babanın çocuğuna önce harçlık verip daha sonra sen onu düşürürsün deyip geri alması gibi mi yani :)
Printable View
Aktifbankta EFT limitini en fazla ne kadar yapabiliyoruz? Bilen var mıdır?
Ortalık güllük gülistanlık iken herkes birbirine güvenir. Aktif döviz swıft bedava diye her yerde yazıyor. Limit yazmıyor. Dün saat 13 de 18 bin dolar swıft yaptım, ekran görüntüsünü aldım. masraf sıfır yazıyor. Bugün saat 11 oldu para gitmemiş. Müşteri temsilcisine sordum. ''Efendim İnternet bankacılığından günlük 10 bin dolara kadar masraf yok, üzerine 35 dolar masraf var. '' dedi. İşlemi iptal ettim ve 10 bin dolar yeniden bugün işlem yaptım, ama artık kimse telefonuma bakmıyor. İşlem de onay bekliyor bekliyor.
Bunlar müşteri memnuniyetine çok önem veriyorlar gibi.
Su lafi hic duymadiniz mi?
"Tr'de sirketler fakir, patronlari zengindir."
Bankalar bunu cok iyi bildikleri icin bir sirkete kredi verirken patronun sahsi kefaletini de isterler..
Kredi sozlesmesinin ki bu 50 kusur sayfadir, icinde bir adet madde vardir, en arkada ismi ve aciga imzasi atilmis sahsin sadece su andaki degil gelecekte kazanacagi paralari bile ipotek altina aldirir.
Syg,
USD oran alan yok mu hiç...
Kimse oran paylaşmıyor...
Kendinize saklamayın :)
TL mevduatçılar ya uzun bağladılar o yüzden sesleri çıkmıyor...Yada dolar aldılar çekildiler köşelerine...Oran moran yok :he:
BES şirketleri VDMK alabilecek. Böylelikle bankaların eski düşük faizli konut kredileri de menkul kıymetleştirilerek BES yatırımcılarına satılabilecek.
BES yatırımcıları düşük faizli konut finansmanında önemli oranda kaynak sağlayıcı olabilecekler gibi gözüküyor.
Ulennn ne oldu dolara yine? Dansözden beter mk
BES Bireysel Emeklilik için devlet katkısı ile ilgili değişiklik yapılmasına dair kararname yayınlandı.
http://www.resmigazete.gov.tr/main.a...2/20181205.htm
Asıl sorun belki şu an olmayacak , zira halihazırdaki eski konut kredilerini zararı göze alıp %18 yıllık faizle paketlediler diye okudum.
Ama ileride uzun vadeli (10-20 yıl) konut kredilerinin yıllık %7-8 'li rakamlara düştüğü bir ortamda bu kredilerin çoğunun eş zamanlı olarak menkul kıymetleştirilip BES'e kitlendiğini düşünürsek hakikaten yazık olabilir.
BES fon yöneticileri ben bu menkul kıymetleri almayacağım diyebilecek mi?
Yukarıda paylaştım yapılan değişiklik ile devlet katkısının nemalandığı fonların arasında VDMK'larda olacakmış. Yani devlet katkısının %70'i hazinenin gösterdiği özel nemalanma oranına sahip tahvillerde duracak , %30 luk kısmına da örneğin konut kredilerinin paketlendiği VDMK'lar alınabilecek.
Zorunlu kılmamışlar...İsteğe bağlı alternatif sunmuşlar...
BEs ile ilgili ciddi değişiklikler yapılmaya başlandı BES yatırımı yapacakların yönetmelikleri düzenli olarak okuyup bilgilenmeleri gerekli.
O ESKİSİ...........BU YENİSİ :=))
''Finansal sistemin bütününe sirayet edebilecek ölçüde olumsuz bir gelişmenin Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi tarafından tespiti halinde, üye kurum ve kuruluşların yetkileri dışında alınması gereken tedbirleri belirlemeye BAŞKAN yetkili olup ilgili bütün kurum ve kuruluşlar belirlenen ve tedbirleri derhal uygulamakla yetkili ve sorumludur.''
Arjantin gösterge faiz % 60 taban uygulamasına son verdi.
Bu ne ?
Musteri hizmetlerine simdi sordum internet bankaciligindan 200bin cagri merkezinden 100 bin toplamda 300 bin yapilabiliyormus
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abartılı olmasın ama son 16 senede MTV ödemelerimin bugüne yaşlandırılmış ve faiz ile nemalandırılmış olarak 35kTL gibi bir avantajım olduğunu düşünüyorum. Kasko da yaptırmadım, Oradan da 16 yılda 80kTL (bugüne yaşlandırılmış) bir fark olduğunu düşünüyorum. Toplamda sadece 1 arabadan 16 yılda 115-120kTL gibi bir karım olduğunu düşünüyorum.
İnsan bunun gibi 3-4 ana kaleme dikkat ederse 15-20 yıllık bir zaman diliminde çok ciddi bir birikim farkı yakalayabilir.
Ya bu memlekette hep mi gariban oyulacak,hep mi vatandaş kandırılacak.Memlekette bir ton iş çevrilir,gelir garantili köprüler havaalanları,yollar ,hastaneler yapılır milyon kişi köşeyi döner,vergi afları olur vergisini ödemeyen bir ton çakal nemalanır,imar affı olur keza öyle, devleti zarara sokan bir ton iş olur bunlar devletin bütçesini bozduğundan devlet asli görevlerini layıkıyla yapamadığından enflasyon azıyor denmez ama emekliye, işçiye ,memura enflasyon kadar zam olacak denince aman ha bunu bu kesime vermeyelim yoksa harcarlar enflason azar param arttı zanneder faydasını göremez teraneleri başlar.Ya bırak enflasyon azarsa azsın adam bir nefes alsın az bişi rahatlasın istemezler.Zorunlu bes yapman ayrı garabet o besi yönetme hakkını adamın elinden alman ayrı garabet,o paralarla inşaatçıların batık kredilerini fonlaman en büyük garabet.Ya bırak asgari ücretin zorunlu besi mi olur adam zaten açlık sınırında ver işte adamın parasını.Yok biz adam olmayız ,bence gelen global krizde bu kafalarla çok çekeriz.Ha halkımız bunlara layık mı,onu da martda göreceğiz artık.
Devletin amacı hakikaten tasarrufu özendirmek olsaydı, çok basit olarak belirli meblağlarda ve sürelerde açılan mevduattan stopajı kaldırırdı. Böylelikle sistem daha inandırıcı olurdu.
Örneğin belirli bir meblağa kadar (BES limitine benzer) mevduat bankalar arası taşıma serbest olmak kaydıyla stopajdan muaf tutulabilirdi.
Bu olmadığına göre yüksek yönetim giderleri , karışık , verimsiz yapısı ve kuralları ile halihazırdaki BES hazine tahvillerini uygun fiyattan fonlamak ve devlete kaynak yaratmak için tasarlanmış bir aygıt izlenimi uyandırıyor.
Yapacak bir şey yok. devlet neyi nasıl isterse öyle oluyor.
Ben de iş yerindeki ve evdeki sabit hattı fiber internete taşıdım. Hem de numara değiştirmeden. Aylık sabit ücret yok. Hatta bir ara ayda 1000 dakika konuşma bedavaydı.
Ancak TLC'dekiler bence kafayı yemiş. Önemli olan hayat konforundan taviz vermeden tasarruf edebilmek. Telefon edebiliyor muyum edebiliyorum. ama daha ucuza eh o zaman tamam.
Ama adamlarınki artık hastalık halini almış. En son bir programda adam bulaşık makinasını fırın olarak kullanıp yemek yapıyordu.
Yemekleri Aluminyum folyoya sarıp bulaşık makinasının içine koyuyor?!?!. Neymiş hem bulaşık yıkayıp hem de yemek pişiriyormuş.
Dünyayı gezeceksin en iyi şeyleri yiyeceksin, en iyi yerleri göreceksin ama bunları maksimum marjinal faydada yapacaksın.
Örneğin 3-4 yılda bir kere 5 yıldızlı otelde bir Avrupa tatili yapacağına, Her yıl 1-2 kere 3 yıldızlı iyi bir otelde Avrupanın her yerini gezebilirisin.
Bence işin sırrı bu.