Moraller nasıl dostum?
Bu parite zehirlidir.
Printable View
Ereglideki adamı anladiniz demir piyasası felan diyordunuz. O adam bunu biliyordu dosedi mali gitti.
Gözü karatmış rte . faizi daha az dezavantajlı bulmuş ünlü ekonomist rte.
Allah yardımcımız olsun..son kozlar artık..
Çek bi 1.52200 kim dutar seni...
Yaffrim çöte...:)
vadelide ciddi bir uyumsuzluk var spot ile.. daha fazla satıldı.. %1.5 civarı..teorik fiyat biraz düştü faiz düştüğü için ama spot ile bu kadar fark yaratacak kadar değil..
mükemmel bir arbitraj fırsatı oldu, değerlendirene.
TOASO da da hem yönü hem hareketi bildik ancak para kazanamadık, iyi yönden bakarsan zarar da yok, nasip diyelim artık kalktık masadan TOASO için. Endeks long var bir miktar, oldukça iyi yerden yakaladığımı düşünüyorum, izleyelim.
gyo çıkıyor niye faiz düştü ev satışı artacak...
herkeste yıllık %23 değilde %22 faiz olsada ev alsam diye yırtınıyordu...
mal geçirme operasyonu başka bişey değil...
Kartlar yeniden karılacak bazı tahtalarda.
kritik konu gerçekten istedikleri bu miktarda bir indirimmiydi ? mr erdoğan'ın daha fazla indirim istediği bence sır değil, 100 baz puan çok önemsiz bir rakam.. ama indirim sürecini başlattı.. stratejim dolar long, endeks temkinli long (opsiyon destekli piyasa nötr)..arada da fiyat dengesizlikleri nedeniyle pair trade fırsatı çıkarsa onlarda da poz açarım.. volatil olabilir..
endekste mart ayından beri usd bazlı yatay seyir devam ediyor.. bir süre daha devam etmemesi için bir neden yok.. bu durumda tl bazlı endeks görece ılımlı yatay/long ve usd long seyredebilir..
bir diğer konu.. abd açılışına saklanan bir şov var mı? onu da göreceğiz..
emir gelmiş büyük yerden, bu ay indirmese gelecek ay indirecek zaten... çok da uzatacak veya sürpriz algılayacak ne var anlamıyorum... devamı da gelecek sene sonuna kadar en azından, karar verilmiş belli ki...
al dolarını otur uslu uslu diyorlar yani, büyük sözü dinleyeceksin peki diyeceksin.. olay bitecek...
nasıl mala girmişlerse faiz indirimini fln fazla umursamadı çoğu hisse..
Eskiden buraları bol trol yapardı...
Bakıyorum son zamanlarda oldukça azalmış sayıları...
Hala bu siyasetçilerden umudu olan kaldı mı?...
Oyuna geldiniz...
Kandırıldınız...
Ha ha ha...
https://i.hizliresim.com/elsy3kc.PNG
https://i.hizliresim.com/r3buo24.PNG
En büyük sorun, öngörülebilirliğin gitmiş olması. Faiz indirimi bankalara ve borsadaki şirketlere yarar aslında. Üstelik dolar bazlı daha da düşmüş durumda. Fakaaat, şu durumda Ekim'de bir 100 puan daha indirmeyeceklerinin garantisi var mı? Yada ne yapacaklarını kestirebilen var mı? Kimse kestiremiyor. Merkez Bankası'nda işinin ehli uzman kalmamış, tepeden ne gelirse uyguluyorlar. Tepedeki de dünyada kimsenin bilmediği bir faiz-enflasyon teorisini savunuyor. Hakikaten sirk gibi bir ekonomi yönetimi söz konusu şu an.
amaç zaten indirim sürecini başlatmak.. bence an itibarı ile sene sonuna kadar kalan 3 ayda ppk kararlarıyla %12-13 hedefleyebilirler.. bir önceki indirim süreci yine böyle başladıktan sonra hızlı ve seri biçimde olmuştu.. indirimin salt kendisi değil habercisi olduğu konular bence endişe verici: enflasyonist bir ortamda faiz indirmek..
Bu cehaletten kurtulucagını zannedenler var. Cahil adamın korkusu olmaz. Yarın cıkıp ben kolay kazanmadım vatan hainlerine teslim etmem ülkeyi dese arkasında 10 15 milyon pskopat bulur.
2018 de mühürsüz oy denıldı parkda caddede ellerınde silahlarla gezdi bunlar.
Öyle bir bela aldı ki ülke Allah yüzümüze baksında kurtarsın. Yoksa bu gitmez
Bazen,gönlüne güç gitmesin de,,,
Eyy yüce Tanrım bunuda mı görmeyecen dediğim çok zamanlar olmuştur...
Ancak öyle olaylar oluyorki Tanrım seni anladım diyorum....
Neyzen Tevfik'in mısralarıyla yansın ****lerin alayı,
Su sıkan itfaiyenin hortumunu diyorum....
Yahu bir millet,,,devletini kurana,onca emperyalistlerin istilasından kurtarana küfür eder mi?...
26 ülkede büstü var,sadece Türkiyede büstlerine saldırlıyor Ata nın....
"NE ÇOK HAİNİMİZ VAR"!!!...
..........
Bu arada, lafla faizin inmediğini kanıtı; Piyasadaki faiz oranları düşmediği gibi neredeyse 80 puan yükseldi. Bütün bu haltı piyasa faizini düşürmek için yedik. Piyasa faizi düşmediği gibi arttı, üstüne kuru fırlattık enflasyonu azdıracağız. Üstüne CDS'lerin de ırzına geçmiş olduk. Hangi şirket sahibi memnun oldu şimdi! Şu an git sanayiden demir almaya çalış kim sana fiyat veriyor bakalım. Kimse önünü göremiyor ki. İyi de biz bu faiz indirimini onlar için yapmıştık. Piyasa canlanacaksa borsa neden düşüyor. Böyle lafla faiz inseydi keşke faiz.
adam görüşünde çok samimi.
doğruluğunu yanlışlığını herkes ölçer biçer kendi..
ama hala şaşırmak samimiyet sorgulama gibi ve bu bana çok saçma geliyor.
yahu adam gerçekten samimi söylediğinde..
siyasal islamcılara asla güvenilmeyeceğini tl varlıklarda olanlar yaşayarak gördünüz sanırım...
2 gün önce enflasyonun üstünde faiz olacak diyenlerin 2 günde asena gibi nasıl kıvırdıklarını gördünüz...
bunların varsa yoksa dinleri imanları betondur başka şey bilmezler...
paralarının dolar ve betondadır...
onlaraın değerine helal gelecek önünde ne varsa kaldırırlar...
o yüzden mantık pas geçmesini gerektirirmiş falanmış filanmış...
onlar eline göre oynar sizde böyle bakarsınız...
Bundan sonra dolar veya kur ne olursa olsun
Hızlı faix indirimleri dönemine girdik bence
Gözü kara bir kararlılık
Hayırlı olsun
Burdan bir ralli başlar mı, son silkelemeler mi, yine ters köşe mi???
Şok filan yok bence, hareketler son derece kontrollü, yukarı beklentim var buralardan artık.
Her şeyi biliyor, görüyor, ona göre oynuyorlar. Para kazandın mı dersen böyle bir günde az da olsa (%1 kadar teminata göre) artıdayım ama yine sisteme uymamaktan oldu, uysak çok deli bir gün olacaktı. Olsun.
piyasa ile inatlaşmak bakalım ne sonuç verecek isterlerse çekirdek enflasyona göre değil beklenen enflasyona göre ayarlasınlar faizi beklentiyi de 8-9 açıklasınlar :oleyo: :oleyo:
Neden arkadas sabırlı olsaysın eylül enflasyonunuda görseydn. Zaten geçen sene ekım kasım %2 üzerinde gelmıstı. Rahatca ekımde indirseydn. Dolar 8.40 da ihracatcıyı mutsuz etmezdi. Borsan 1430 a dayanmıstı. Olması gereken olacaktı.
Ne oldu ne eline geçti. 6 ay bekledin 1 ay bekleyemedın. Adam iett den gelmiş kafasına göre mallanıyor carpıp cıkıyor .
Yazık bu ülkeye abd uyansın bir tokatta ordan yeriz
Biz eşlik edemedik ama yurtdışı bayağı artıya geçmişti. Şimdi onlara da bacacaklar, bir de buradan gol yiyeceğiz diye korkuyorum. Yoksa zaten dolar fırlamış, dolar bazında düşmüşüz düşeceğimize buradan gitmesi gerekir. Fakat ülkede ne olacağını öngörebilmek mümkün değil. Hangi akıllı para yükselişe ön alacakmış merak ediyorum
Bakalım hangi enayi enflasyonun altında faize götürüp parasını yatıracak....?
Tahtaların bir kısmı ile endeksi tutarken , diğer tahtalardan çıkış yapıyorlar.
8.80 psikolojik bant , aynı zamanda bolinger üst bant idi ,
yarın daha netlik kazanacakdır dolardaki hareketin yönü