Bedavaya mal buldunuz piş piş yapıyorsunuz.
Beleş malı kimse kimseye yedirmez. Araya girenleri de kışalarlar.
Küçükler biraz dökülsün seyreyle sen o zaman haniymiş hanimiş nasıl oluyormuş.
Printable View
Önceki hafta vakıf 24.60 hedef fiyat verdi, ..olup gitti. Şimdi de oyak yatırım 21.50 fiyat vermiş.
Turkcell Holding, Turkcell'de 545.6 milyon TL nominal değerli payın borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla MKK'ya başvurdu
Turkcell Holding, Turkcell'de 545.6 milyon TL nominal değerli payın borsada satışa
konu edilebilmesi amacıyla MKK'ya başvurdu.
KAP'ta yer alan açıklama şöyle:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince,
pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak
Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi
amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda
yer almaktadır.
(*) Nominal Tutar(TL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat
ayracı olarak ise virgül (,) kullanılmaktadır.
(**) İlgili veriler üye bildirimi doğrultusunda yayınlanmaktadır. Borsa tarafından
satış işleminin Toptan Alış Satış İşlemi olarak (TAS) yapılacağı duyurulduktan
sonra TAS işlem tarihinde paylar borsada işlem gören tipe dönüştürülecek olup,
aksi taktirde dönüşüm işlemi mevzuatta öngörülen sürede tamamlanacaktır.
Tamamı linktedir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/873336
TURKCELL 5 günde 750 bin öğrenci derslerini TV+'tan izledi - Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Türkiye'nin dijital televizyonu TV+, EBA TV kanallarıyla uzaktan eğitimin yeni dönemine hızlı bir giriş yaptı. 5 günün ardından 750 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi derslerini EBA TV kanallarından takip etti.
Turkcell'in dijital yayıncılık platformu TV+, 31 Ağustos'ta yeni eğitim-öğretim yılının EBA TV üzerinden başlamasıyla öğrencilerin de tercihi oldu. Pandemi nedeniyle eğitimlerin uzaktan devam etmesine karar verilmesinin ardından, öğrenciler derslerini TV+'tan takip etmeyi tercih ettiler. İlk 5 günde ilkokul, ortaokul ve lise EBA TV kanallarını 750 bin kişi izledi.
Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, pandemi döneminden bu yana öğrencilerin eğitimlerini aksatmadan devam edebilmeleri için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirterek; "Türkiye'nin Turkcell'i olarak tüm çocuklarımızın eğitimlerine sorunsuz erişebilmelerini son derece önemsiyoruz. Mart ayından bu yana online eğitim platformlarına erişim hızını artırmanın yanı sıra EBA TV'nin verdiği 3 GB kotayı 6 GB'a çıkardık. Güçlü altyapımız ve benzersiz teknolojimizle her türlü ihtiyaca cevap vermek için hazırız. Bu dönemde haklı olarak tedirginlik yaşayan anne-babaların içi rahat olsun; dünyanın en güçlü şebekelerinden birini bugünler için kurduk. Biz hızlı ve kaliteli hizmetimizle her zaman öğrencilerin yanındayız. Bu vesileyle yeni bir eğitim-öğretim yılına başlayan öğrencilerimize derslerinde başarılar" dedi.
Mart ayında pandemi sebebiyle uzaktan eğitimin başlamasıyla geçen dönem boyunca 2 milyon öğrenci derslerini TV+'tan takip etmişti. Öğrenciler; TRT EBA TV İlkokul'a 106, TRT EBA Ortaokul'a 107 ve TRT EBA TV Lise'ye 108'inci kanaldan ulaşabiliyor.
Turkcell'den eğitimde fırsat eşitliğine tam destek
Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen "Zeka Gücü" Projesi ile de Türkiye'nin dört bir yanındaki özel yetenekli çocuklar teknoloji ile buluşuyor. 2020 yılı sonuna kadar 10 özel donanımlı yeni sınıflar da öğrencilerin hizmetine sunulacak. Fırsat eşitliği kapsamında hayata geçirilen ve "Engel Tanımayanlar" çatısı altında geliştirilen yine Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilen Engelsiz Eğitim Programı'yla, özel eğitime ihtiyaç duyan engelli çocukları hayata kazandırma amacıyla eğitimlerine ve istihdamlarına destek olunuyor. "İçimdeki Hazine" Projesi ve mobil uygulaması ile otizm spektrum bozukluğu, down sendromu ve öğrenme zorlukları yaşayan çocukların eğitimine dijital destek veriliyor.
Turkcelde en önemli konu,TVF varlık fonu yönetimde söz sahibi olduğunda ilk iş geçmiş yıl karlarını ve yedekleri sermayeye mi ekleyecek veya temettü olarak mı ödeyecek işte piyasadaki hisseleri kapışma mücadelesinde bu var sanırım..
ytd deü,ldir
*TVF/SÖNMEZ: (TURKCELL) BUGÜNKÜ PİYASA DEĞERİ TURKCELL'İN DEĞERİNİ YANSITMIYOR-BLOOMBERG HT
*TVF/SÖNMEZ: (TURKCELL) BÜTÜN DAVALAR KALKIYOR, 15 YILDAN BU YANA DEVAM EDEN HUKUKİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK-BLOOMBERG HT
*TVF/SÖNMEZ: YATIRIMCI TURKCELL'E UZUN VADELİ BAKSINLAR, YATIRIMCI UZUN VADELİ TEMETTÜSÜNÜ ALACAK, OLMASI GEREKEN DEĞERİ YANSITMIYOR-BLOOMBERG HT
*TVF/SONMEZ: BİZ BU YATIRIM İLE TURKCELL İÇİN HİKAYEYİ DEĞİŞTİRİYORUZ, TVF İSMİNİ GLOBAL YATIRIMCILAR ARASINA YAZDIRIYOR
*ALBAYRAK: TÜRKİYE VARLIK FONU'NUN TURKCELL’İN DEĞERİNE DEĞER KATIP DAHA DA BÜYÜTECEĞİNDEN EMİNİM. TÜRKİYE VARLIK FONU VE TURKCELL ORTAKLIĞI KÜRESEL TİCARETTE VE İŞ DÜNYASINDA TARİHİ BİR PERFORMANS ORTAYA KOYACAK
bunlar iddialı söylemler önümüzdeki aylarda göreceğiz bakalım.. 3 ay önce hazirandan bu yana oldu. onaylar da yapılıyor peşisıra..
ytd değildir
Borç içerisinde 4 tane kıçı kırık takım bir haftadır hergun tavan yapıyor. Burası Türkiye....yorum bile yapamıyorum
TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tüm kağıtları incele. Sermaye, kar, bilanço, marka değeri gibi verileri bir yere koy. Bir yere de piyasa değerini koy.
4 milyar dolara kim kime bu şirketi verir incele bakalım. Dolar bazında Halka arzın beşte bir fiyatına düşmüş durumda. Birkaç ay önce petkimle oynuyordum üç beş artınca satıp çıktım. Küçükler dökülde büyükler yola devam dedi. 3.40 dan 4.51 geldi daha da nereye gider bilemem.
Al petkimi vur turkcelle. Nereye gelmiş ne olmuş petkime. Azerilerin elinde oyuncak. Kendi patronları bile itiraf etmiş, hisse alıp satıyoz diye. Bana komik gelen tek şey, bu ky yı döküyo muhabbeti. Yahu KY biter mi hiç?spk başkanının açıklamasına göre Son 2ayda 400bin yeni yatırımcı gelmiş. Dökme muhabbeti kadar saçma birşey yok. Bu hissenin yatırımlık tarafı ölmüş artık. İşleri güçleri tahta trade'i. Tahtacı 5e sattığını 3e geri alsın, 5den geri satsın 3den geri alsın, 5den geri satsın.............. uzar da uzar. Bir de bunu alenen yapıyolar artık. Yüksekten hedef fiyat veren kim varsa herkesten önce satıyor. Bakınız vakıf yatırım, bakınız unlu yatırım ve diğerleri.... şimdi de bi temettu hikayesi çıkardılar. Yedirmezler paşam yedirmezler. Böyle gelmiş, böyle gider. Artık güven felan kalmadı bu hisseye. Kendileri de biliyor bunu. Az bi gitse biliyolar ki, maliyetini kurtaran çoğu kişi tüycek, güven kalmadığı için yeni alıcı da zaten gelmiycek. O yüzden üç beş kuruş trade için sat babam sat. Al gülüm ver gülüm. Böyle gelmiş böyle gideer.
konuyu genel olarak toparlarsak
Turkcell’in ortaklık yapısı uzun yıllar şu şekildeydi: Turkcell Holding A.Ş. (yüzde 51), Çukurova Holding A.Ş. (yüzde 0.05) ve halka açık (yüzde 48.95).
Turkcell Holding A.Ş.’nin yüzde 47’si İskandinav GSM grubu Sonera Holding’e aitti. Kalan yüzde 53’lük payı elinde bulunduran Cukurova Telecom Holdings’in ise yüzde 51’i Çukurova Holding’e, yüzde 49’u da Rus LetterOne’ın (Alfa Telekom Turkey’in çatı şirketi) kontrolünde.
yani borsada işlem gören yüzde 49’luk hisse oranı dışında Turkcell’deki dolaylı ortaklık yapısı şu şekildeydi: Sonera Holding B.V. (yüzde 24.02), Çukurova Grup Şirketleri (yüzde 13.76) ve Alfa Telekom Turkey Limited (yüzde 13.22).
yeni duyurulan anlaşma ile Turkcell Holding ortak girişimi sona erdirilerek, Turkcell'deki dolaylı hissedarlık yapısı da son bulmuş oldu.
Bugün TVF ve Turkcell’in hissedarları tarafından duyurulan anlaşmaya göre şirketteki güncel ortaklık yapısı şu şekilde gerçekleşecek: TVF (yüzde 26.2), IMTIS Holding / LetterOne (yüzde 24.8), Halka Açık (yüzde 48.95), Çukurova Holding (yüzde 0.05).
şimdi bu durumda TVF 530 milyon usd telia ve 1.6 milyar usd ziraat bankasina (cukurova borcuna karsilik) odeme yaparak toplamda 2.13 miyar usd odeme yapmis olacak. kanataslak %37 si icin bunu vermis oldu.
ama %26.2 disindaki kismi alfa gruba veriyor
bu durumda piyasa degeri 5.75 milyar usd uzerinden gorulmus mu oluyor ?
burda telia'nin satis rakami muamma ?? 530 milyon usd !!! ilgi cekici
peki bu alfa grubun hisseleri 13.22%'den 24.80% seviyesine ciktigi noktada
alfa grup aldigi paylara karsi(11.58%) bir odeme yapti mi ? yaptiysa ne kadar
bunu bilen varmi acaba ?
Telia ya ödenen 530 milyon usd nin, 380 milyon usd sinin Alfa tarafından karşılandığı ifade edilmiş, yazılı kaynaklara göre..Başka da bilgi yok.
tsk ediyorum sn. aysberg
bu durumda TVF Turkcell hisseleri icin toplamda 1.6 milyar usd + (530-380) 150 milyon usd = 1.75 milyar usd odemis oldu
bu rakam %26.2 si icin odendi (icinde imtiyazli paylar da dahil)
o zaman TVF acisindan kabataslak 4.6 milyar usd piyasa degeri ile sirket satin alinmis oldu (ama yonetim hakkina sahip oldu)
yatırım tavsiyesi degildir
Benim hesabıma göre öyle değil
TVF 1.750.milyon usd karşılığı yüzde 26,2 oranında hisseye sahip oldu..
1.750.milyon usd /26,2 x 100 = 6.679.milyon usd yapar ki, o da hisse başına 3,03 usd bugünkü kurla 22,68 tl eder..
Bol sıfırlarla çarp topla böl yine işe yaramıyor. Bu sıfırların başına koyacak (1)karakter olmadıktan sonra... Bu hisseyi götürebilcek tek unsur temettü. Böyle bir karakterden temettü beklemek ise hayalden öte gitmez. Dün hissenin sahibi hans jhons karamehmet temettuyu cebellezi yapıyordu, bugün ise sadece isimler değişti. Siz çok yediniz, biraz da ben yiyeyim misali. Bunların derdi ineği habire sağmak. Oysa ki bu ineğin yavrusuna(yatırımcı) o sütten vermezsen, inek de bir gün ölür, yavrusu da sana yeni inek verecek kadar gelişmez. Bunlar bırak ineğin sütünü sağıp buzağıyı çoğaltmayı, ineği bir an önce kesip etini yemek derdinde :)
onlarin hepsi iptal oldu
hersey sadelesti
artik herkes turkcell iletisim hissedari oldu !
TVF : %26.2 ve Alfa : %24.8
herkes dogrudan ortak artik !
bu durumda Tvf hisse basi 3 usd maliyet ile sirkete ortak olmus oldu !
hisse basi 3 usd bedava (cunku yonetimi de ele gecirdi)
Rus alfa'nin maliyeti cok daha fazladir
her acidan bakildiginda Turkcell su an bedavadan islem görüyor
https://i.hizliresim.com/kuVG52.jpg
Bedava düye bizde burada yırtınıp duruyoruz. Lakin şöyle bir gerçek var; Turkcell hissesi dev bir tahta, böyle dev bir tahtayı da ancak dev yatırımcılar hareket ettirebiliyor, yerlide ise bu güzide, karlı, yeni dünyanın teknolojisini temsil eden ve bedava şirketini olması gerektiği değerlere taşıyacak kapital yok. Yerlinin aklı fikri dandik hisselerde parasını 3 günde katlayıp köşe olmakta. Bu tiplerden tvf haberi gelince buraya da gelen oldu ama havalarını alınca zınarıp duruyorlar. Sandılar ki spek hareketler olacak 1 ayda paralarını katlayıp köşe dönecekler. Oysa takasta 800 küsür milyon lot yabancı takasında mal var, yabancılar ise ellerinde ki malın %10 u olan 80 milyon lotunu tvf haberini fırsat bilip tahtaya gelen yerliye verince haberin muhteşemliğini dahi duman edecek şekilde hissenin belini büktü.
Şimdi bu tahtayı ancak dev paralar hareket ettirebileceğine ve bu paralarında sadece yabancılarda olduğuna ve maalesef yabancılarda bilakis tüm borsada hunharca satmaya devam ettiğine göre ufka bakınca ederine olan yolculuğun bir süre daha ufukta görünmediğini söylersek sanırım yanlış birşey söylemiş olmayız. Ha eninde sonunda ederine gidecek amma velakin yerlide bu sabır ve yatırım kültürü olmadığından hiçbir yerli istifade edemeyecek.
Durum özetle budur.
yabancinin satis yaptigini takaslardan anladin ve bizim gibi bu islerden anlamayan bir kisiye de atar da yaparak konuyu anlattin. peki bizi de bilgi sahibi yaptin tsk ederiz.
herseyi anladim da (sana gore) yabanci bu kadar satis yaparken benim bu hisseyi nasil gazladigimi da anlatirmisin ??? bir de BİRAZ mal aldigima nasil kanaat getirdin ?
polemiği bir yana birakirsak
bir zamanlar (ingiliz) tahkim mahkemesi Çukurova'nın 60 gün içinde Letterone'a ait Turkcell'deki yüzde 13.22 payı 2.7 milyar dolara satın alması veya Çukurova'nın kendi elindeki yüzde 13.76 Turkcell hissesini Letterone'a 2.8 milyar dolara satması gerekiyor tarzinda bir karar almis.
bu da su demek oluyor bir zamanlar (su anki Turkcell ile o gunku Turkcell ayni degildi) kabataslak %13.5 hisse icin 2.7-2.8 milyar usd'ler konusuluyormus, hatta resmi karar alinmis
su anda %100'ü 4.2 milyar usd !
https://www.cnnturk.com/ekonomi/sirk...arar-aciklandi
yatırım tavsiyesi degildir
istek uzerine birde takaslara bakalim [emoji846]
son 1 ayda kim ne yapmis
https://i.hizliresim.com/L8Tfve.jpg
Dün ve bugüne ait genel takas(T2). Sanırım satışa söz konusu 548mil lot Garanti Yatırıma geçmiş, an itibarı ile.
https://i.hizliresim.com/LDLjga.jpg
evet artik Turkcell'in endeks uzerindeki agirligi artacak diye dusunebiliriz.
hayirlisi olsun
sahsi kanaatim onumizdeki donem Turkcell hem endeksin hem de varlik fonunun vizyon sirketi olacak.
(bir dizi arastirmanin ardindan) bugun itibariyle pozisyonumuzu actik portfoyumuzde bir yer edindi, gelismelere gore (ki bana gore cok gelisme olacak onumuzdeki 6-7 ayda) portfoydeki agirligini artirmayi hedefliyorum.
bizimde ilk alis maliyetimiz 1.92 usd oldu ! alfa ve tvf'ye gore iyi durumdayiz[emoji846]
Bu anlattığınızı destekleyecek bir yorumu birbuçuk ay önce yapmıştım. Hisse başı 1dollar satıldı diye , hissenin gerçek satış değeri bu olmaz, bunu ancak alan ve satan bilir. 3.bir şahsın bilmesi için, pazarlık anında yanında olması lazım. Ama herşey sır gibi. Lastik top gibi sektirmek için de böyle olması gerekiyor zaten :)
https://i.hizliresim.com/OcRJeR.jpg
Bu son prosedürler de tamamlandığına göre şimdi sırada genel kurul ilanının yapılması ve teklif edilecek temettü rakamının açıklanması var. İş takvimine bakınca çok yakın bir zamanda bunların açıklanmasını bekliyorum. Temettü oranının ne olacağı önemli, Varlık Fonu yaptığı yatırımın parasını hızla çıkartmak isteyeceğini düşündüğümden temettü verimlerinde ciddi yükselişler bekliyorum. Zaten şirket karlılığıda oldukça yüksek ve kasa nakit dolu. Sabırla beklemeye devam.
Esas sözleşmenin tadili için gerekli izinler alındı, sadece genel kurulun onayına kaldı.. Temettü konusu ise yürürlüğe konulan geçici madde değişikliği ile yalnızca geçen seneki karın % 25 inin dağıtılmasına izin veriliyordu.Maddenin yürürlük tarihi 30 eylülde doluyor, süreyi uzatmazlarsa iyi, uzatırlarsa ancak geçen seneki karının % 25 inin dağıtılmasını teklif edebilirler..