ZPE -0,64
TZD + 0,5
Tte -1.06
İş Banka hisse fon +2.13 (güncelleme gelmiş)
Hisse fonlar arasında baya fark oluşmuş.
Printable View
ZPE -0,64
TZD + 0,5
Tte -1.06
İş Banka hisse fon +2.13 (güncelleme gelmiş)
Hisse fonlar arasında baya fark oluşmuş.
IPV : % 0.10 CDS 'imizdeki düşüş, işe yaramış görünüyor, bugün için endişelenmeye gerek yokmuş. :)
Tcd'de kimse kalmadı herhalde, hiç bahsi geçmiyor artık :)
Şimdi bende HSA, TCD ve EIB var
yarın TPF almayı düşünüyorum
sizce bu fona daha farklı ne eklenebilir risk seviyesi 4-5 olan 300 K ya tamamlamak istiyorum. şuanki mevcut değeri 180 K
dedigim gibi iran hic p...yiyemmedi ve 4 tane fuze saharaya atti gitti.
hic biliyormusunuz cinaze defininde 57 iranli ayak altinda oldu ve bugun bir ucus 180 iranli icince oldu.
baziler diyorlar iran kendi virmis bunlari o 4 fuzeden biri buna degmis yanlis. yukarida yanmasin gormusler ve pilot hic bir sey dememis duruma gore yani zaman olmamis!
iyi aksamlar
tabi. olmegi yazmiyor dostum. her kes biliyor bir kisi olmemis
dostum hatta bir asker bile yaralanmamis sen emin ol
bir tane asker olurse her sey biter guven veriyorum size
altin ve petrol fiyatina bakin
kasim felan bunlar hepsi oyun ve hikaye
bakin son sozu diyorum sizlere: iran rusyanin bir iyaletidir simdiki durumda. rusya siyasi ili ve cin ticaret ili. onlar irani yuruduyor. cok basit dedim baskasin kendiniz analiz yapin
zpe savaş krizinden diğer hisse yoğunlara göre daha az etkilenmiş endeks kadar getiri endeks kadar götürüsü olmuş hisse yoğunlarda ise endeksin 2 katı götürü aylık bazda bakıldığında da aradaki fark ortalama %20 yi geçmiyor. bu tarz endeks fonları hisse yoğunların riskini azaltmak için faydalı olabilir.
Opb Fon performans sunum raporu yayımlanmış.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...i-degisken-fon
Bu tür analizler ileriye yönelik fikir veriyor üstadım fakat gerçekleşme olasılığı her zaman aynı olmuyor malesef. Dediğinizin gerceklemesi için tüm değişkenlerin aynı olması gerekiyor :) Hisse yoğun riskini hisse yoğunla azaltma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı biliyorsunuz yakın zamanda örneği ACC :)
İş Yatırım - Uluslararası Piyasalar - Günlük Rapor 09.01.2020
Eurotahvil Piyasaları
8 Ocak Çarşamba günü tahvil piyasalarının da odak noktası ABD ile İran arasındaki gerginlikti. İran saldırısı sonrasında yatırımcıların güvenli liman talebine paralel olarak ABD 10 yıllık tahvillerine alım gelirken getiriler Asya senasında 1.70 seviyesine kadar geri çekilmişti. Sabah saatlerinde gelen ve tansiyonu düşüren açıklamalara ek olarak Trump’ın yapmış olduğu basın toplantısında askeri seçenekten ziyade ekonomik yaptırımların gündeme gelmesi havayı tersine çevirdi ve getirilerin işlem gününü yaklaşık 5 puan yükselerek 1.87 seviyesinden sonlandırdığını gördük. Avrupa 10 yıllık getirilerinde de benzer oranlarda yükselişler söz konusu.
Gün içerisinde 285 seviyesinin de üzerine çıkan Türkiye 5 yıllık CDS’i jeopolitik riskin azalmasıyla tekrar 280 seviyesinin altına gelmiş durumda. Hem hazine hem de şirket kıymetlerinde CDS hareketine paralel olarak kazanımlar dikkat çekiyor. 2029 vade hazine kıymeti yaklaşık 30c primle 111,5 seviyelerinden işlem görürken daha uzun vadelerdeki kazanımlar 50c’e yaklaşmış durumda. Şirket kıymetlerinde de 2028 vade İŞ Bankası sub kıymetinde 50c’e yakın prim vardı ve 98 seviyesinin üzerinde işlem gördü
https://m.tr.investing.com/etfs/isha...key-commentary
Bağdatta patlama anlaşılan kolay bitmeyecek bu olaylar
https://www.haberturk.com/son-dakika...esleri-2556877
Düşenler katyuşa olduğuna göre İran değil onun güdümündeki şii milisler.