TCMB Başkanı, kurumsal hedeflere ulaşamadıkları gerekçesiyle görevinden alındı.
Printable View
TCMB Başkanı, kurumsal hedeflere ulaşamadıkları gerekçesiyle görevinden alındı.
Yanılmıyorsam 1980 ihtilalinden beri ilk defa bu durum yaşanıyor.Emin değilim.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Peki Damat ??? A ! Ama o ulaşıyor hedeflere değil mi ? Her geçen ay bir öncekinden daha güzel oluyor. Pardon !
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Reis faizleri indir demiştir oda daha değil demiştir, o zaman bende seni koltuktan
İndiririm demiştir
Uzun kovduğu bademe bırak faizi donu indir dese saniyede indirir nereye yok mok diyecek. Sıkı para politikasından dolayı büyükşehirler elden gidince ilk cezayı bu hanzoya kesti, milleti 1 yıl böyle sikarsan kuruş para birakmazsan böyle sap gibi kalırsın.
Sorun merkez özerk degilmiydi böyle kovulabiliyormu, ilk defa şahit oldum böyle bir şeye, şimdi 400 baz puan faiz indirimi yakışır merkeze.
https://www.reuters.com/article/us-turkey-cenbank-governor/turkey-fires-central-bank-governor-as-policy-differences-deepen-idUSKCN1U1032
Reuters, bir iki kaynağa (ismini açıklamadığı) dayandırdığı haberde, görevden almanın sebebinin iki taraf arasındaki anlaşmazlıklar olduğunu ifade etmiş ve eklemiş: Daha öncesinde Başkandan istifa etmesi istenmiş fakat başkan istifa etmeyeceğini belirtmiş ve merkez bankasının bağımsızlığı hatırlatmış. Sonrası ise bugün ki olay.
Gösterge faizler 19'un altına indiğine göre yeni başkan UYSAL, 500-600 puan birden indirirsin sen. Güveniyoruz sana reisssss. Çak bir 5'lik :bravo: UYSAL UYSAL indireceksin, soyadın için seçti seni badem :yahoo:
Purplee koş zarardan kurtulacağız galiba.
Bu kur zaten çok düşük.
Selamlar.
Istihdam verisinin yuksek gelmesinden sonra 31 Temmuz'da FED faiz indirme ihtimalleri degisti:
Sabit kalma %0
25 puan inme %95.1
50 puan inme %4.9
Hala 25 baz puan indirim bekleniyor, guclu bir sekilde. Sabit kalma ihtimali ise yok, bu analistlere gore. Indirim gelmezse dolar sert yukari tepki verir sanirim. Aciklamalar da onemli olacak.
Günaydın
Tahtakale canlı döviz bilgi verecek varmı
Az çok pazartesi durumu anlaşılır
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Algı operasyonu yapıyor hanzolar fed bu verilerle faiz falan indiremez.
Uzun damadı görevden alacak deniliyordu bu hanzoyu aldı, ceza merkeze kesilmiş oldu bitti işte. Dahada kabine listesi paylaşılmaz diyeceğim ama millet durmuyor 36 tane kabine listesi yayınlanmış boku çıktı resmen.
Yeni başkana 500 baz puanlık indirim yakışır nasılsa gösterge 19 canimmmmmmm
Günaydın,
Gece KHK ile Çetinkaya gitmiş :)
TCMB artık ileri bağımsızdır.
Çetinkaya ile vurulan prangalar kaldırılmıştır.
Piyasa ne tepki verir bilinmez.
Son zamanlarda gelen o kadar kötü haber akışına rağmen bankaları görüyoruz pat pat taşıyorlar BİST’i.
Temmuz toplantısı yeni başkanın ilk faiz kararı olacak.
500bps bekliyorum. 19 güzel rakam.
Enflasyon 15 zaten.
Yüzde 4 reel faiz daha ne.
Önceki toplantıda sabit kalır demiştim.
Bu toplantıda da beklentim bu.
Yeni bir anket açma zamanı gelmiş gibi :)
Sabit kalır, 100 iner 200 iner 300 iner 500 iner şıkları ile...
Bazı mevkilerdeki adamların piyasadaki ağırlığı da böyle tartılır.
Pazartesi günü verilecek tepki ile ölçeceğiz.
Bana sorarsanız en ufak bir ağırlığı olmadığı kanaatindeyim.
Azil haberinin Cuma günü mesai saati sonrasına bırakılmasına bile gerek yoktu hani.
Yerine gelecek adamın ne yapacağı çok önemli.
Onun ilk icraatıyla MB ne kadar bağımsız, özgür bir kurumdur hep beraber anlayacağız...:)
Asrın liderimiz aslında Trump'a ne yapması gerektiğini gösteriyor.
Trump yapamıyorsa bu da ne kadar güçlü ve dirayetli bir Cumbabamız olduğunun kanıtı.
Ne kadar öğünsek azdır.
Türkiye seninle gurur duyuyor...
Reis biraz sakinleşmiş piyasaları azdırmak için elinden geleni yapıyor mu dersiniz?
Çetinkaya'nın özgeçmişi sabahın erken saatlerinde kararname yayınlanır yayınlanmaz tcmb sitesinden kaldırılmış.
Bu da bir anlaşmazlık sonucu görevden alındığını hissettiriyor.
Ben sabah 7.30 gibi kontrol ettim. Özgeçmiş silinmişti.
Bu ne hız?
Bu kadar sert bir faiz indirimine gerek yok. Ileride yapacagi toplantilar icin kendine alan birakmasi lazim.
Faizler sert artirilip yavasca dusurulur. Temmuzda 100 bps indirim gelir. Yilsonuna kadar aksi bir durum olmadikca 500 600 bps ye kadar ulasir indirim.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abicim milleti yediler işte. S400 anlaştık zart zurt , yok ersin özince gelecek yok bilmemne gelecek piyasaya verdiler algı operasyonunu sonrada çipil gözlü çetinkayanın döte tekmeyi çaktılar.
Damadın gitmeyeceği şimdi tam netleşti bende çünkü ceza kesildi ki damatta cuma kur düşerse sevinmeyin çıkarsa üzülmeyin diyerek sinyalide verdi.
Dere bitti kardeşim baskıla baskıla demekki kasa tam takır kuru bakır adamlar dipten 1 hafta süre verdi yandaşlarına toplayan topladı dolarları 2017 deki gibi işte. Bundan sonrası gemisini kurtaran kaptan, hem faiz indir dolar çıksın azda ihracatçı kazansın, zaten zamlardan soktuk size azda parasal genişleme yapalım yeter bu sık sık dötü nereye kadar gitti belediyeler vs.vs. dönemi
Faiz indirmek için illa planlı mb toplantısı mı olması lazım? Misal şimdi 200 indirim 15 gün piyasayı gözetip ani toplantı ile daha fazla indirim yapamazlar mı?
Bizim dış borcu çevirme sorunumuz yok muydu. Niye fed daha az onemli olsun ki.. bu ay bakalım oran düşüşleri nasil yansıyacak.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Simdi bile toplanip yapabilirler
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eylül Ekime kadar, baz etkisiyle de enflasyonun tek haneli rakamları görebilme ihtimali dillendiriliyor.
Yukarıdaki öngörüye uygun makul bir faiz oranına hazırlık olabilir bu azil ve atama durumları...
Önümüzde MB nın Temmuz Eylül ve Ekim toplantıları var.
Bu durumda akıllarındaki tek haneli enflasyona uygun, 10 puan kadar fazlalığı bu 3 toplantıda gidermeye kalkışırlar mı?
Asrın liderimiz radikal bir eylem istemese bu yeni adamı atar mıydı?
Bakmayın yeni Başkanın makul, mantıklı, dirayetli görünümlü ilk mesajına...
MB yeni Başkanı bence hayretmez.
Neden derseniz, eski başkanın yardımcısı imiş...
Yani birlikte yaşamışlar Erdoğan'ın küfür ve baskısını.
Travma geçirmiş bünyeden bu seviyede adam çıkmaz.
Bir ezoterik arkadaş vardı gundivane sanırım.
Resim üzerinden izahat verdiydi.
Anlaştılar falan...
Şimdi görsün bakalım kuru.
Kesin trolledi ama bu kadar algı da olmaz ya.
Selamlar.
Merkez Bankası işini yapıyordu ve bence Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik duruma göre aldığı kararlar doğruydu, parasal sıkılaştırma etkisini gösterdi ama siyasi ayağı eksik olduğu için düzelme gerçekleşmedi, ihracat merkezin işi değil sonuçta, üretim de yapamayacagina göre en az sorumlu olan ilk başta gitti, bu kar topunu daha da büyütüyor, çığ etkisi daha büyük olacaktır.
Guya cetin murat gitmiş uysal murat gelmiş. İkiside oralara nasıl geldi belli yazmama gerek yok sanırım. Bakalım bu muratların hangisi fetöcü olacak sonra
O zaman 400-500 indirim bekliyorum diyenler hayal görüyor
Bu arada rte eğer ki çetinkaya yı ekonomi bakanlığına getirirse herkesi ters köşe yapar.. bu da dolara darbe vurur