1. Yi hallettin şekerim sıra 2. Kapanışta hadi bakalım... sonra gelsin zirve demesi... zirve denemesi olursa anlarız kanka... 😉
Printable View
Aracı kurumlara çok da inanmıyorum ama bazen moral kaynağı olabiliyorlar.Hedef fiyatlar önce 62 liraydı.Pandemi nedeniyle 50 liraya düşürülmüştü.Değisik aracı kurumlar tarafından sırasıyla 62 liraya,78 liraya, 80 liraya,95 liraya yükseltilmişti. Son olarak geçen hafta Oyak Yatırım hedef fiyatı 100 liraya çıkardı.
Soru: Bu fiyattan yeni oyuncu girer mi...
Güne güzel başladık
Bir iyi haber daha vereyim. İş yatırım bugün hedef fiyatı 82.15 liradan 103.50 liraya güncellendi. Şimdiye kadar öngörülen en iyi fiyat.Ytd
* * Türk Traktör Haziran ayı satış ve üretim rakamlarını açıkladı. Yurt içi satış rakamı 1.557 adetle aylık %74 ve yıllık %150 büyüme* gösterdi. Aylık hızlı büyüme Mayıs'ta Covid-19 salgın nedeniyle* yaşanan talep düşüşün ardından Haziran da yeniden ortaya çıkmasından* kaynaklandı. Yıllık büyüme geçen yılın Haziran ayında zayıf* makroekonomik koşullar nedeniyle oluştu. 2020'nin ilk 6 ayında toplam* yurt içi satışlar 7.298 adede ulaştı, yıllık %70 büyüme gösterdi. İhracat tarafında Haziran ayında 1.368 adet satış gerçekleşti, aylık %109 ve yıllık &2 büyüme oldu. Yine sağlın nedeniyle Mayıs ayında* talebin düşmesinin ardından Haziran ayında yeniden canlanması ile bu* hızlı büyüme oldu. Yıllık bazda da Haziran ihracat rakamı %2 büyüme* gösterdi. Yılın ilk 6 ayında Türk Traktör 5.786 adet ihracatı ile* yıllık %23 daralma oldu. Geçen yıl yurtiçi talebin zayıf seyri ile* şirket daha çok ihracata yönelmişti. Sonuçlar hisseler için olumlu* olduğunu düşünüyoruz.* " https://www.akyatirim.com.tr/apps/PD...d.aspx?ID=5127
üç beş kişi varya buralarda bayılıyorum bu hallerine... :) haaa bu arada herhangi bir gün tavan yap ertesi günüde biraz yükselip tıkan, sonra düzeltmeni yaparsın kanka...
arkadaşlar piyasada dolaşımdaki hisse adeti 13.230.175 x 92 TL = 1.217.176.109 TL ortalama 1 adet traktör ücreti 250.000 TL = 4.868 traktör ediyor bana oldukça komik geldi zira şirket zaten bu kadar traktörü bir kaç ayda satıyor ve bu senede ayrıca iş makinası üretimine giriş yaptıki mükemmel ötesi benim kanaatimce gidecek çok yolu var sakın 1 adet bile al-sat yapacağım diye mal kaptırmayın. eğer yorumun yanlışsa lütfen açıklama yapın bende bilgileneyim.
Hububatta verimli yıl, hasat devam ediyor 2020 , ( 08 Temmuz 2020 16:21 )
1 milyon dekar alanda ekim yapıldığı Elazığ’da bu yıl hububatta verim artarken, 10 gün önce başlayan çiftçinin yüzünü güldüren arpa hasadı aralıksız devam ediyor.
1 milyon dekar alanda ekim yapıldığı Elazığ'da bu yıl hububatta verim artarken, 10 gün önce başlayan çiftçinin yüzünü güldüren arpa hasadı aralıksız devam ediyor. Kentte 10 gün sonra ise buğday hasadına başlanacağı belirtildi.
Elazığ'da arpa ve buğday olmak üzere 1 milyon dekar alana ekim yapıldı. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl yağışlar nedeniyle verimin beklentinin üzerinde gerçekleştiği kaydedildi. 10 gün önce başlayan hasadının devam ettiği kentte, 10 gün sonra ise buğday hasadına başlanılmasının planlandığı aktarıldı.Bir çok yerde olduğu gibi Kovancılar ilçesine bağlı Çakıltaş Köyü'nde arpa hasadına başlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, bölgede hasatla ilgili inceleme yapıp üreticilerle görüştü.
Elazığ'da yaklaşık 10 gündür hububat hasadının başladığını anımsatan Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, “ 40 civarında biçerdöver, Elazığ'ın değişik bölgelerinde arpa hasadı gerçekleştiriyor. Şuanda da Kovancılar ilçesinde hasar son sürat devam ediyor. Her zaman dediğimiz gibi Elazığ tarım ve hayvancılık kentidir. Bu tarımsal faaliyetler içerisindeki en önemli üretimlerimizden bir tanesi de arpa ve buğday yani hububat üretimidir. Yaklaşık 1 milyon dekar alanda ekimi gerçekleştirilen 2020 yılı üretimi için arpa ve buğdayın ilk aşamada arpa hasadı yapılıyor. İnşallah bir hafta içerisinde de buğday hasatlarımız başlayacak ve kısa bir süre içerisinde bunlara noktalayacağız” dedi.
Bu sene artan yağışlarla birlikte verimin arttığına dikkat çeken Karahan, “Bu yıl özellikle bizi sevindiren güzel bir şey var. Yağış rejiminin düzenli gitmesi, iklimin güzel gitmesi ile birlikte kuru şartlarda 600'ün üstünde verim alan üreticilerimiz, çiftçilerimiz var. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Dolaysıyla verimin yüksek olması üreticimizin ve çiftçimizin kazancının da aynı oranda bol olmasının bir göstergesidir. Bizler de hem merkezde hem de ilçelerimizde 13 tane ekiple 24 saat usulünce bu biçerdöverlerin dane kaybına sebebiyet vermeden gerekli kontrollerini yapıyoruz” diye konuştu.
Bereketli bir sezon geçirdiklerini ifade eden çiftçilerden Berat Yeşilkaya ise,"Güzel bir sezon geçiriyoruz. Yaklaşık bin dönüm arazi ektik. Bu sene verimlerimiz de çok güzel, bol ve bereketli bir sezon geçiyor. Bütün çiftçilerimize de hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak : https://www.iha.com.tr/elazig-haberl...diyor-2647393/
Bugün kár satışları geldi galiba
Yatırım tavsiyesi değildir..
91 ile ayrıldım sağol kanka çok güzel kar ettim... alan arkadaşa hayırlı olsun... birazda o kazansın...
Keyifler yerinde
Temiz bir bedelsiz açıklarsa yeme de yanında yat olur.
Bütün otomotiv yan sanayi hisseleri katlarken bu neden kağnı gibi acaba.
ttrak 2020 yılı içinde en yüksek 96.30 en düşük 37.40 değerini gördü.
20.mart.2020 günü yapılan temettü ödemesini düştüğümüzde 2019 yılı kapanışı 52.9107 olarak oluşan hissenin dünkü kapanışı 96.30 olarak gerçekleşti.
teknik olarak:
STOCH 5/3 değeri 84.92
RSI (14 ) değeri 83.24
RSI (5 ) değeri 84.84
CCI (14 ) değeri 137.19
CCI (5 ) değeri 125.29
PRICE (14) dip değeri 70.80
PRICE(14) tepe değeri 95.00
BOLLİNGER tepe değeri 96.97
BOLLİNGER dip değeri 64.49 da bulunuyor.
ttrak yıllık olarak 2019 kapanışına göre % 82.00 oranında değerlenmiş durumda.
https://i.hizliresim.com/91mrKo.png
not: temettü düşülmüş değerleri göstermektedir
Dolar bazlı bir tablo olsa şu anki durumla ve o günkü endeksle karşışaştırılsa daha anlamlı kanaat oluşur yatırımcıda. Forumda 22 dolardan aldım diyen var. Daha oraya bile gelemedi....al sat tut demiyorum.
https://i.hizliresim.com/TxlXPn.png
tabloya doların 5 yıllık periyotlar içerisinde gördüğü en yüksek, en düşük ve yıl sonu kapanış değerleri 3.satırda gösterilmiştir.
kurlar günlük olmayıp yıllar içindeki en yüksek, en düşük ve yıl sonu kapanış değerlerini ifade etmektedir. ttrak'ın dolar bazlı değerini hesaplama işini okuyuculara bırakıyorum.
Hizli yukselis sonra bu hareketler normal. Ama 96.40in asagisina dusmemesi lazim
haziran satışları da önemli
160561630
6 aylık
Teşekkürler Türk Traktör. Beklentilerin oldukça üzerinde net kar açıkladı.160.561.630 tl. Aracı kurumlardan tekrar hedef fiyat yükseltmeleri beklenebilir.Ytd
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/862213
ttrak 2016 yılında maksimum 20.8701 dolar değerini görmüştü. 2016 en yüksek dolar kuru 3.5850 tl, en düşük dolar kuru 2.7879 tl, 2016 yıl sonu dolar kapanış değeri 3.5277 tl idi.
dünkü kapanışı olan 101.40 tl değeri ve 6.8636 dolar kuruyla ttrak 14.7736 dolar.
ttrak 2016 yılı yurt içi ve yurt dışı satış adetleri şöyleydi.
https://i.hizliresim.com/EExVs3.png
ttrak 2020 yılı yurt içi ve yurt dışı satış adetleri ise şu şekilde.
https://i.hizliresim.com/5qvtSn.png
yıl sonunda satış gerçekleşmeleri bakalım 2016 yılındaki adetleri yakalayacak mı?
satış rakamları açıklandıkça satışların 2016 yılına ne kadar yaklaştığını göreceğiz.