınar Et Un bu sene son kapanış fiyatına göre % 6 temettü verimine işaret ediyor.
PETUN hisse başına brüt 1.52 TL temettü ödemesi yapacak.
PETUN-Pınar Et Un bu sene temettü ödemesini 30 Nisan 2021 tarihinde yapacak
http://borsaajans.com/petun-pinar-et...ani-32681.html
petun temettü ödemesi hesaplara 2 gün sonra geçer
Hayırlı ve güzel bir hafta olması temennisi ile günaydın arkadaşlar
Çaktırmadan malmı toplanıyor,bana mı öyle geldi bilemedim.
Spek Perşembe gününe odaklandı, haftalık kapanışı nerden yapacak acaba çok merak ediyorum.
Hadi Spek göster gücünü bakalım.
Asansör boşluğu,formasyonu var... Çıkışlarda hantal
İnişlerde şelale
Ben tespih formasyonu görüyorum 😅
Satılık mal yok kardeşim,istersen 15 e çek fiyatı.
Bist neden düşüyor yabancı bankalar mı satışta bilen var mı
Yabancı satıp arkasına bile bakmadan kaçıyor, güven artık sıfırlandı MB başkanı meselesinden sonra.
Portföyümüzün seyri sadece bir adamın dudakları arasında, bizim borsamız bundan ibaret artık.Bize layık görülen bu anladınız mı?
Ne zaman ki zihniyet veya hükümet değişir yeniden güven tesis edilir işte o zaman çok büyük ralli yapacak borsamız.
Pet un çok kırılgan..ulu un un peşinden gidiyor.. kınıyorum Yaşar grubu nu..
Hiç acımıyorlar valla...bakalım nerede duracak bu düşüş...
Hızlı gidiyoz gene,karın ağrısı
Gidişat hakkında yorumu olan yokmu?
Temettü yaklaştı.
Emirhan bey bugün ve yarın için bir değerlendirme yaparmisiniz?
Tam kapanmanin etkisi olacağı düşüncesindeyim temettü de yaklaştı güzel de bir bilanço gelirse süper olur ,inşallah güzel yerler görürüz.Ytd
Geçen sene büyük bir panik vardı kapanma döneminde.. Ülkemizde daha önce böyle bi olay yaşanmadığı ve şartlar gereği gıda ve ilaç hisseleri endeksten ayrışmıştı.. Şirketimizde değerini 3 kat artmıştı bu süreçte.. Yine bi değer artışı olabilir kapanma dolayısıyla ama geçen seneki gibi panik ortamı olacağını düşünmüyorum.. Portföylerde kapanma etkisi ile hisse arayanlar bi parça bulundurmalı ama full gıda bence geçen seneki kadar prim yapmayabilir