İspanya da da 900 kişi kadar azalmış yeni, hasta sayısı....
DÜN.... 3925
BUGÜN... 3107
Almanya da bile 166 kişi kadar azalmış yeni hasta sayısı.....
dün 2516 - bugün 2350
Printable View
İspanya da da 900 kişi kadar azalmış yeni, hasta sayısı....
DÜN.... 3925
BUGÜN... 3107
Almanya da bile 166 kişi kadar azalmış yeni hasta sayısı.....
dün 2516 - bugün 2350
fdow biraz toparladı.....
Bir konuda çok uzman olunca çok görüş oluyor. Anladığım kadarı ile herkese bir şekilde bu virus bulaşacak. Herkes aynı anda hastalansa sistem çökecek azar azar bulaşsın diye tedbir alınıyor. İngiltere ve ABD başta ne olacak ise biran önce olsun derken sonradan işler kontrolden çıkmasın diye diğer metoda geçti.
Ama teminatlar eriyor, hisselerin değer kazanması emeklilik fonları başta olmak üzere dünya da insanlara zenginlik havası verirken eriyen fiyatlar tedirgin edici. Mesela 1 milyonluk hisse senedini teminat verip kredi çektiniz yatırım yaptınız diyelim. Teminat 500 bine düştü kara kara düşünürsünüz
ABD Senatosu'nda ilk vaka: Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul'de koronavirüs tespit edildi https://sptnkne.ws/BMca
Cezayir ve Bahreyn'de koronavirüs kaynaklı ölümler arttı
http://hry.yt/sq5Ay
Noluyooo beeeee.
Newyorkta ordu sokağa çıkmış
https://bundle.app/8BvtvEhP
Dünya Sağlık Örgütü: Karantina koronavirüs salgınını durdurmak için yeterli değil https://sptnkne.ws/BKSw
Haberleri okurken boğazımda yanma hissetmeye başladım.
Noluyoooo beeeeeeeeeeee... :vk:
Anadolu da yaşayan
Ayşe Teyzenin Ali Amcanın
100 Bin tl değerinde Arabası var
Ayşe Teyzeye Ali amcaya diyorum ki
Arabanı bana ver 50 bin TL ye
Onlar da bana diyor ki oğlum sen kendini çokmu zeki sanıyorsun 😊😊
Varsa öyle ekmekli şey bizde alalım diyor 😊
Sonra düşünüyorum Ayşe teyze Ali amca
Borsa da işlem yapan sen ben değilmiyiz 😊😊
Konuyu toparlarsak dayı
Bizde beleşe verilecek mal yok
Veren kendi bilir 😊
Düşerse ekmekli olan olduğunu düşündüğüm şeyi alırım
Araba olur senet olur vob olur
Conilere selam
Ölümcül ralliyi beklemeye devam 😊😊
@Research_Turkey
·
19d
Son dakika! Bankaların mesai saati değişti
TBB'nden bankalara gönderilen kararda yeni mesai saati 12.00 ile 17.00 arası olarak belirlendi.
https://paramedya.com.tr/devami/4148...-saati-degisti
via @paramedya
Su anda resesyon konusuluyor, peki ya stagflasyon ihtimali. Bence hicte az degil.
Abd bu paralari John bist100 de Pegasus al cok ucuz diye basmiyor. Abd ekonomisi 21 trilyon ve ikinci ceyrekte yuzde 15 ile 25 daralma bekleyen kurumlar var. Bu 4 trilyon dolar abd ekonomisini tamir etmek icin. Ki bu bile yetmeyebilir
Basilan paralar uretime, yatirima yonelse enflasyon olusur ama bu paralar ne uretim icin ne de yatirim icin basiliyor.
Talep yok, uretim yok, hayat durmus. 10 yildir enflasyonu yuzde 2 ye bile cikaramayan avrupa da mi enflasyon yukselecek ya da abd de de.
Bize gelirsek. Harcama yok, uretim yok, talep yok, maliyet tatafi da ucuz cunku petrol bedava. Peki bu enflasyon nasil yukselecek.
Deflasyon riskini az gormeyin. Enflasyon deflasyona tercih edilir ama deflasyondan cikmak kolay degildir, bakiniz japonya....
Yakinda ekonomistlerde bunu dillendirmeye baslayacak, dediydi dersiniz
hepinize tavsiyem dostlar doğal tarım ilaçı sıkılmamış limonu kabuğuyla yemek sabah güne ılık su ve doğal limonsuyu ve kabuğunu yemek ile başlamak ve herşeye maydonoz olmak doğal dağ kekikiğini herşeye serpmek çayını içmek hiç birşeyin size işlemeyeceğine inanıyorum çok şükür 20 senedir hayatımda bu kürler var tabiki sarımsak.da buna dahil her sabah kahvaltıda yerim çok şükür çok iyiyim deneyin derim ..
Koronavirüs kaynaklı 129 ölümün daha kaydedildiği İran'da sel sebebiyle 3 kişi öldü, 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi https://sptnkne.ws/BMct
Kabus gibi..
Noluyooooo beeeeeeee.
Bildiğim kadarı ile BIST30 da HALKB, VAKBN, EKGYO, TAVHL de aktif geri alım var. THYAO açıkladı ama kendini tahtada henüz göstermedi halbuki %20 düşüşlerde genel kurul onayı olmadan alım yapılabilirsiniz diye karar vardı. İş Bankası 2020 için iştiraklerden alım yapacağız demişti şimdilik kendi grup şirketleri yine grup hisselerini aralarında alıp satıyor.
Elektrik, doğalgaz, su, telefon, internet faturaları 3 ay ertelense iyi olurdu.
Kabaca dowa bakiyim dedim 18bin-18.400 en ciddi destek bölgesi görünüyor. Hem trend var hemde Aralık 2016 nın ters çanak bölgesi. Aynı şekilde bizimde Aralık 2016 da zıpladığımız dip olan 72 ve 76 bölgesine denk geliyor. Virüsü düşünmeyip sadece tekniğe bakarsak bu mıntıkada borsaların durulması gerekir.
Bizde 84-88 arasında baya hisse alan olmuştur. Benim bildiğim pala eğer kafa koparmak isterse bu 7X binlere dalar çıkar. Tabiki inşallah yapmaz. Yaparsa ortalık toz duman olur :)
10 bin kritik vaka var bunlar ölü sayılır
Kaba hesap yaparsak ölüm oranını %3 olarak dünya nüfusu 7 milyar ölümler milyonu bulacak neden derseniz
Who ya verilmeyen gerçek veriler
Who ya verilemeyen Asya afrika ülkelerinin ölüm nedenleri
Bunlar kapı gibi nedenler
Ha dersinizki yılda 1 milyon trafik kazası aids grip kanser vs. Bunlarda ölüyor doğru ama bunun farkı tedavisi yok yayılma hızı çok ve yeni bir ölüm sebebi bunlar fazlasıyla ön planda
Saygılar
İtalya ve İspanya da vaka sayilarindaki zirvenin Pazartesi ya da Sali gunu gorulmesi bekleniyor. Tabi Cumartesi gunu gorulmuste olabilir ki insallah oyledir.
Saglik sisteminin rahatlayabilmesi icin iyilesme ve olu sayilarinin yeni hasta sayisindan fazla olmasi, yani aktif vaka sayisinin azalmasi lazim.
İnsanlari evde tutmak elbette ise yarayacak. Bir sure daha devam edecektir bu. Tabi iste esas soru ya sonrasi. Eski duzene hemen donulecek mi, sonuclari ne olacak tam bir muamma. Cinde ne oldugunu bilmedigimiz icin ilk ornekler İtalya ve İspanya olacak gibi.
Şimdi Merkel abla karantinada mesela inşallah olmazda bizdede reis karantinaya alınsa veya kötü senaryo bu virusden ölse Allah'ın rahmetine kavuşsa ne olur ülkenin hali !!!😰😰
Hafta sonu yazılan çizilenlere bakınca dayı
Yarın Çok gaddarca ve haince davranmasını bekliyorum
Palaların
Özellikle bunu yüzdesel anlamda vurursak 100 kişiden 90 kişisi yarın sağa atlayacak pala sol vuracak 👌🏻
Ters köşe yapacak DİE sezinliyorum
Yatırım Tavsiyesi değildir
Al tut Sat tavsiyesi içermez
Ve aşı bulunana kadar geçen sürede ölümlerin devam etmesi 1 milyon 100 milyon kısacası bu bir şekilde olacak önlem alınmadı diye yada yeni dünya düzeni diye
Saygılar
ilk once sunu belirteyim pozisyonum yok ..
ama bu baslikta virus haberlerini pompalayanlarin %99 u short pozisyonu olanlar bu belli :) cunku a ulkesinde 2 kisi olmus olu sayisi firladi basligi ile buraya tasiyorlar :)
bana gore bu hafta son . sonrasinda her yer yemyesil . daha sonra biraz daha verme ikilip dip sonra ver elini uzay :)
Dünya galiba cidden yumağı yedi. 2008i geçtim artık umuyorum 1929 benzeri bir yere gitmiyordur global ekonomi. Millet perişan oldu resmen daha simdiden. Keske hızlıca cözülebilse de rahatlasa ortam.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.