...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...
Alıntı:
Originally Posted by
Cautionary
Sonuçta, banka hesabın varsa ve maaş vs banka ile işlem yapıyorsan, kart kullanıyorsan sistemin parçasısın.
Bir arkadasım, faiz olur diye bankadaki bir miktar parasını boşta tutuyordu...likit fon bile almıyordu...iyi de dedim, sen faiz almıyorsun ama banka senin paranı yine de kullanıyor...şunu önerdim...paranı likit fonda tut, gelen getiriyi ihtiyacı olan bir muhtaca ya da bir öğrenciye ver.
Sonuçta önemli olan niyet...ama aklımızı kullanarak daha doğru hamleler yapabiliriz...sonuçta islam dini de akıl dini..günümüz şartlarına göre değerlendirme yapılmalı...maalesef ekonomi-finans konularında bilgili din adamı eksikliği var ve bu konuda sağlıklı yorum yapamıyorlar.
Suudi Arabistan'da bankalardan kredi çekiyorsun faiz de var ama şu şekilde işliyor.
Örneğin 100k çektin, biri seni arıyor diyor ki bilmem nerede bir pamuk alımı var (hayali alışveriş örnek verdim) senin için şu kadar para ayarladık onaylıyor musun? Evet diyorsan para hesapta ve tamamen helal, yersen tabii.
Bu örnek gerçektir, çeşitli suistimal nedeniyle oturumu olan Türkler bile kredi çekemez şimdi ama neyse.
Sonuçta önemli olan niyet...
Sent from my iPhone using Tapatalk