devlete ait sigorta şirketlerinin varlık fonunda birleşmesi kararı çıktı.başka zaman gayrimenkulleri de birleştirecez derlerse şaşırmayın.zaten varlık fonu İFM ye göz koymuştu.
Printable View
devlete ait sigorta şirketlerinin varlık fonunda birleşmesi kararı çıktı.başka zaman gayrimenkulleri de birleştirecez derlerse şaşırmayın.zaten varlık fonu İFM ye göz koymuştu.
Şefim zaten vakıfgyo ile hlgyo beraber çalışıyorlar. Yanlarına ziraat gelirse daha güzel olur.
Hissemizdeki bugün olan hareket pst devam edecek gibi. İşlem hacminin 60 mly üzerine çıkması lazım. Yabancılar+emeklilik fonları takip edilmeli.
Güzel gidiyor. Yavaş olsun devamlı çıksın. Ben emekliyim. Sabrederim.
👍😅
Konumuzla direkt ilgisi yok ancak sigorta sektörü inanılmaz derecede devasa büyüklüklere ulaşmış vaziyette ve keş yani sıcak para dönen bir platform. Ve büyük çoğunluğu yabancının elinde. Haliyle fiyat rekabeti konusunda oluşmuş monopol bir yapı var ve Devlet bu konudan oldukça rahatsız. Bu gelişmelerin İFM ile bağlantısı ise sistem üzerinden. Defalarca yazdığım gibi Brexit ile birlikte kendisine mekan arayan sermaye için bir taraftan manevra alanı yaratılırken diğer taraftan gereğinden fazla imtiyazlı bir yapıya sahip olması istenmiyor çünkü İngiltere gibi kadim bir devlet bile bunlardan çok çekti.
Sn. Trakyalı ne 12.50 lirasından bahsediyorsunuz, hisse 1.18 üstünde kapanış dahi yapamıyor yaptırmıyorlar siz çift hanelerden bahsediyorsunuz.
Aslinda upopik degil.borsadaki Qnbfinans gibi bir kac ayda 1e 10 katlayan hisseler yok degil.hatta oldukca fazla var.sayin trakyalinin hedefi 6-7 yillik bir donem icinde gerceklesebilir.ifm bittigi zaman kira gelir hedefleri daha halka arzda yazilmisti.simdi o heflerin ustunde bir gelir beklentisi yillik en az %20-25bedelsiz hedefi olusturur. 7yillik sonunda fiyati bilmem ama grafikte bugune oranla 10 kati bir fiyat gorebilirsiniz.SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 23866
Hep RYGYO yu örnek veriyorum. 5 veya 6 yıl değil. 1 yılda 0,49 dan 4,90 a değdi.
Resimde 0,62 en düşük görülsede grafiğine bakarsanız 0,49 u görürsünüz.
Üstelik HLGYO konut krizinde bile kar eden bir şirlet. Sermayesi, karlılığı bunları ölçün.
Olurmu bilemem tabi, bu benim öngörüm.
https://www.borsazamani.com/amp/gund...mpression=true
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın en az bir tavan 1,26 bekliyorum.
Muhalif değilim, olmasını en az sizin kadar isterim lakin bu kamu hisselerinde bir garipliktir gidiyor son zamanlarda. Kozalar hariç çoğu yerinde sayıyor uzun süredir. Cuma günü hissede agrasif işler oldu lakin %5 pirimlerden başladığı yere döndü yine. Günü 0 getiriyle kapattı. Tahtada çok acayip bir baskı var neden bunu yaparlar anlaşılır gibi değil. Hissenin rygyodan eksiği yok fazlası var oda ayrı bir konu tabi.
Umarım siz haklı çıkarsınız 10 an katlar.
Yarında dediğiniz gibi 1 tavan görürüz.
Tabiki muhalif de olacaksınız, hem fikir de.
Yazdığınızın hepsi doğru.
Bu hissenin 10 kat 15 kat artanlardan fazlası var.
Ne yazıkki hlkbnk ile ilgili durumlar ve konut krizi hisseyi buralarda tutuyor.
0,58 den bu yana birkaç kez satıp aldım.
Şimdi beklemedeyim.
Benim görüşüm robotların bu hissede 2-3 krş a al sat yapmalarıyla yükselememesi.
Hlkbnk ile ilgili bir yaptırımın veya cezanın çıkacağını sanmıyorum.
İ.F.M. nin buna ne katacağı bilinen bir şey. Yakında değerlemesi gelir.
Ayrıca sermayesinin de en az %50 artması gerektiğini düşünüyorum ve bunun nisan sonu ile haziran sonu arasında olabileceğini tahmin ediyorum,.
20 yıllık borsa tecrubem bu hissede satmayıp beklememi söylüyor.
Bu hissenin bana bir gayrimenkul aldıracağını umuyorum.
Tabi bunlar benim görüşlerim.
RYGYO da sabretmeyip sattım, 10 kat arttı, inşallah bunda sabreder ve hedef fiyatımı görürüm.
Bol kazançlar...
Tavanı vkgyo yapacak gibi görünüyor.
İFM kira portföyüne girdiğindeki şirketin kira beklentisindeki artışa dikkatinizi çekerim.İçinde konut satışları yok.verilecek bedelsizi tahmin etmek çokta zor değil diye düşünüyorum
https://i.postimg.cc/P5GVPWdP/kira-beklenti.png
3-5 lot satarak algı yaratıyorlar.
Sat 1mly lot görelim.
1,16dan satış girdim ver bakalım.
Değerleme raporları gelmiş
2-3 yıl bekleme vakti olmayanlar için vakit kaybı bu hisse. Gyların yüz karası oldu resmen son 10 yılda.
Geçen haftaki hareketleri aratmaya başladı,Asunimin ceza alması iyi olmadı adamların cezası bitmiş illem hacmi yükselmiş bü haber tekrar 2 yıllık işlem yasağı,bakalım nasıl olcak tüm gyo lar gittibir halkgyo kaldı.
Yasak bence iyi oldu 30m yakın lot kasada kaldı, 1. 5 sene satmazlar.. 1.5 sene sonra kim öle kim kala.. Şayet o hisseleri satmaya kalksa siz o zaman baskıyı görürdünüz. Satöma ihtimali varmıydı vardı bence.. Kademeler Cılız o yüzden sert hareketler yapması muhtemel. Selametle kalın
Kademeler nasıl görebilen arkadaşlar paylaşabilir mi.. Teşekkürler
4 Adet taşınmazın Değerleme raporu yayınlanmış, Salı Pazarı 8,200.000, Bahçelievler 11,550.000, Bahçelievler2 8,250.000 ve Bursa binası 17,250.000..
Bence yasak gelmesydi yukarı taşıyabilirlerdi diye düşünüyorum,dolayısıyla şimdi tahtada hareket olmayacağını kendi halinde kalacağını düşünmeden edemiyorum,umarım yukarı gitmeye başlar.teşekkürler
emeklilik fonu,citi,doçe,vakıf içindeki mallar asunime ait değilse bende birşey bilmiyorum.en az 80 milyon lotu var.
Öyleyse tadından yenmez açık söylim,çıkacak ya çıkcakda çok bekledi,artık hareket zamanı.
Ek 23881
3 Aylık takaslar iyi...
Ek 23885
Doce alımları dikkat çekici.
Citi alımları eksiden artıya geçmek üzere.
Yakında bir yükselişin habercisi plabilir.
Emeklilik fonlarındaki malların dağıtılması lazım.
Malum hareket öncesi Asunim'in payı bir ara % 6.29'a kadar çıkmıştı.(KAP: 09.05.2019 verisi)
3-5 de diğer kurumlarda; özellikle emeklilik fonlarında çünkü bu fonlar aynı zamanda portföy saklama görevi yapıyor. Yani nereden baksan % 15-20 civarında mal vardır bunlarda.50 milyon lot civarı diyebiliriz kabaca. Tamamen takas incelemelerinden çıkardığım tahmin dostlarım.
Normal şartlarda, piyasada işlem gören 28 küsur milyon lotu yasaklama almış bir şirkette diğer grupların bunu fırsat bilip kağıtta spekülatif bir şeyler denemesi beklenir. Ancak öyle bir korku saldılar ki, ben bile taşıdığım maldan endişe eder haldeyim her an yasaklama gelir diye.:) Hepi topu 500K lot kağıt var. Alıp satmaya korkar oldum.:)
50 milyon lotdan ellerinde topladılarsa 15 milyon kalmıştır satılabilcek olan,ifm açılınca anca gider veya bedelsiz verirse ki bedelsizi yıllardır çok küçük oranda veriyor,tüm gyolar gitti biz yerinde say babam say..
Kimisi ceza almaları iyi oldu diyor ama ben,en az 18 ay daha beklememiz gerekecek diye düşünüyorum,baksanıza yasağın geldiği günden beri yerinde sayıyor,bugünde eksi kapadı.
Daha önceki 6 aylık ceza sonrası hisse 1,30 lardan 0,70 li rakamlara kadar gerilemiştir. Bu sefer durum farklı hem İFM sürecininin sonu yaklaşıyor hem de bu sefer bu süreçte olası yükselişlerde hissenin tepesine binecek ve baskılayacak hisse adedi azaldı.+ Zoraki bir ortağımız oldu..
1,15 ten verdi.
Biraz daha alım yaptım...
Anlaşıldı bu gugün baskı ve satış günüü, kapanışıda en düşükten yap tam olsun..
Gidcekde naz ediyor,ıfmin bitişine cok varmı?