Benim kastetdiğim örnekde de ince noktalar çok da sizinkinden de hassas bir konu olduğundan ben de meramımı tam anlatamıyorum sn rxpu:)))))))Neyse hayırlısı diyelim geçelim.
Printable View
Bu arada evds'te 10 dakika önce yayınlanan bugünkü likidte açığı 162.6 milyar TL
Ayrıca önemli bir detay daha var, verileriden gördüğüm kadarıyla tcmb son 4 gündür bir nevi likidite sınırlamasına gidiyor.
Likidite 155 milyar TL'nin üzerine çıktığında üst bant fonlamasına yönlendiriyor ve %24 olan politika faizinin üzerinde olan %25.5'lik üst bant koridorundan fonluyor. 5.5 milyar TL'yi %25.5'tan fonlamış yine bugün.
Eğer likidite açığı doğal olarak artması gerekiyorsa (nedenleri ayrıca tartışılır) ve tcmb burayı boğmaya başladıysa bankalar buna da sinirleniyor olabilir.
Zira faiz arttırmak bir şey , hem faiz arttırıp hem de miktarsal üst sınır çizmek çok ayrı şey.
iş bankası genel müdürü tamamen ülkenin gerceklerini anlatmış
sözde secim yatırımı yapmayacagız diyen ve saz ekibi istemem yan cebime koy faizi ile özel sektörün belini kırdı
ve bununlada yetinmeyerek seçmen nine zafer kazandım ilanını yapmaya çalışıyor dış ticaret acıgını dengelemesi gerekirken hala savaş veriyormuş
bir ülke nasıl batırılır kitaplara konu olur
Siyasiler çok tutarsız söylemler ve şaşırtıcı konuşmalar da yapsalar piyasa onların siyasetçi olduğunu bilir. Halka hitap ediyorlardır. Benim dediğim konu teknik anlamda çok daha farklıdır. Ama tabii hangisi daha beterdir tartışmasına giriyor olmamız da Türkiye'nin ayıbıdır.
Siyasi yeterince güçlü ise bir sözü ile yürütmeyi yargıyı falan yönlendirebilir.O sözler o kadar da masum değil ya neyse.Banka müdürlerinin konuşmalarından çok daha vahim bir durumdur bu bence.Neyse bu konuyu kapatalım bence sn rxpu:)))))))))
Dolarda 5,70 lere yolculuk Devam ediyor gibi, ne dersiniz ?
5,70 den toplayan kimse 6,50 üzerinde satan da o dur.. diyebilir miyiz ? 🙂
5,98 ler kritik bence.. buradan hızlı aşağıya atarsa 5,70 ler uzak değil..
Ytd
Amerika faiz artırırsa papazda kımıldamadan durursa bizde
Az daha gideri olur gibi pacavra kagıtın
Yatırım tavsiyesi değil
5,70 lere inandırıp 80lerden çeviredebilir..
adam mesaj atıyor abd.ile türkiye arasındaki benzin fiyatı karşılaştırmasını yapıyor
mesajın orada benzin fiyatı hk. sallıyorsun diyorum aslında ben dizel demek istedim diyor
abd'de benzinin litresi ort. galonu 2.85-3.12 dolar arası litre fiyatı da ort.0.83 cent/lt.
mesaj attığı tarihte dolar 6.25 tl. lakin 7 tl. kabul ettim diyor, bir çarp bakalım 0.83 ile
memlekette benzin ne zaman 6 tl.nin altındaydı, benzin fiyatını tutturamayınca dizele geçiyor
hesap tutmayınca ben doları 7 tl. olarak hesapladım deyip işi dizel araba kiralamaya bağlıyor..!!
Hayır herkes fikrini söylüyor, herkes analiz yapıyor, flama diyorlar twitterda youtubeda analizlerinde bi sürü adam atak yapacak diyorlar. Ama düşüşü sorduğumuzda cevap yok.Gönlünden geçense eğer saygı duyarım ama felaket tellalıhı yapmak istemem fakat iyi olan nedir ülkedede döviz düşsün.Diyelim papazı saldın, hukuk devletimi kalır.Tükürdüğünü mü yalıycan gene.
18 senedir bulaşmadığım dolara hatıra olsun diye serbest piyasadan 6,23'e 50$ aldım,daha da iflah olmaz dolar :)
hocam bakın ben farklı bir yerden geliyorum.Siz soruyu farklı bir yere çekiyorsunuz.Benim dolarım yok.Sadece soruyorum size.Neden 5.70.Analiziniz nedir.Neye dayanarak?
yani anlamıyorum doların yükselmesini niye isteyim afrikada yaşamıyorum.Hepimize etkisi oluyor. Ama beklentinizin cevabı nedir? Temenniyse amanne
)))
Dolarcılar pusudasınız)))
Coniyler faiz arttırmıycakmış gibi doları düşürüyorlar. Kapışmayın boş veren 1-2 saate görürsünüz. Lakin faiz gelmezse 6 nın altı bu sefer görülebilir sanki. Tartışmayın boşverin ))) bakın arizona kertenkeleleri nasıl kopuyolar yılan gibim
https://youtu.be/WczAIjGCpQ8
Yatırım tavsiyesi değildir
O da bişey mi
Buyur bunu izle
https://youtu.be/RgLYnyCwOgE
Daha kötü olmadan kimse akıllanmayacak, biri diyordu forumda beter olmadan yeter olmayacak.Çok doğru. İyimser olarak yıllardır bir faydasını göremedik.
12eylül de bu soruya cevap verilmişti üstüne zam indirim geldiyse degismistir
EPGİS: Gün itibarıyla akaryakıt fiyatları üzerinden feragat edilen tahmini toplam ÖTV 4.1 milyar TL. Şayet ÖTV yansıması olsaydı akaryakıt fiyatları ( İST ) motorinde 7.25, benzinde 7.80, oto gazda 4.74
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
26.09.2018: Aksa Akrilik Kimya, %20 oranındaki kapasite azaltımını %40'a çıkardı, piyasa şartlarının oluşmasıyla tekrar tam kapasite üretime ulaşmayı hedefliyor.
tabiki
Iki ulke arasinda enflasyon farki varsa enflasyonu yuksek olan ulkenin para biriminin degerinin dogal olarak dusmesi gerekir bu kadar basit
Aradaki krizlerden arindirilmis olarak konusuyorum
Bu baglamda TL nin dolar karsisinda hergun erimesi gerekiyor
saglikli olan budur sagliksiz olan TR nin son 18 yildir yasadigidir yani suni degerli TL
Ben burada son 18 yildir elimdeki dolarlar TR de bes para etmiyor derken bunu kastediyordum millet inanmiyordu
Dolar 7 lere vurdu da anca anca oda kiyisindan kosesinden dolar harcadigimi anladim TR de. Ama daha tam degil daha da dusmesi lazim
Moody's 9 Türk bankasının notunu B1'den B2'ye düşürdü.
Notu düşen bankalar..
Akbank, Alternatifbank, ING Bank, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Vakıfbank ve Yapi ve Kredi...
Bu da iyiymiş)))
Bi tarafta coniylerde faiz artmaz dolar düşer diyenler
Bi tarafta faiz artar dolar çıkar diyenler
Lakin bu dolar endeksi niye düştü 2-3 gündür? Bence kimse ne olacak bilmiyor. Temkinli vuruş pozisyonunda erkete almış gavurlar)))
Yatırım tavsiyesi değildir.
Çok fazla dürüst :) tebrik etmek lazım.
Söylemeyenleri Q3 bilançosunda göreceğiz
YTD
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Sabah Borsa Istanbul'un sistemleri arızalandı.. Saat 14'te açıldı..
Bu arada ne olmuş biliyormuşsunuz?
Amerikalı Nasdaq, Borsa İstanbul'daki yüzde 7'lik ortaklık payını sıfırlayıp gitmiş..
Borsadan bir açıklama var mı?
Varsa da ben denk gelmedim.!!
Muz cumhuriyeti ....
çok enterasan işler dönüyor ya biz okuyamıyoruz yada fed siyasete kurban gidecek
Melih beyaz tv de dolarla ankapark hesabı yapıyor. Vay anam vay. Dolarcı melih yeni başkanı eleştiri yapıyor.