Düşerken en önde yükselirken en arkada olan hisse yapmışlar.Geri alım geri vites oldu galiba.
Printable View
Düşerken en önde yükselirken en arkada olan hisse yapmışlar.Geri alım geri vites oldu galiba.
Teşekkürler kızıldağ
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli ortaklar bu Halkbank beni çileden çıkardı. Ben bunu satacam başka çare yok
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
piyasa iki yada üç büyük çeteden oluşuyor, aynı şekilde iki yada üç büyük kurbandan oluşuyor, kurbanlardan en büyüğü bizleriz, ky lar. diğer kurbanlar devletler onların merkez bankaları, bi diğer kurbanlar ise ky üstündeki emeklilik fonları gibi, işi sistemli takip edenler.
Mesela emekli fon thy da 30 milyonu ne zaman sattı ve ne zaman alacak. onun bir stop rakamı vardı ve onu kullandı.
Ky 120 üstü satıp buradan alsaydı çok zarar görmezdi, ama öyle olmadı, 110 binden aldı 120 de satamadı vesair böyle devam eder. Aşırı alımlar ve satımlar psikolojiyi yıkıyor.
Uzun vadeli düşünmekte faydalı olmuyor. Tüpraş güzel temettü verdi belki ileride vermeyecek ama, temettü var diye 140-120-80-60 her yerden alıyor, sonrada temettü için aldım diyor.
Yada işc 4,70 rakamını TL olarak kaç yıl önce gördü. Tüm senetlerde dolar grafikleri senetlerin çöp değerlere ulaştığını gösteriyor.
Evet bu kriz bittiğinde borsalar yeniden 2-3 kat artabilir.
Kaleci mevzusunu hatırlarsınız, bir kaç kez yazdım, kaleci %50 ihtimal için topa vurulmadan önce bir köşeyi secim oraya uzanmak zorunda, diğer türlü kale çok geniş mesafe kısa asla topu yakalayamaz.
ONS altın hareketlerini izliyorum,
Bende kaleci gibi bir köşeye erken uçuş yapacağım.
Kısaca uçuş planını yazayım, olur olmaz, o top gelir gelmez, gol olur olmaz orasını bilemem, ama plan yapmak zorundayız, bu plan ekranda görünen rakamlar üzerinden olmalı ve azda olsa içinde bir strateji olmalı.
Planımı anlatayım : konu bütünlüğü olmaya bilir.
Ons altındaki hareketler arasında marj çok yükseldi, borsalar gibi %6-7 iniş çıkışlar var, bu birazda petrol eksenli, çünkü petrol geliri ons altına gider. Ons için önümüzdeki 3 ay içinde 800 dolar gibi bir rakam görülebilir. Dolar basılıyor enflasyon olacak, Fed kripto para çıkarıyor, altın güvenli liman. Bu ilk satırdaki 3 mağdur dışında 3 ceteden biri bu işte, amaç bilinen aksine oynamak ve küçük büyük yatırımcıyı ütmek.
Borsalarda 82-98 arasında hareketler olabilir, nihayi hareket 72 bin ve biraz altını bekliyorum, 72-68 arasında senet alabilir. Gelmezse 100 bin üstünde de senet alınabilir. Bu kriz hızlı gelişiyor, düşünmeye fırsat vermiyor. Bir adım öne geçmek için daha yüksek marjlarda beklenti ve hedef olmalı.
Geldik dolara, dolar sınırsız basılıyor, ama bu para ukraynada nataşa vatandaşlarımızın gelirinde bir düşmeye neden değil, onlar yine 100-150 dolar alır, değeri düşse de düşmese de alır, fedden gelen para onları bağlamayacağı gibi diğer tüm devletleride bağlamayacak. Bizde swap kapalı olduğu için ve 500 milyar dolar borc olduğu için bizi hiç bağlamaz. FED kendi borsalarını sakinleştirmeyi başaracak ama bir kaç hafta sonra sular durulduktan sonra DOW için 8-12 bin arası rakamlar tekrar geldiğinde yaşanan salgın nedeni ile rakamlar kanıksanacak. Bu sırada bizim gibi gelişen ülkelerde 1-2 aylık kredi ertelemeleri yada faiz ertelemeleri süreleri bitecek, hayatın gerceklerine dönüş olacak. Hayatın gerçeklerinde bizde sadece BETON var. Para yok. Çalışmayan sistem, kapatılan kapalı carşılar, açık pazarlar, para krizi ile karşı karşıya gelecek ve dolar kurunda 8-12 arası rakamlar söylenecek görülecek yada beklenecek olacaklar. Bu acıdan tohum olarak gecen hafta kademeli şekilde dolarda pozisyon aldık. Tüm dünya fed sınrısız para basıyor, güvenli liman altın diyerek ilk gün işaretini gördü, artık altın 800 dolara kadar çok rahat her rakamdan satılacaktır.
Bu yazıda, ülkeler arası potansiyel kriz, borç alış verişi, doğalgaz ödemeleri, köprülerin kimse gecmesede ödenecek garanti rakamları, okulların 3-4 ay açılmaması, diğer kapanan yerlerin 1-2 ay açılmaması gibi afaki görüntüyü düşünmek bile istemiyorum.
Olayların ilk günü gündeme gelen makarna, gündemde kalmaya devam edecektir. Bu virüsün çözümü yok, aşısı yok, tek çözüm 2-3 ay içinde alışmak kanıksamak olacak. İngiltere başta bunu doğru söyledi ama halk baskısı nedeni ile kulvar değiştirmek zorunda kaldı.
Yatırım tavsiyesi değil, sadece bir kahve sohbeti olarak görmenizi önemle rica ederim.
Hayvanlara yapilanlardan bahsediyorum ortaklar.
Hisse 7 lira olurca sevinmeyenleri 6 olursa halay çekecek kıvama getirdiler.
https://i.hizliresim.com/M4E4ma.png usd bazlı halkb
5.00 ları aratıyorlar bize yazıklar olsun. Sada bile tavan beğenmediğimiz bayıl dediğimiz adese tavana geldi Ya ne bu çile Ya nerden bulaştım ben buna ya dd. Diye diye durumumuz bu
Bunu ben 6.01 den maliyet düşürdüğümde halkgyo 92 kuruştu Ya şuna bak ya
ceza gelme ihtimaline karşı fiyat bilerek baskılanıyor ki piyasa değerinde ceza kesilsin şahsi fikrim bu. YTD
Yeni girecek uzun vadeli yatırımcılar uçan kaçan bir şey yok, onun için çıkışı görmeden girmeyin kardeşim, bankacılık endeksi sakat, hele bu hepten sakat.
Günlük al sat yapana diyecek bir şey yok.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/qXF4zl.png buda orta ve uzun vade xu100 usd bazlı grafiğim sona gelinmiş gibi artık sindire sindire çıkmalı yukarı direncine doğru
666 ortak boşuna sülün demiyor buna dostum. Dd" ine baktı ilk girenler 24 lira. 16 liraya aldı % 50 kâr dedi.
10 liraya geldi baktı alsam % 150 kar dedi aldı. 5 liraya geldi alsam parayı 5 e katlarim dedi.Yani hepimiz yaklaşık böyle dedik.
Korkum bir süre sonra birisi de çıkıp 24 lira dd i var.Alsam uzun vadede 10 a katlarim demesi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yarına düşündüğün birşey varsa ve almıyacaksan söyle de biz yolumuzu bulalım.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
esnafa 36 vadeli kredi 25-25 bin tl şeklinde veren kurum halkbank.
infaz yasası değişikliği bence iyi olmadı, muhtemelen EYT de gelecek, evdeki 65 yaşı 50 ye çekerler bu gidişle.
Para yok eyt çıkmaz. Kızıldağ sen bilirsin paramız kıt. Devlet hangi sektöre destek verir. İnşaat lobisinin gücü kırılabilir mi
https://www.ntv.com.tr/dunya/cinde-h...Q02Jg3cTnyDXWA
dünyaya birşeyler oluyor ..allah hayretsin
Şirket mi alıyor ortak ? Temettüyü hediye mi edecekler yoksa ?
Bezos ve bazı ABD'li yöneticiler borsa çökmeden önce 9.2 milyar dolarlık hisse sattı- bloomberght.com24.03.2020 15:39
bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan habere göre;Amazon.com CEO'su Jeff Bezos ve ABD'de işlem gören diğer birçok şirketin yöneticisi borsa çökmeden önce 9.2 milyar dolarlık hisse senedi sattı Wall Street Journal tarafından yapılan bir analize göre ABD Borsalarında işlem gören şirketlerin üst düzey yöneticileri, Şubat başından geçen haftanın sonuna kadar kendi şirketlerinin hisselerinden kabaca 9.2 milyar dolarlık satış yaptı.
Aralarında finans sektöründen de birçok isim bulunan yöneticiler, analize göre, bu satışlarla yaklaşık 1.9 milyar dolarlık potansiyel zarardan kurtuldular. Diğer yandan S&P 500 Endeksi 19 Şubat'tan 20 Mart kapanışına kadar yüzde 30 civarı düşüş kaydetti.
WSJ, ABD'de işlem gören şirket yöneticilerinin hisse satışlarıyla ilgili 1 Şubat ile 19 Mart arası döneme ilişkin 4 binden fazla kamu açıklamasını inceledi. Satış yapanların kaçındıkları kayıplar, satıldığı dönem ve 20 Mart arasındaki değer değişimlerine göre hesaplandı.
Açık ara farkla en fazla satış yapan, Amazon.com Inc.'in CEO'su Jeffrey Bezos oldu. Şubat'ın ilk haftasında, yani hisse senedi piyasası zirve görmeden kısa süre önce Amazon hisselerinden toplam 3.4 milyar dolarlık satış yapan Bezos, yaklaşık 317 milyon dolarlık zarardan kurtuldu.
Satılan miktar Bezos'un Amazon'da sahip olduğu toplam hisselerin yaklaşık yüzde 3'ünü oluşturuyor. Bezos, Şubat'ın ilk haftasında, geride kalan 12 aya denk hisse sattı.
Bununla birlikte yöneticilerin içeriden bilgi alarak satış yaptığına dair bir bilgi yok. Hisse senedi piyasası Şubat ayında zirve gördü; yöneticiler de vergi ödemeleri ve diğer sebeplerle genellikle yılın ilk aylarında hisse satar. Ancak ABD'de işlem gören şirketlerin yöneticileri tarafından satılan hisse miktarı, analize ve S&P Global Market Intelligence verilerine göre önceki karşılaştırılabilir iki döneme kıyasla aşağı yukarı üçte bir oranında artış gösterdi.
2019'un Şubat ve Mart aylarının aynı döneminde şirket yetkilileri yaklaşık 6.4 milyar dolarlık hisse satmıştı.
WSJ'nin analizine göre Bezos'un satışı 2020 toplamının üçte birinden fazlasını oluştursa da diğer binlerce yönetici de hisse sattı. Ayrı ayrı 150'den fazla yönetici önceki 12 ayda hiç satış yapmamasına karşın Şubat ve Mart'ta 1 milyon doların üzerinde sattı.
Wall Street yöneticileri de bu dönemde yüklü miktarda satış yaptı. BlackRock Inc. CEO'su Laurence Fink kendi şirket hisselerinden 14 Şubat'ta 25 milyon dolar satarak 9.3 milyon dolarlık zarardan kurtuldu. IHS Markit Ltd. CEO'su Lance Uggla, veri analiz şirketinin hisselerinden 19 Şubat'ta 47 milyon dolarlık satış yaptı. Uggla'nın hisseleri, elinde tutması durumunda 19.2 milyon dolar değer kaybedecekti.
BlackRock sözcüsü Fink'in yaptığı satışın toplam hisselerinin küçük bir kısmını oluşturduğunu ve geçen yılın aynı döneminde 18 milyon dolarlık hisse sattığını belirtti.
Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:https://www.bloomberght.com/bezos-ve...-satti-2250966
E yazdik Trumpi devirmeye calisiyorlar diye. Bozo safkan liberaldir. Trump onu devirmek icin Alibaba'yi destekliyordu.
3.5 milyar birsey degilmis. Kariya bile daha fazla kaptirdi. Ona ne oldu, hani bankamizi alacakti?
İnfaz yasası çoktan beri gündemdeydi. Seçmenden korktukları için cesaret edemiyorlardı. Corona günlerinde arada kaynatacaklar.
Şahit oldum çok. Bu protein ihtiyaçlarını ucuz ve kolay giderme yolu. Yani zaruretten doğan birşey, tercih değil. Çinde kişi başına tüketilen kırmızı et son yıllardaki gelişmeye bağlı arttı; öncesinde kişi başı çekirge tüketimi hesaplaniyordu.
Uzakdoğu mutfağı sözü :
Masa dışında tüm 4 ayaklilar
Uçak dışında tüm kanatlilar
Gemi dışında tüm suda yuzenler yenir.
Kani akan herseyi yerler diyorsun ozetle.
http://share.matriksdata.com/Images/...1620201407.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1620563127.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1621313752.png
Ya üstadlar bana bir çare bunu satıp 93 den adese alınır mı Oda uçmasın, kaçmasın bu düşerken tıp diye düşüyor şimdi 5.00 göstereceğim diye korkuyor Ya...