Artık yok....
kafamdan duman çıkıyor zaten..
Printable View
https://galeri2.uludagsozluk.com/311...ler_445125.jpg
Nereden nereye gittiysem, Rabia kurabiya diyoruz ya, eskiden Ortadoğu kadınları Keleşlen Dünyayı sarsıyorlardı, biz ise yıllardır Şam'da Emevi camisinde namazımızı kılamadık bir türlü!:he:
Ah ki ne ah, sakin sen bu Leyla Halide zamaninda giyabi asik olmayasin, sayin Reha Kaya?
Evet gecti ama ABD cok buyuk bir ulke
NY ve SF gibi sehirlerde insanlar kaldirimlarda ustuste yuruyor birde oralarda turizm merkezleri o yuzden orada virus hizli yayildi
Ama 7-8 buyuk sehir disinda virus cok nadir goruldu.
Soylentiye gore NY ve California gibi eyaletlerden kalabalik olmayan eyaletlere kacis varmis. Iste ABD nin virusle savasi kaybetmesinin sebebi bu olacak. Komunist bir ulke degilizki sehire giris cikislar yasaklansin barikatlar kurulsun. Insanlar hala serbestce dolasiyor.
Eger bilim kurgu romanlarina merakliysaniz hic roman okumaniza gerek yok. Israil ve Cin in virusle savasirken nasil teknolojiyi kullandiklarini okuyun agziniz acik kalacak.
Konu başlığı dolarda yükseliş kaçınılmaz...ancak dolar dışında sohbet kıraathane havasın da...değerli adminler ve fikirlerin den faydalanmak istediğim değerli yazar arkadaşlar...konu net usd ne olur , piyasaya para sürmesi , işsizliğe katkı yaratması 2.sınıf ülkelerin parasına etki eder mi yoksa kendi iç döngüsün de enflasyon çanları çalmaya başlar mı...ve Türkiye ekonomisi ,üretim olmadan , işsizlik önümüzde ki aylar da daha da çok artacak iken işletmeler yardım almaksızın kapatılmış iken bizi nisan sonu haziran ve sonrası dönem de ne bekliyor.
Ben orada test arttıkça sayının artacağı kısmını dikkate almıştım. Bu konuda daha önce görüşümü belirtmiştim. Sizle aynı fikirdeyim.
Sorun şu toplumda tarama yapılmadığı için toplam vaka sayısı bilinmiyor. Dolayısıyla vaka sayısı tahmini
Test yapılanlar hastahaneye başvuranlar mı yoksa yakın çevresi mi bilmediğimiz için hastahaneye başvuranların sayısı ile ölenlerin oranı mı onuda bilmiyoruz. Mesela düzenli her gün test yapılanlar var mı onuda bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey test arttıkça vaka artıyor. Zaten test arttıkça, tespit arttıkça oransal olarak ölü sayısı ve öldürücüğü düşecektir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bazı eklemeler ile tekrar yazayım:
Toplam sonuçlanan vaka'ya göre bir hesaplama yapmak gerekir. Ancak bu hesaplamayı şimdiden yapmak hatalı olur.
Yine de bir hesaplama yapılacaksa şöyle yapılır:
ölüm oranı = (ölü sayısı) / (ölü+iyileşen sayısı)
Şu an italya için hesaplarsak:
ölümoranı= 8.215/(8.215+10.361)=0,44
Şu anki verilere göre İtalya'da ölüm oranı %44. Meali, Hastalığı tamamlayan 100 kişiden 44'ü ölmüş. Ama panik yapmaya gerek yok, zira hastalığın iyileşmesi 1 ay hatta yaşlılarda 2 aya kadar uzuyor diye yazılmış. Bu böyleyse oran hızla düşecektir.
Çin'de yayılım neredeyse durmuş sonuçlanan vaka neredeyse %95. Toplam 81.340 vaka. Bunlardan 3.292'si ölmüş, 74.588'i iyileşmiş.
3.460 kişi hala tedavide.
Çinin verilerine güveniyorsak orada durum şöyle:
çin ölüm oranı: 3.292/ ( 3.292+74.588)=%4,2
Verilerin kaynağı
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Doların ne olacağına bizim ekonomi yönetimi karar verecektir. Dayana bildiği kadar dayanacaklardır.
Şant manukyanın videolarını izleyin. Birinci aşamada doların değer kazanmasını bekliyordu. Zira dünya ticaretinde tek geçen para dolar ve herkese dolar gerekli diyordu.
fed sonrasında fikri değişmiş olabilir.
Benim beklentim bu dolar bolluğu sonrasında sıra altına gelecektir. Bizde esnafın dükkanları açar açmaz zam yapmaya odaklanacaktır zira ortada bir kayıp var ve bu kayıbı çıkarmaya çalışacaktır.
Ama bu benim amatör yorumum dolayısıyla tavsiye sayılmaz.
USDTRY
6.4 desteğinin altına sarktıkca alttan ittiriyorlar.
6.4 aşağı kırılır da direnç haline gelirse (ki gelecektir) bu sefer de aynı sopayla üstten üstten vuracaklardır kafasına.
diye düşünüyorum naçizane. :)
İş Yatırım - Şirket Haberleri: Arcelik
Türkiye solunum cihazı seri üretimine başlayacak
Basında çıkan haberlere göre Türkiye solunum cihazı seri üretimine başlayacak. Aselsan, Arçelik ve Baykar şirketleri yerli solunum cihazı geliştirilmesi ve seri üretimi için üzerinde çalışıyor. Sağlık bakanlığı, Nisan aysı sonuna kadar 2 bin adet, Mayıs ayı için ise 3 bin adet sipariş verdi. Haberde kar arayışını olmayacağı belirtildi. Bazı komponentler ABD ve Çin’den ithal edilecek.
Takdir ettim. Ancak sipariş az Almanya gibi 10 bin olmalıydı.
Arçelik’in bu yaptığınıda unutmam helal olsun.
ABN AMRO MUSTERI POZISYONUNDAN KAYNAKLI 200 MILYON DOLAR ZARAR ETTI- BLOOMBERGHT.COM
BIR MUSTERI POZISYONUNDAN KAYNAKLI OLARAK 200 MILYON DOLAR NET ZARAR ETTI.BANKANIN ACIKLAMASINDA, COVID 19 SALGINI SONRASINDA FINANSAL PIYASALARDA GORULEN BEKLENMEDIK HACIM VE VOLATILITE NEDENIYLE, ABN AMRO CLEARING'IN ABD'LI BIR MUSTERIDEN KAYNAKLI 250 MILYON DOLARLIK VERGI ONCESI ARIZI ZARARI KAYDEDECEGI BELIRTILDI.
Abd dunyadaki tum sağlık çalışanlarını abd de calışmaya davet etmiş.konsolosluklarda direk vizeler onaylanacakmış
Cok kolpacilar https://eksisozluk.com/kolpaci--347731
6 ay sonra
Gecer bu enfektasyon
SoNra
O doktorlar pompaci olarak benzin istasyonda gaz basar
Gerci paragoz olanlara mustahak
Umarim
Bu oltaya gelirler
Aklıma deli sorular geliyor ?????
Dijital ortamda her şey denetlenerek, en ufak falso yazanı içeri atıyorlar.Peki sabah akşam ''dolar 10-12 olacak '', '' dikkat bankadaki dolarlara el konabilir '' şeklinde video yapanlara neden dokunmuyorlar ?
Cem uzanlar da bir zamanlar, milletin offshor hesaplarındaki faizlerini ödememek için '' banka batıyor '' diye kendileri söylenti çıkarmışlar ve herkes vadeyi bozdurarak paralarını çekmişti. Böylece adamlar milyarlarca faizi cebe indirmişti.
Acaba yine bu felaket tellallerine bilerek göz yumuyor olabilirler mi? İnsanlar vadelerini bozsun '' yüksekten bağlayanlar ve bono alanları ürkütmek için ) , faizleri yansın mı istiyorlar. ya da bankalar düşük faizle kredi ( yüksek risk görüyorlar ) vermemek için , bahane olarak ta mevduatlar eridi, kimse para getirmiyor demek için mi ?
reha bey , uyandıysanız bugün bu konuyu şeytseniz iyi olacak.
Aktifbank dolar swıft işlemini günlük 15000 dolarla sınırlamış. Önceden ne kadardı bilen var mı ?
Varlık fonu , çin ile bir anlaşma yapmış. maden, enerji vb. sahalarda yatırım felan diye bir şeyler anlattılar. benim kafa tam basmadı. Acaba, katarla yapılan gibi mi ? Misal, çin bize 5 milyar dolar verir ve ödemezsek karşılığında maden sahalarını ipotek mi etmiş oluyoruz ? Haydi ama reha bey, bugün çok düşük performans gösteriyorsunuz.
Bizimkiler ÇİN den yine borç almış. ÇİN yakında tüm Türkiye varlıklarına bedavaya konar. Aynısını zamanında Afrika ya yaptılar. Borcu ödeyemeyeceğini bile bile borç verdiler, sonra Afrika nın varlıklarına çöktüler! Dikkatli olun da vatan elden gitmesin sonra!
Türkiye Varlık Fonu ile Çinli Sinosure 5 milyar dolarlık mutabakat belgesi imzaladı
TVF ile Sinosure, işbirliğini artırmak için 5 milyar dolar tutarında mutabakat belgesi imzaladı.
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/turki...wkalpauikmeiYA
Fınans sektörünüzde corona nedeniyle olan kayıpları artmaya başladı..hızmette sınırı ! Olan bi bankamızın gdogu bsehırdeki şube müdürü vefat etmiş.Allah rahmet eylersin...Ytd
Yakinda Turk isciler gunde 5 dolara çinde calismaya başlarlar.....!!!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Boris J. (ingiltere Başbakanı) Corona Virüsünü kapmış...
çok geçmiş olsun.
benim de döviz kazandığım için çıkıp ATM'den döviz çekmem gerekiyor, (TL gelirim yok)
iri yarı adamım demişsiniz bir de...
50 kilo gelmiyorum ben, zaten kaç gündür öteliyorum, bu gidişle çekmeyip idare ederek devam edeceğim galiba. çok bir masrafım da yok zaten...
bu kaç gündür aklımdaydı, insanın aklına geliyor cidden.
Bir süre sonra hastalık geçecek ve İngiltere halkı rahatlayacak.
Böylece İngiltere okulları kapatıp genç nesilleri eğitim havasından çıkan, üretim ve tedarik zincirleri kopan ülkelere göre mukayeseli olarak üstün olacak.
Uyanık İngilizler. Boşuna dünyayı ele geçirmemişler.
(Prens Charles; Seni de unutmadım)