Yeni nick ile
Karizmacelal
Ama tabi
Tahmin edilen
Adam nasıl bi şeyse
İmaj oluşturmussa
Printable View
Yeni nick ile
Karizmacelal
Ama tabi
Tahmin edilen
Adam nasıl bi şeyse
İmaj oluşturmussa
Kuzu aslında
Yalancı çoban
Finansal piyasalar için
Bence
Yalancı çoban
Kurt var filan der
Artık hikayeyi bilmiyen
İnternetten bakar
Kuzu deyince herkes sıraya girdi. Töbe töbe töbe...
Ama tabi hangi zamanlama için yalancı çoban
Timing i o biliyo
Ucuzluk marketine rüşvet verip kapat tüm malı kimse alamasın ne güzel dünya değil mi .
Ne nakliye ücretini market yapıyor o işlemi zaten
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Dolarda yükseliş kaçınılmaz ama bu covid yüzünden sanki abd nin batışıda kaçınılmaz.dolar risk hissettirmeye başladı
Amerikanın batışı ile doların akibeti arasında ne alaka var ki.Dolar bir özel bankanın bastığı tüm dünyada kabul görmüş bir değişim aracı.Tüm dünyada bu özel bankaya borçlu ,amerika borçlulardan sadece biri.Amerika batsa bizim 400 küsur milyar borcu yuanla mı ödeyeceğiz .Herkes dolar cinsinden borclu, dolar basan tek banka var,o banka da asla batmaz.
ürdün de bi hazine binası var ağbi
tarihi yerde
petra kentinde
binanın fassade si yani ön cephesi = o özel bankanın binasının ön cephesi
aynı
pes yağni
bu ka olur
yuff
yani uzun dönem için
o dediğinde
haklı olabilirsin
hani film de de vardı
kamçılı adam oyunuyodu
o filimi
adamlarda para ötesi bi takım bilgilerde var
yani o parayı destekleyici unsurunda o olduğunu (know how)
zanneyliyom
know how ı çek , kaldır aradan
para çöker
yoksa para dediğin elinin kiri
para insani ilişkilerde insanlar birbirini tanısın diye oluşturulmuş bişey
peygamber sözü bilem , ne der
nasihat neyim babında
bi insanın ibadeti sizi aldatmasın
onun dirhemle olan ilşkisine bakın, der.
para çoh kırılgan bişeydir aga bah bunu unutma
yani fragile de derik biz bu etkiye köyde
tezeh yaharkene gışın
soba borularının başında
ısınmağa çalışırkene
muhabbet korken
konken oynarkene vs işte
kılasik köylü işi işte ne edeceğn moruk halimizle yağni. :))
https://www.youtube.com/watch?v=lB6a...Zc8s2I&index=6
bele gitar neyim çalmayıh saz hacı saz vaaa
Ülkelerin batması için önce insan kaynağını kaybetmesi gerekiyor. Almanya ve japonyanın savaş sonrası kalkınmasında para kadar insan kaynağınında önemi var.
Diğer yandan amerikanın doğal kaynakları oldukça sağlam ve enerji ihracatçısı bir şey olmaz abdye
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cok dogru, aynen katiliyorum.
Ustelik dunyanin en yuksek IQ orani olan herkes, ABD'ye gidiyor.
ABD'nin Wall Streeti, Kanada'da Bay Street'tir.
Finans Kurumlarinin % 40'i Asya'li uzmanlarin elinde, Cin, Honkong, Singapur,Japonya vs.
Ozellikle Cin'den sadece Universiteyi birincilikle bitiren gencleri aliyorlar.
------
Rapora göre Çin, on yıldır aralıksız olduğu gibi 2018-2019 akademik yılında da 369 bin 548 öğrenciyle Amerika'ya üniversite eğitimi için en çok öğrenci gönderen ülke.
https://www.amerikaninsesi.com/a/ame...r/5172086.html
----------------------
Rapora göre geçen yıl Amerika'ya 10 bin 159 Türk öğrenci geldi.
Toplam yuksek lisans ogrenci sayisi 150.000'in uzerinde, hatta Bogazici gibi Universite mezunlarinin %100 u, ABD yolcusu gibi haberler, yazili basinda yer almisti.
Unutulmamasi gereken onemli bir konu da, ABD'de verilen bu egitimin parali olmasi.
Amerika ekonomi çok iyi her gün iki tane eposta alıyorum arkadaşlık teklif ediyorlar bana .
Üstüne günlük 5000-6000-7000 dolar vereceklermiş .
Size de son 15 gündür gelen giden var mı böyle mail trafiği
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Cds 477.73
Usd/try 6.8654
http://www.patronlardunyasi.com/habe...ukseldi/237716
BDDK verilerine göre, 3 Temmuz haftasında söz konusu açık 8,3 milyar dolara, açığın özkaynağa oranı yüzde 25,9'a yükseldi. BDDK yönetmeliğine göre kamu bankalarının açığın nedenine dair bildirimde bulunması ve oranı yasal sınırın altına çekmesi gerekiyor. Bir diğer seçenek ise BDDK'nın yönetmelik değişikliğine giderek yasal sınırı yükseltmesi.
Kamu mevduat bankalarının döviz açığındaki artış devam ediyor. 26 Haziran’da 6,7 milyar dolara ulaşan ve yasal özkaynakları toplamınına oranla yüzde 20’lik yasal sınırı aşan açık, 3 Temmuz’da 8,3 milyar dolara ulaştı.
Endeks eksi % 2.47
113.111
Bizde niye rant ekonomisi var. Çünkü rant beceri gerektirmiyor.
Amerika’nın en büyük gücü fikri sermayesinden geliyor. Gücünü pekiştirende bu fikri sermayenin birlikte çalışması oluyor. Türkiye’dede yetenekli insanlar var. Ama bir araya getiremiyorsunuz. Veya yönetenler egolarına yeniliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İşsizlik çok şükür azalmış
DOW grafiğine birde 2001 gözlüğüyle bakalım https://i.hizliresim.com/G4IZko.png
Iyi gunler ve bol kazaclar sayin forumdaslar. Birazcik bende bir ekleme yapayim. Aslinda ekonomi egitimi aldim en ust dereceden (PHD) tamamladim, yetmedi civil engineer egitimi burada aldim (Australia). Guney Koreli bir profesorumuz vardi "" Dunyada enzor girilebilen universite Amerikan universiteleridir. Kapagi atabilirsen mezun olman isten degil. Ve Dunyada en kolay girilebilen Universiteler Avustralyadadir fakat dunyada mezun olunabilen enzor Universitelerdir"" Ona gore haylazlik yapmayin derdi. Birde Bugun kucumsedigiz Cinde Amerikan nufusundan fazla yuksek egitim almis bir nufus var demisti. Iyi bir ekonomist fakat caylak bir muhendisim. Bildiginiz kaldirim muhendisi yavvv.:kahkah:
Dün $ alayım dedim vergi miktarını görünce vazgeçtim.
Bügün bari altın alayım dedim altın hesabı açtım, onda da aynı miktarda vergiyi görünce ondan da vazgeçtim. Demekki sevgili devletimiz tasarruf yapmayın bolbol harcayın diyor.
A Haber'in ''İstanbul'da su yok, 90'lara döndük'' haberini yaparken arka planda su ile çalışan çamaşır makinesi için yakalama kararı çıkarıldı...:)(Zaytung'dan)
[IMG]https://r.resimlink.com/68Emy.png[/IMG]
seni sevenlerin aklı varm'ola
bir dem uslu isen her dem delisin
dünya şahit olsun yalnız benimsin
gönülden gönüle bir yol
sor beni yarim yarim
bul beni yarim yarim
gör beni yarim yarim
ahhh beni beni
sen kalem kalem ol ben de kağıt
yaz beni yarim yarim
çiz beni yarim yarim
çöz beni yarim yarim
vahhh beni beni
her güzelin kusuru bilinir
kusur Tanrı huzurunda silinir ( inşallah )
kaldım gurbet elde bağrım delinir
gönülden gönüle bir yol
Danıştay, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti-CNN TÜRK
Erdoğan 20:53’de ulusa sesleniş konuşması yapacak
Borsa 2 günde 6000 puan düştü,dolar ise olduğu yerden oynamıyor:notr: