Buradan ISGYO spegine sesleniyorum. Yapacağın işin taaaa aqw al hissenin bıtarafina sok orcunun evladi!!!!
Printable View
Buradan ISGYO spegine sesleniyorum. Yapacağın işin taaaa aqw al hissenin bıtarafina sok orcunun evladi!!!!
isyatirim 2.ceyrek kar beklentisi
148 mio trl
fyi
Endeks iki günde %3 gitti bunun payına düşen sıfır. Yok valla bu kağıttan bir şey olmayacak. Bak endeks azıcık insin 0.80 bu hayvan. Ytd.
Seni yöneten yönetimin de senin de aq. Şerefsiz oç evlatları. Böyle hisse olmaz olsun.baskı yapanın da aq
Allah belanızı versin bi bina fiyatına indi kağıt
Şerefsiz oçler
O kâr gelirse ikinci üç aylık da memleket de kıyamet kopmuştu,en kötü de bile hisse 1.3 civarında iken açıkladığı kârı açıklıyor ise 0.88 lik hisse fiyatına gerek kalmamıştır, buraya yanlışlıkla düşmüştür,bu alım fırsatıdir ozaman diye düşünülebilir.
27 temmuz tarih
http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20180718174128918_1.pdf
benim bu ceyrek beklentimin ustunde yazacagi turev islem kari disinda sanirim farklilik teslim edilen dairelerden kaynakli, ben goreceli olarak digger ceyreklere dagitmistim, bakalim nasil gelecek..
tabii bu bilinen bir gelisme, inistanbul ozellikle , manzara adalar ve azda olsa egeerla.. sorun gelecegi satin almak ve gerceklesmeyi satmak uzerine unutulmamali, sonucta 2019 icin yenin uretim kaynakli risk, dogurdugu borcluluk ve nakit sikintisi ve elde kalmasi olasi gecmis roje kaynakli rojeler..
umarim faydasi olur bircok hisse var 2018 2.ceyrek karliligi uzerine..
2001 yılında 0.300 kuruş Muş hissemiz.18 yılda 0.900 kuruşa gelmiş.hemde GYO şirketi.altin çağında GYO nun.sahibi olsa böyle mi olur.bugun birileri sahipleniyor ise ,son hareketler bunun göstergesi bence,18 yıldır olmayan birşeyler olacak olmalı
bu ceyreklik teslim kaynakli karlilik digger ceyreklerde ilk ceyrege benzer rakamlar yaratbilir...
digger tarafta en buyuk 2.risk gyo sistematik riski disinda, degerleme raorlarindan gelebilecek azalmalar olur diye dusunuyorum..
acikcasi bunlar disinda egeerla gelir gider dengesini de merakla bekliyorum...
bu satis baskisinin tumendeks kagitlarinda basta bankalar uzerinde oldugu dusunulurse, yine kisacilar icin uygun olmayabilecegide asikar, ne kadar ucuz olursa olsun..
market value suna bakmiyorum dogrusu, pair trade ile ve uyguin olursa al-sat yada sat-al ile ellimdeki hisse buyuklugunu arttirmak ilk hedefim,ilave nakit sokmadan,ve temettusunu yiyecegim nasip olursa ...olmazsa baska birsey yeriz
sevgiler
ufak bir onerim daha olur olasi temettu uzerinden %5 bir degerleme yapilmasi olabilecek en iyi senaryo olur, ustunu beklemek gercekci olmayabilir..
temettuyu ise min %7.5 max %10 uzerinden calisyorum dogrusu ki %10 bana olasi geliyor... bunu birsekilde odeyeceklerdir diye dusunuyorum
kabaca 0.90 tl fiyat uzerinden %7.5 temettu ile %5 getiri uzerinden 1.50 tl bu yilcinde gorulebilir..
%10 temettu ile 2.00tlmax hedefler, sasirtir mi hayir!!
%5 temettu ile ise 1.00 tl isyatirim hedef fiyati yanlis hatirlamiyor isem, 1.37 olmali..
tumbunlar kriz ortaminda olunmaz ise, ciddi bir sikinti ve beklentisizlik var, nedenleride cokta gorunmz degil.. ancak bunlar olmasa bu fiyattanda alma sansi vermeyecekti.. yada daha assagidan uzun dusunun temettusunu yiyin, birgun degerleme arsa gibi dusunmek lazim,ama ufakta olsa %5 getirisi var diye dusunulebilir..
Büyük kârlar öncesi hisseye baskı uygulandı demek ki, düşüşün nedeni bu olsa gerek
hee birde 1.50yi gorurse satarmiyim NOOOO
Hisse 2019 martinda temettu ile bu fiyatlarda ise temettu ile hisse alirim, 1.50 lere yakin ise temettuyu catir catir yirimmm
dostum buyuk kar rakamlari yalnizca bu doneme ait, zaten sorunda burada, ritmik bir sekilde 150-200miocivari degerleme haric faaliyet kari yaratbilse zaten sorun olmayacak, ve acikcasi bu kar gelirse beklenen bir gelisme olacak,bunda bir surriz olmayacak,
insitanbul manzaradan iyi bir kar ve ege'den az miktarda konut satis kari zaten bekleniyor, stok degeri ve ertelenmis gelirler ile net bir tablo gozukmesede uretim kari yazacak, digger gelirlerin yaninda..
bir de bakalim su son zamanda %20iskontolu kampanyanin ne sonucu cikacak, bu arada buradan karliliga kar beklemekde dosru olmaz, esasinda ben bu %20 iskontoyu olumlu algilamam... tek faydasi stok eritimi olur ..
surpriz bir de portfoydekiagir bir gmenkulun satisi olabilir... bunu gercekten uzun dusunmek lazim..
Gva74 analizilerini çok değerli buluyorum ama GYO değer artışı %5 I geçmez fikrine katılmıyorum.enaz enflasyon kadar artar tam bir yıl önce 200 bin TL'ye ev aldım.siradan bir yer.simdi sağı solundaki binalara 280 bin diyorlar.insaat maliyetleri artmış gerekçe bu.gecen yıl isgyo bilançosunda değer artışı az oldu ama balon vardi gaz o bilançoda alındı sanki
Varlık değerleri gerçek değerinden olsa dediğiniz doğru ama fiyatların şişik olduğu düşünülüyor. Yıllarca boş kalmış kıracı yok bu tip yerlerin değeri nasıl hesaplanır? Düzenli kiracısı olan yerler ancak değerinde el değiştiriyor. Boş yerlerin değeri elbet düşecektir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
deger artisi %5 I kastetmiyorum yanlis anlasilma oldu sanirim.. %5 getiriden bahsediyorum , evini kiraya verdin senede degerlemesinin %5 ini kira aliyorsun anlaminda..
temettu esittir kira geliri, miktarina gore vergisiz stoajsiz ayrica.. bugun 1mio lot 880k , bir daire parasi, 2019 martinda ki 9 aylik bir sure var,yillik dusunun, %7.5 temettu 75k trl odemesi anlamina gelir, bunu degerin %5 I olarak dusunursende 1.5 mio luk bi daireden alabilirsin bunu ancak,
tabii detayli degil bu bakis enflasyon var, sistematik riskler sistematik olmayan riskler, arz talep stoklar vs vs..
dolayisiyla ben 1.5 mioluk bir daireden alacagim brut kirayi 880binlik hisseden alacagim, ve olurda (degerlemelerin katkisi, defter degeri uzerinden) birde bu 880binlik hisseyi/daireyi birgun 1.5 mio na satabilirimde,hatta faizler %5-6 lara gelse belki 2 mio na..
% 5 den kastim buydu, aksine gyo deger artisi kastettiginiz %70 leri ifade eder, %5 hafif kalir...
umarim ifade edebilmisimdir..
not: bugun ist bazi semtlerinde usd 1 mio luk evlerden brut 2500 usd kira bile alinamiyor, amam malin degeri hala usd 1mio
%5 kira getirisi makuldur yada temettu
sevgiler tekrar
digger bakista su sevgili serkan74 un isaret ettigi uzere, fiyatlar sisik gozukuyor,ki bunu alinan kiralardanda gorebilirsiniz, ancak deger dususleri borsadaki gibi olmuyor, fiziksel ve zamansal bir surec var ev almada satmada,oysaki hisse likit istedigin al sat ve naktini t+2 de al .. bu da unutulmamali..
kira - fiyat dengesi altust oldu lakin bunun kiracilarininbuyuk kisminin isbank ve istirakleri oldugudu dusunulurse, bu iliskide olan mulklerde bir degerleme riski az olabilir,bubda bir nevi hedge ancak eldeki ortfoyde fazlasiyla kiraci bekleyen mulk var,bunlar sikintili, manzara ofis,isbank kule gibi, ankarakule nerdeyse 2 sene surundurdu biliyrosunuz..
yani ozetle spek , yonetim cok sizlanmayin, zor bir donemden geciliyor, umarimbir sarmala donusmez,tl degerlemekde bu acidan yaniltici. usd bazinda bakin o zaman olayin boyutu goruluyor...
Yiğit Bulut'a yazsak mı?
http://www.star.com.tr/yazar/yabanci...-yazi-1365507/
1,50'den 0,80'lere hep aynı şeklde geldi. Endeksle göçtü, endeksle yükselmedi, endeksle göçtü, endeksle yükselmedi. Batık fiyata geldi ama hala aynı davranışta. Senin allah belanı versin, o kadar yatırım raporu çıkıyo, yok arkadaş ******** peachler kağıdı baskılıyo
Borsanın en ucuz hissesi ne olduğu belirsiz umpas isminde bir şirket 0.2 defter değeri ile işlem görüyor biraz daha zorlasan koca isbank iştiraki hisseyi bukadar büyük sermaye yapısıyla ne olduğu belirsiz , gayrimeşru hisseler ligine sokacaksiniz Allah belanızı versin ne diyelim.
0,90'u geçemeyecek ve paldır küldür 0,70'lere yuvarlanacak gibi bir havada.
ytd.
0.91'i asla göremez gibi
Arkadaşlar suçu başkasında aramaya gerek yok bende vardı öncelerden sattım diplerden teslimlere yönelik aldım. Baştan belirteyim burada spek vs. yok. Parça parça yabancı fonlar ve türk fonlar var ve elinde kalan insanlar. Bu kadar kötü yönetilen bir şirket az vardır borsada. İş bankasının arsalarına yatırım yaptığı için cash sürekli bozulmakta ve elindeki malları da satmak zorunda kalıyor. Kadıköy otel örneğinde olduğu gibi. O işi yapmanın hiçbir anlamı yok bu piyasada zaten kendisi işletemeyecek ve net cash e çok olumsuz olacak. Şimdi ilk çeyreğe şöyle bir bakalım;
Kira artı üst hakkı geliri 52M
işletme giderleri vergi sigorta 16M
genel yönetim ve pazarlama giderleri 11.5M
Konut gelirleri hariç yarattığı cash 24.5M. Toplam finansal net borç 1.2 milyar.
Eskiden cazipti ama şimdi işler değişti 25% faizle bu borcun finansman gideri 300M olur.
Konut hariç 100-110m cash yaratiyor. Konut tarafında ise kar odaklı çalışmadıkları için piyasa çok iskontoluyor işin o tarafını.
Yani ben yıllar içinde temettünün düşeceğini düşünüyorum TL bazında bile örneğini PNSUT de gördük.
Yani hissenin kötü olmasının başlıca nedeni positif cash flow yaratamıyor olmak ve kendi arsalarına iş yapıyor olmak.
Bu fiyatlardan cazip mi cazip ben aldım en azından ama %15-20 ye veririm.
Bilanço ne zaman açıklanacak.
İşgyo artık iyi bilanço ile bir tepki versin... Yıllardır ya düşüyor ya da yatıyor...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selam.. İşyatırımın yüksek temettü ve kâr beklentisini görünce az bi aldım
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
endeks 100 binlere yol aldı.***hisse kabızlaması**pazarlaması***devam**..halil pazarlamacıların zamanı kalmadı.acele ne pazarlarsak kar havasındalar.**da**bakalım tünelin sonundaki ışık çıkış ışıüımı gelen trenin ışığımı.***
devam etsinler pazarlamacılar.**hisse hala aşşşşaaa **gitme hevesinde...***
devam halil pazarşlamacılar...yakında***az kaldı..***devammm...kimse görmüyor**??