Dow, ben de irkekim Gold ile zidik yarıştıracağım diyor..
Buyur yarıştır gardaşım..
Yiğit başından gaza eksik olmaz, ölen ölür kalan sağlar bizimdir..
Printable View
Dow, ben de irkekim Gold ile zidik yarıştıracağım diyor..
Buyur yarıştır gardaşım..
Yiğit başından gaza eksik olmaz, ölen ölür kalan sağlar bizimdir..
7.97---628---12.3----
Altın almaktan vazgeçtim. Daha almadan niyetlendiğimde böyle oluyorsa , bir de alsaydım yanmıştınız siz.
Sabreden kazanır.... diyolar...
Yok yahu bir şey olmaz,gelin sn ressam,ons altının 10 yıllık grafiğini açın bakın,o grafiği mümkün değil bozamazsınız,üç gün aşağı gider beş gün yukarı gider,öyle günlük haftalık hatta aylık düşünmemek lazım.Yıllık bakınca ben önümüzdeki on yıl altın asla zarar yazmaz diyorum.Ha sabır işi önemli tabi o başka.
Zaten ons altın diye bir yatırım yok,mecburen gram altın alınıyor işin içine dolar girince o üç günlük düşüşler bile genelde anlaşılmıyor.
https://www.thetechnicaltraders.com/...o-expect-next/Alıntı:
METALS MAY RALLY 350% TO 750% FROM CURRENT LEVELS
- If the ratio declines from the current 1.78 level to a level near 0.40, this would represent a 77% decline. Our researchers believe this could prompt a 250% to 350% rally in Gold if the SPX500 stays above $2,200 (near the recent March 2020 lows). This would suggest that Gold could rally to levels above $5,500 to $7,500 over the next 3+ years.
- Now, we are making a bold prediction that metals may enter a Phase II rally mode over the next 3 to 6+ months and that new phase may include an incredible parabolic upside price rally. Gold may target $5,500 to $7,500 or more. Silver may target $135 to $213 or higher. These are 350% to 750% price rallies in Gold and Silver they are absolutely HUGE and a once-in-a-lifetime opportunity.
Sarışın yastık altına yakışır... Fiziki sarışın candır gerisi heyecandır!
Zaman kötü, Kolla kötü!
Money is gold, and nothing else! JP MORGAN
Sarışın yükselen kanalım altına sarktı. Esmere çalmaz inşallah rengi
ABD emeklilik fonları da fiziki ALTIN almaya başlamış. Artık zikseler düşmez bu sarışın.
https://goldsilver.com/blog/pension-...t-interesting/
Otobüste yer vermemek için , ölü taklidi yapıyor. :)
nisan ayı sonunda boyle demiştim ilk etapta soldaki üçgende de görüldüğü gibi biraz yanılma olmuş ve üçgenden çıktığı gibinyükseliş hemen yaşanmamış ancak sonrasında 2 075 ons gelmiş, şimdide ciddi bir yükselişten bahsetmiştim ilk etepta biraz yanılsakta 2 450 ons benim için çok uzakta değil https://i.hizliresim.com/gafoTi.png
Merhaba üstatlar,
Altında biraz kafam karışık. Sizlerin değerli fikirlerine ihtiyacım var.
Gram altınım var ve almaya da devam ediyorum lakin şu an dünyadaki banka hesabındaki altınların fiziki karşılığı yok, yani tüm müşteriler olarak çekmeye kalksak yeterli altın miktarı yok.
Öte yandan da Nadir Gold veya İstanbul Altın Rafinerisi ürünlerini alsam ve bankadaki kasaya atsam, hem işçilik kaynaklı gramı şu an 460 tl’den işlem gören ürün 489 tl’den alıp makastan zarara gireceğim hem de satmaya kalksam fiyatlar yüksekken kuyumcu para yok diyecek, alan da düşük makasla alıp banka gram altına göre zarara sokacak. Avantajı ise elimde altın olacak.
Bir de, elimde zamanında kuyumcudan aldığım normal gram altın var. Bunları Nadir veya İstanbul Rafinerisi ürünleriyle değiştirmeli miyim? Onlara göre Türkiye veya yurtdışında daha düşükten mi işlem görür?
Şimdiden hepinize teşekkürler.
Sanal Altınlarınızı altın transfer yöntemi bankanızdan ile KuveytTürke havale edebilirsiniz. Sonra da KuveytTürk ten fiziki olarak Altını şubeden çekebilirsiniz.
Ben daha önce Garanti den KuveytTürk e altın transferi yapmıştım. Sonra da şubeden fiziki çekmiştim.
KuveytTürk te hesabınız yoksa hemen açtırın, sonra da şubeye gidip Altın transferi formunu doldurup havale yapın, sonra KT şubesine talimat verin gişeden fiziki teslim alın.
Ayrıca şu anda öğrendim ki bunu bile yapmama gerek kalmamış, Garanti Bankası da şubeden 1 KG fiziki külçe Altın teslim edebiliyormuş. Tek farkı küsürat gramları teslim edememeleri. KT gramına kadar şubeden fiziki teslim edebiliyor.
Sizin bankanızda da ya fiziki altın teslimi varsa o imkanı kullanın ya da dediğim gibi KT ye Altın transferi yapıp KT şubeden çekin.
Sanal piyasada ufak bir al/sat farkı var. Fiziksel de bu farktan çok, bant aralığına dönmüş durumda.
Ben dediğiniz rakamları 1 ay içinde bekliyorum ama ölü taklidi yapması kafamda soru işaretleri doğurdu. Yanlış anlaşılmasın, sadece süre anlamında.
Bu arada altın ve gümüşte , devlet hakkı oranları arttırılmış.
https://www.google.com/url?sa=t&sour...BD2-J7&cf=1
Sanal ALTIN isterse 1000$ a düşsün yarın ben yine üzülmem etkilenmeme FİZİKİ ALTIN almaya devam ederim. Günlük hareketlerin önemi kalmadı artık. Reset geliyor. Burayı iyi okuyun. Küreselciler TRUMP devrildiği anda düğmeye basacaklar.
https://www.weforum.org/great-reset
Bu dediğiniz yasanın amacı yabancı madencilerin ziktir olup gitmesi için. Yoksa KOZAL KOZAA zaten devletin! Diğer madencilerde kar edemeyip satsınlar diye onlara baskı olmuş oluyor. Çok yerinde bir karar.
Aynı yabancı arabalara ek ÖTV gelmesi gibi. Bizim bazı öküzler illa Mercedes BMW Audi VW ye ucuza bineceğim diye devleti eleştirdi ama olayın ithalat boyutunu düşünen yok. Sonra da işsizlik arttı. Ulen dürzü Fiat Hyundai Toyota Ford Honda mis gibi yerli araba üretiyor, onlara bin. Yok illa ithal olacak. Adamlar VW ye bedava yer verdi, ona rağmen gelip fabrika kurmadılar. Ben niye VW ithal ucuza getirteyim o zaman. Gelsin fabrika kursun o zaman vergiden etkilenmesin.
KuveytTürk fiziki altınları IAR dan alıp veriyor hepsi sertifikalı.
Sana tavsiyem eskileri transfer edemiyorsan onlara elleme, yeni para geldikçe KuveytTürk ten Altın al yeni para ile. Paraya ihtiyacın oldukça Finansbanktaki sanal altınları bozdurup zorunlu harcamalarını oradan yaparsın böylece bir süre sonra sanal altınların önemli bir kısmını fiziki altına dönmüş olursun. Yeterli rakama ulaşınca KuveytTürk ten fiziki altın teslim alırsın.
Fiziki altın tesliminde KuveytTürk en iyisi. KapalıÇarşı dan IAR dan Nadir den direk fiziki alma imkanı olmayanlar için mükemmel bir alternatif.
Bu arada bilginiz olsun; Gümüşte KuveytTürk fiziki çözümü yok çünkü 50 kiloluk torba ham gümüş veriyor. Bunun alımı satımı depolaması zor. Bu sebeple Kapalıçarşıdan almak dışında külçe gümüşte bir alternatifi yok şu anda.
Çok teşekkürler. Son bir sorum daha olacak
Düğündür, sünnettir elimde bilezik, çeyrek altın ve markasız gram altın var. Nasrullah Ayan bunların hurda metal olarak iskontolu işlem göreceğini söylüyor (En azından yurtdışında, ülkemizde daha az iskonto)
Bunları markalı rafineri ürünü olarak çevirmek için en iyi yol nedir? Kuveyt Türk üzerinden önce sanala sonra markalı fizikiye çevirmek mi?
Yoksa İstanbul Altın Rafinerisi veya Nadir Altın bunları alıp karşılığında markalı ürün veriyor mu?
Tabii hangisi daha karlı olur bilmiyorum açıkçası Her türlü bilginize açığım.
Saygılar..
Bunlar fiziki ise sakın elleme. Yerinde dursunlar. Eğer gerçeklerse zaten her zaman en iyi fiyattan satarsın. Bende tonla çeyrek var. Sertifikası da yok, gerçek altınlarsa satmakta sorun olmaz. Merak etme. Fiziki olsun gerçek olsun yeter. Sertifika ancak kurumsal alıcılara satmak istersen. Kapalıçarşıda çok iyi fiyattan satabilirsin çeyreğini ve diğer takılarını. Asla dert etme.
Bankaya götürürsen en ölü fiyattan alırlar. Bir kazancın olmaz. Dursun durduğu yerde.
https://www.kuveytturk.com.tr/medium...-file-3732.vsf
:ok:çok sıkıştı beya. bakalım hangi tarafa kıracak :ok: https://i.hizliresim.com/mxO3QD.png
Burada ons altının gidişatı yönü belirleyecek.
Ons altında tahminim, aşağı doğru daldırıp,macd'yi negatif alana çekerek, kaldıraçlı piyasalarda çoğu hesabı margin call'a düşürdükten sonra fiyatları yukarı sürerler. o arada macd de tekrar pozitif bölgeye geçerken iyice coşturur 2300usd'a doğru yeni bayrağı dikerler.
IMDB 9 puan aksiyon filmi gibi senaryo yazdım ya hu :) Neyse ömrümüz yeterse ne olacağını görürüz inşallah
haftalık MACD göstergesi bana bist in sonu hüsran diyor https://i.hizliresim.com/dOrw4B.png
üsteki grafiklerdeki gibi bistte ciddi bir düşüş yaşanacaksa ki ben öyle düşünüyorum onslarda ve bitcoinde de ciddi düşüşler yaşanır sadece dolar ciddi yükseliş yaşar, dolardaki yükseliş altın ve gümüşlerin hasarını azaltır dolara göre nispeten daha az yükselselerde idare ederler, bugün petroldeki çöküş bahsettiğim bu senaryonun başlangıcı olabilir-- YATIRIM TAVSİYESİ OLARAK DÜŞÜNÜLMESİN SESLİ DÜŞÜNDÜM