osmanlı iş. ve ziraata yüklemiş malı..onlardada para bitmiş..kredili al ertesi gün ver..zarara sat üsten al..of. of..zor işiniz..işide bilmiyonuz..endeksin böyle gününde. 24 k. satacam diye ne hale soktun. tahtayi..
Printable View
osmanlı iş. ve ziraata yüklemiş malı..onlardada para bitmiş..kredili al ertesi gün ver..zarara sat üsten al..of. of..zor işiniz..işide bilmiyonuz..endeksin böyle gününde. 24 k. satacam diye ne hale soktun. tahtayi..
Tire tire diye atlıyor millet
Ne tiresi kardeşim
BANTAŞ GELİYOR
Bİ-TİRE Bİ-tire:))
Kıyaslayın bakalım fk/pd/dd
lerini
Ufak bir hesap.
6 aylık bilançolara göre tire + olmk öz sermayesi 1.768 milyon tl
6 aylıkta ikisinin karları yakın, tire nin 284 milyon olmk nın 246 milyon toplam 530 milyon oluyor bu 6 aylık,
İki şirketin birleşmesinin tescil tarihi 30.09.2022 dolayısıyla kap a yollanan beyanname 9 aylık ve sadece tireyi kapsıyor.
Onu baz alarak kabaca 9 aylıkta tire 360 m kar getirse, olmk da 360 m getirse toplam 720 m yapar öz sermayeye 190 milyon daha eklenir, toplam 1.958 milyon öz sermaye eder, hbk (hisse başına kar) 720/350 = 2.05 olur, fk 25/2.05 ten 12.1 olur, Piyasa değeri/defter değeri ise 4.44 olur.
Bu hesaplamalar olmadan mevcutta yayınlanan fk 17.7 , özsermaye 927 milyon kar sadece 284 milyon gibi gözükerek olmuksanı içinde barındırmadığı için mevcut değerlerle şirketin piyasa değeri konka ya da kartonla denk olarak yatırımcılara normal gibi geliyor halbuki ortada en az yarı yarıya bir iskonto mevcut.
Bu benim hesabım. Bilançoyu uzattılar uzatabildikleri kadar, güneş balçıkla sıvanmaz, benim vaktim bol, olmayanları bu süreç mağdur edebilir.
Kojenerasyon tesisi ne oldu? 40 M euroluk yatırımlara ne oldu ? Bu konularda yatırımcıyı bilgilendirmek halka açık bir şirketin görevidir.
Tire yatırım kararı;
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1022658
Olmuksan yatırım kararı;
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1022640
Daha önce de dediğim gibi haydi yönetim siz devam ediniz ..
21.04.2022 tarihli karar... Şirketimizin stratejik planları doğrultusunda, gelecek yıllarda ekonomik hedeflerini gerçekleştirebilmesi için üretim kapasitesinin ve verimliliğinin artırılması amacıyla Karaman Fabrika İşletmesi için yaklaşık 5.000.000,00 EUR (Beşmilyon Euro) tutarında yüksek kaliteli baskı ve ciltleme makinası ve teçhizat yatırımı yapılmasına karar verilmiştir.
Ne yazık ki konuyla ilgili haber yollamayi bırakın ikinci çeyrek raporlarında dahi bahsi gecmemistir...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu daha komik 2021 Haziran ayı
Mondi Tire Kutsan tarafından yapılması planlanan Kojenerasyon
Tesisi Kapasite Artışı projesi ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün
internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"İZMİR ili TİRE, ilçesi Toki Mahallesi, Hasan Tahsin Cad. No:28, 399
Ada, 381 Parsel mevkiindeki MONDİ TİRE KUTSAN KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ
A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kojenerasyon Tesisi Kapasite
Artışı (Toplam Isıl Güç: 96,065 MWt) projesi ile ilgili olarak İZMİR
Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi
Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye
ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. "
Şoyle bir mevzuya dair bir gelişme bildirmemisler...
Şirket çok ketum yatırımcı hikaye istiyor bunlar da faks numaramız değişti diye kap atıyorlar... Hikaye olmayınca bilanço bekliyorsun anca raporlarda da bilgi paylaşımı yok doğru düzgün...
KAP: MNDTR [ ] MONDİ TURKEY OLUKLU MUKAVVA KAĞIT VE AMBALAJ SANAYİ A.Ş. Kar veya Zarar ve Diğer Kapsamlı Gelir Tablosu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1086453
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...84f7761e7f5639
Ben olaya şöyle bakıyorum;
Karton 2.5 milyar hasılat 666 m kar %26 karlılık
Konka 1.69 milyar hasılat 632 m kar %37 karlılık
Mndtr 6.26 milyar hasılat 558 m kar %8 karlılık…
Çok basit çok net bir biçimde böyle bir satış hacmi ile karlılık arasında ciddi uyumsuzluk olduğunu görmek zor değil.
Hammadde maliyetleri bu diğer şirketlere de benzer aynı sektörde aynı dönemlerde aynı işi yapıyorlar, sevkiyat maliyetleri onlara da benzer, hatta personel giderleri dahil benzerlik gösterir sektörel rekabetin korunması açısından..
Peki burada Mndtr böyle bir enflasyonist dönemde neden karlılıkta bu noktadadır?
Tek açıklama lack of managementtır, yani yönetim eksikliği/başarısızlığı. Karlılığı koruyacak işler alamıyoruz, sözleşme ve anlaşmalar yapamıyoruz üretiyoruz üretiyoruz ama boşuna demektir. O zaman işi yapabilenlere bayrağın devredilmesi gerekir.
Özetle bir iş yaparken, ayarı kaçırmamak gerekir, önce bir peerlarınızın bilançolarına bakacaksınız ondan sonra sağını solunu törpülersiniz daha inandırıcı ve makul olur.
Şu dönemde bu hasılatla bu karı ettiğinize piyasanın inanmasını beklemek komiktir…
(Bilançonun 2 milyar ticari alacaklar, yüksek stoklar gibi olumlu yanları da var elbette o ayrı bir mesela ben başka bir konuya dikkat çekmek istedim)
bir sonraki bilançoya görüşmek üzere, mondiye siz bunları biraz düşünün diyorum
Birleşme sonrası bilançolarda dengesizlikler olabiliyor.
Normale dönecektir. Maliyetleri fiyata yansıtan sektörde aksi bana saçma geliyor.
7.51 den alip iki taban yaptiginda 20 de vermistim.. sonra 17 lere dustu ama almadim..
Sebep su sizin ifade ettiginiz olayi ambalaj sektorunde arkadas demisti
Adamlar pazar paylarini buyutmek icin
Karliligi on plana almiyor diye..
Bu yabanci alimi ve birlesmeden oturu
Ciro yuksek gorunsun diye yapmislar
Ama artik bundan sonra kimseye gostermek zorunda olacaklari bir sey yok..
Alim yapabilirim her an SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9 aylık bilançolara göre:
Konka, hasılat 1.69 milyar tl , kar 632 milyon tl
Karton, hasılat 2.5 milyar tl , kar 666 milyon tl
Mondi Türkiye, hasılat 6.26 milyar tl, kar 558 milyon tl
Konka da 4 fabrika
Karton da 1 fabrika evet yanlış duymadınız sadece ve sadece 1 fabrika
Mondi Türkiye 11 fabrika ile durum bu.
Avusturyalı global Mondi bu işi beceremiyor. Minik minik türk firmaları ise tabiri caizse yardırıyorlar.
Bu Mondinin bu becerekli türk firmalarından ve yöneticilerinden ders alması, el öpmesi, eğitim talep etmesi lazım.
Özellikle Kartonsandan. . .
Bir firmanın var oluş amacı kar etmektir, onlar bu işi yapıyorlar, yapamayanlar ise ortadalar, bilmemek değil öğrenmemek ayıp gidip öğrenin 11 fabrika ile yapamadığınızı 1 fabrika ile yapanlardan eğitim alın.
Kendini dünya ölçeğinde bir firma diğerlerini de minik türk fabrikası zannetme Mondi, seni gelmiş geçiyorlar, dünyada da yakında geçeceklerinin kanıtı olarak kendi yayınladığın tablolarla onlarınkini karşılaştırma yaparsın.
Haydi yönetim siz huzur haklarınızı yiyin, afiyet olsun.
Yine hisse kodu mndtr başlığıni bulamadım
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Upp++
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Özetle bilançodan anladığım şu, ben en az 5 sene daha bununlayım.
Siz mi inatçısınız ben mi göreceğiz, daha önce söyledim, çocuklarıma miras kalacak ama çarçur olmayacak zaten kuş oldu yok olsun gerekirse ama 1 lot satmam.
Artık foruma yazmayı düşünmüyorum herkese allahaısmarladık. Tüm yatırımcılara bol kazançlar.
Full altin duracakken nerden gordum seni eyy mondi:))
Ben de aynı durumdayım. Full s1deydim. Simdi s1 + mndtr. Hayirli ve bol kazanç dilerim
Bugün zirvesinden %50 düşen şirketler kervanına Mondi de eklendi.
Sorsan Sasa operasyon yedi derler bunun kadar düşmedi
Şirket bugun açıkladığı kap.la Adana ve Tekirdag fabrikalarının herbirini KDV.hariç 130.milyon Tl.nın aşagısına olmamak üzere satışa çıkardı.
Kap.Bugun saat.11.28
2023 yılı karton ve kağıt fiyatlari nasıl izledi sektor içinde olup bilgisi olan varsa yazabilir mi
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://twitter.com/hashtag/MNDTR?src=hashtag_click
Tekirdağ/Çorlu.daki taşınmazların Global gıda.ya 8,7.milyona satınalınma teklifi kabul edilmiş.
Kaldı. Adana fab.tesislerinin satışı...
Oluklu mukavva sektörü OMÜD Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği’nde bir araya geldi
16/06/2023 16:20:15
Oluklu mukavva sektörünü tek çatı altında toplayan OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği, sektöre ürün tedarik eden üye firmaları ile oluklu mukavva üreten üye firmalarını Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği’nde bir araya getirdi.
Otuz beş yıllık tecrübesi ve üyelerinin gücüyle sektörü buluşturan etkinliklere ev sahipliği yapan OMÜD Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği, 13 Haziran Salı günü Address İstanbul Otel’de gerçekleştirdiği Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği ile tüm oluklu mukavva sektörünü buluşturdu.
Sektördeki, gelişmeler ile yatırım fırsatlarının değerlendirildiği ve yoğun bir katılımın olduğu etkinlik derneğin asil üyeleri, asil üye firmalarının yöneticileri, fabrika müdürleri, üretim müdürleri, satın alma yetkilileri, sempati üyeleri, sektör paydaşları, sektör duayenleri ve sektörel basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik boyunca oluklu mukavva sektörünün tedarikçi firmaları sunumlarını yaparak son gelişmeleri paylaştı, etkinlikte bulunan stantlar aracılığıyla katılımcılarla iş sohbetleri yapıldı.
Sektördeki Tüm Gelişmeler Değerlendirildi
Sun Chemical’ın Ana Sponsor, BHS’nin Altın Sponsor, BFT Group, Dasong, Emmepi Group, Fosber, Kipaş Kağıt’ın Gümüş Sponsor olarak destek verdiği Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği’nde Ekonomist, Gazeteci, Yazar Meliha Okur ‘Seçim Sonrası Ekonomi ve Türkiye Görünümü’ adlı konuşmasıyla dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmeleri aktararak geleceğe yönelik öngörülerini paylaşıp önerilerde bulundu. Okur’un sunumu katılımcıların soru ve cevaplarıyla son buldu.
Etkinlikte, “Oluklu Mukavva Sektör Görünümü†başlıklı sunumunu yapan OMÜD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Sükan, öncelikle Dünyada ve Türkiye’de son 1-2 yılda yaşanan gelişmeleri aktardı, bu gelişmelerin etkisiyle reel sektörde yaşanan daralmaya dikkat çekti. Post pandemi dönemi ve Rusya-Ukrayna savaşının yansımalarıyla küresel bazda yaşanan yüksek enflasyon trendinin tüketimde gözle görülür bir azalmaya neden olduğunu belirten Sükan, “Sektörümüz de makro ekonomide yaşanan bu gelişmelerden etkileniyor. Bununla beraber tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçası olan sektörümüz çalışmalarını sürdürerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek†dedi.
Oluklu Mukavva Ambalaj Sürdürülebilirlikte Kilit Bir Rol Üstleniyor
Avrupa Birliği’nin iklim değişikliğiyle mücadele için 2019 yılında duyurduğu yeni yaşam ve ekonomi paketi olan Avrupa Yeşil Mutabakatı’na da değinen Sükan, geri dönüştürülmüş kağıttan üretilen oluklu mukavvanın, tekrar tekrar geri dönüştürülüp kullanılabildiğine dikkat çekti. Ayrıca hafif olduğu için lojistikte daha az karbon ayak izi oluşturduğunu, bu özellikleriyle oluklu mukavvanın sürdürülebilir bir geleceğin inşaasında kilit rolü olduğunu kaydetti.
OMÜD olarak geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir oluklu mukavva ambalajın bilinirliğini artırmak ve sektörün gelişimine öncülük etmek için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı ve sözlerine devam etti, “Oluklu mukavva sektörünü bir araya getiren Sempati Üyeleri Tanıtım Etkinliği ile sektör temsilcileriyle bir araya gelerek son gelişmeleri dinleme fırsatımız oldu. Bu etkinlikler sektörün nabzını dinamik tutuyor, önümüzdeki dönemde de sektörü bir araya getiren çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. “
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
KENDİ GÖRÜŞLERİM HİSSE AŞIRI HAREKET ETTİ BUNDAN SONRASI FIRSAT MI BİLEMEM
https://i.hizliresim.com/sgkhbm2.jpg
Şirket açıkladığı Kap.lasatışı için daha önce 8.7.mılyon dolara anlaştığı Çorlu.daki taşınmazlarını
başka firmalara satabilmek için kuruluşlardan teklifler alacakmış.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1161404
sırada adana fabrikası mı vardı ?
Adana fabrikası ve arsası da satılık 130.mily.dolarlık degerlendirme raporu onunda var ama
henüz bir açıklama olmadı onun da satışı konusunda.
Neyse hiç olmazsa bu arada dolar ort.%.10.daha degerlendi. satış fiatlarına Tl.olarak yansır hiç olmazsa../Ytd..
Haklısınız sn.bahmet..
Tl.yazmalıydım.
Garantiden işlem yapan çok acemisin. Bu tahtacı sizi aşar.
Burada olup biten nedir ya herkes birden battı dostum kaz*****n olmadığı bir maç nasıl olur böyle tahtacı trade yapıyor diyeceğim ortada dönen mal çok az.. kendini de bitirdin bizi de bitirdin be... Bu fiyattan mal bekliyorsan üç bir neydi ya hee üçün birini alırsın kardeş :) şahsi dusuncemdir... Hayvan gibi ciro sonucu zarar aciklamaya devam et ona da bir dur diyen olur elbet...
Matriks Bilanco
@MatriksB
·
15d
MNDTR Konsolide 2023/9 Aylık
Net Kar (Ana Ort.):340,063,270 #MNDTR
08.11.23
â¡ï¸Piyasa Değ.=5,734,756,406
â¡ï¸F/K=8.87
â¡ï¸PD/DD=2.55
â¡ï¸PD/EFK=18.17
â¡ï¸EV/EBITDA=13.10
Bu sefer beklemediğim kar gelmiş. Ayrıca kapatılan 3 adet fabrikanın arsa ve binalarının satılması sözkonusu.
Beklediğime değecek galiba. Elinde olana hayırlı olsun. Neticede 6.aylıkta 80.milyon zarardan 340.milyon kara geçmiş./ytd..
Pamuk eller cebe :)
Şirket bir yapılanma içinde. Yapılanmada olan şirketlerde her zaman bir potansiyel vardır. Takibime girmiştir ...
Bu olmip hisse mi
Tire + olmip
yabancı ortağın küçük ortakları perişan etmesi ve ülke borsasının sahipsizliğini anlatan bir özet..
ONAYLANAN SERMAYE ARTIRIMLARI
#MNDTR %200 bedelli. arttırımını bu hafta SPK.onaylamış. Nihayet.
Mndtr giriş yaptım haftayada ek alımla bedelliye katılacağım..6 milyar tl piyasa değeri komik bu kadar fabrikası ve cirosu olan firma için..
arkadaşlar günaydın. Elimizde hem mndtr hemde mndtrr olmuş. 1 e bir vermiş. %200 değil miydi? Birde Rüçhan lar için en son hangi tarih ne kadar para ayıralım.
Lütfen yardım
M2007J17G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.