Anayasa mahkemesi en üst karar organıdır,alt mahkemeler buna uymak zorundadır.ABD,Türkiye gibi hukuksuz bir ülke değildir.
Printable View
Anayasa mahkemesi en üst karar organıdır,alt mahkemeler buna uymak zorundadır.ABD,Türkiye gibi hukuksuz bir ülke değildir.
Sayın Olimpik; bende bu konuyu araştırıyordum,bilgi sahibi değildim.
Düz düşünüyorum,en azından Anayasa Mahkemesi süreci de bitti.
Nihai sonuç olarak 2.temyiz mahkemesi ile başbaşa kaldık.
Anayasa mahkemesinin almış olduğu 2 karar da yanımızda.Ötesi boyumu aşar.YTD
Bir olumlu, 2 olumsuz karar..
1- 2.Temyiz mahkemesinin kararı İPTAL (olumlu)
2- ABD’de yargılama yapılabilir demiş (olumsuz)
3- İnisiyatif alt mahkemenin demiş (olumsuz)
Üst mahkeme ilk madde kararı ile; (2. Temyiz İPTAL kararı) bu işi bitirmeliydi, bitirmedi..
Başa döndük,
İş uzayacak!.
Al-sat tut değildir.
Hayırlısı artık Sayın Beski,3 yılım burda geçti.Yoruldum desem yeridir.İkimizde hukukçu değiliz.Belkide sizler doğrusunuz.Ben gazete haberine göre düşüncemi yazdım.En sağlamı, yarın saat 10 da ekrana bakınca anlarız.Şansım yok biliyorum ama bir umut işte.İnşaAllah olumlu açılır,temennimdir sadece.Kafanızı bu akşam ağrıttım.Kusuruma bakmayın.YTD
"Eğer 2.temyiz kararı “İPTAL†ise; dava biter.."
Dava bitti,,,alt mahkemeler bu karara uyup,davayı bitiriyoruz demeliler,demezlerse kaos çıkar,ABD güvenirliğini kaybeder.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abd-y...-verdi/2876655
not: aa haberi .
ytd
Yüksek Mahkeme, "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası"nın ceza hukuku davalarına uygulanamayacağına hükmetti ancak New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankası'nın itirazını teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/abd-y...-verdi/2876655
YTD
Sayın Browjn seni kırmak istemem. Ama bu topicte bazıları iyi niyetli değil o kesin bazıları da bilmeden onlara destek oldu. Gerisi arşiv orada herkesin anladığı kadar.
Sayın Olimpik;her haber kaynağını okudum..AA haberini de attım;burada da diyor aynı konuyu..
(New York'taki istinaf mahkemesinden Halk Bankası'nın itirazını teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi.)
KARARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİR DİYOR:))) Burada çoğunluğumuz bugün bu konuda hem fikir sanırım.
Bir diğer konuda Anayasa mahkemesi süreci bitti ve 2.temyiz mahkemesi ile dediğim gibi başbaşayız.Yani Anayasa mahkemesinin kararını gözden geçir demesi iyi olsa gerek:))) Durum bu..YTD
Üzgünüm arkadaşlar!.
Bana göre:
Sonuç olarak; bu günkü kararla, dünden daha kötü bir duruma düşürülmüş durumdayız.
Dün hiç değilse, yüksek mahkemeden bir gün talebimizin olumlu karşılanma ihtimali vardı.
Bu gün maalesef o noktada değiliz.
NOT; işletme 1.sınıfta “ Hukuka Giriş” diye bir ders gördüm ama, yetersiz elbette🤔
Ama bu kararı anlamak için hukukçu olmaya gerek de yok, yeteri düzeyde İngilizce yeterlidir.
Al-sat tut değildir.
Koskoca bankanın İran anlaşması hükümlerini hiçe sayarak bankada tutulması gereken petro dolarları suç şebekesiyle siyasi onayla İran’a yollamasındaki etik ötesi ayıbı kimse konuşmuyor ama maşallah abd yargı sürecinde tonla para zaman ve siyasi iktidar propagandası da yapılarak üstü örtülü şekilde Türkiye’ye gerçekte ise iktidara haksızlık yapıldı deniyor .
Siyasiler dahil kimse anımsamıyor galiba İran petrolü satışından gelen paralar Halkbank’ta ne arıyordu ? ne için kullanılacaktı ? Gıda ve acil İran halkı ihtiyaçları kapsamı vardı , ihaleler yönlendirilecektir ! O İş ve çalışmalar , nasıl sulandırıldı ? kim nasıl neden kaçırdı o paraları kimse umursamıyor ..
Bir davadır da davadır diye boş muhabbetler gidiyor bir biz harika bir ülkeyiz hep masumuz süperiz ama kötü olan 7 düvel +++ Arap diktatörler ++ batılılar ++ komunist ve Ruslar + Sünni olmayanlar + Çinliler + İran kötü Abd kötüdür propagandasıdır gidiyor …
Tek asil millet Türk milleti diğerleri kese kağıdından karton adam sanki bu davalarındaki taraflı yaklaşım Türk medyası için düşündürücüdür ! Bir şirketi veya devlet itibarını korumak adına hukuku kendimize yontmak da boş bir uğraştır .
Ceza davasını Türk mahkemeleri açmalıydı ( hayaldir derseniz haklısınız bu anti - demokratik ortamda ) arkadaşlar Abd mahkemeleri değil Türk mahkemeleri , başka lafım yok
Evet ben safım arkadaşlar , Türk yargısı özgür olmalı inancına teoride bağlıyım o kadar ,
Daha önceden bu konular çeşiti yönleri ile tartışılmıştı,bilmeyenler için tekrar yazıyorum.
A) YEREL MAHKEME HAKİMİ HALKBANK YARGILAYACAKTI TEMYİZE GİTTİK.YEREL MAHKEME HAKİMİ OLAN BERMAN ŞİDDETLE CEZA KESECEM DİYORDU..
B) 1.TEMYİZ MAHKEMESİNDEN OLUMSUZ CEVAP GELDİ HALKBANKASI 2.TEMYİZE GİTTİ.
C) 2.TEMYİZ MAHKEMESİNDEN DE OLUMSUZ CEVAP GELDİ HALKBANKASI ANAYASA MAHKEMESİNE GİTTİ
D) ANAYASA MAHKEMESİ 2 KARAR ALABİLİRDİ..DÜN YANİ 19 NİSAN 2023 TARİHİNDE KARAR ALDI.YATIRIMCI AÇISINDAN
BAKIN TEKRAR YAZIYORUM YATIRIMCI AÇISINDAN 2 KARAR DA OLUMLUDUR.
ŞÖYLE Kİ;
1-KARAR ANAYASA MAHKEMESİNDEN OLUMLU GELİRSE DAVA DÜŞMÜŞTÜR.
2-DAVA ANAYASA MAHKEMESİNDEN OLUMSUZ GELİRSE( DÜNDEN BERİ OLUMSUZ DİYENLER ÇOĞUNLUKTA) YATIRIMCI AÇISINDAN YİNE OLUMLUDUR(TARTIŞTIK GEÇMİŞTE) .
OLUMLU TARAFI ŞÖYLE Kİ; HALKBANKASI TÜM HUKUK YOLLARINI TÜKETMİŞ OLDU YANİ YARGININ EN ÜSTÜ OLAN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI DA GÖRMÜŞ OLDU.
1-HALKBANKASI BUNDAN SONRA YA ALT MAHKEMECE YARGILANMAYI KABUL EDECEK VE VERİLECEK CEZAYA RAZI OLACAK. ( YARGILANMAYI KABUL EDERSE TÜM DOSYALAR AÇILIYOR VE HERKES JÜRİ ÖNÜNDE DOSYALARI-SUÇLAMALARI GÖRÜYORMUŞ). BÖYLE BİR DURUM HALKBANKASI AÇISINDAN ZOR KONU,
2-YA DA; GEÇMİŞTE CEZA VERİLEN TÜM DİĞER BANKALAR GİBİ ANLAŞMA YOLUNA GİDİLEREK SÜRECİ SONLANDIRMAYI TERCİH EDECEKTİR.
SONUÇ:
YATIRIMCI AÇISINDAN GİDİLEBİLECEK EN ÜST YARGI ORGANI OLAN ANAYASA MAHKEMESİ YARGILAMASI SÜRECİ 19 NİSAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERMİŞTİR.GİDİLEBİLECEK EN ÜST YARGININ KARARI SONA ERMİŞTİR.
BUNDAN SONRA 2 ŞIK KALIYOR.YA YARGILANMAYA DEVAM EDİLİP VERİLECEK CEZAYA RAZI OLUNACAK YA DA ANLAŞMA YOLU TERCİH EDİLECEKTİR.
NOT:
YUKARDAKİ BAKIŞ AÇISINA GÖRE DÜN ANAYASA MAHKEMESİNİN ALMIŞ OLDUĞU KARAR ;DAVA DÜŞMEDİ 2.TEMYİZDE DEVAM EDİYOR AMA HALKBANKASININ DAHA ÖNCE DAVANIN DÜŞMESİ İÇİN 2.TEMYİZ MAHKEMESİNE YAPTIĞI BAŞVURUYU TEKRAR GÖZDEN ( EK İNCELEME) GEÇİRMESİNİ İSTEMİŞ.
BU NOKTA OLUMLUDUR.GİDİN ANLAŞIN DER GİBİ,
YATIRIMCI AÇISINDAN ; YARGININ EN ÜSTÜ OLAN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI VEREREK BİR SÜREÇ DAHA SONUCA VARDI.
KAYNAK:
https://tr.euronews.com/2023/04/19/a...igina-hukmetti
ALINTI: Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, Halkbank'ın ABD'de yargı muafiyetinin olmadığına karar verdi, bankanın davanın düşürülmesi için sunduğu argümanları da reddetti.
Bununla birlikte İstinaf Mahkemesinden, Halkbank'ın daha önce davanın düşmesi için yaptığı başvuruyu tekrar gözden (ek inceleme) geçirmesini istedi.
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.YATIRIM TAVSİYESİ KESİNLİKLE DEĞİLDİR.YTD
Bu davanın siyasi bir dava olduğunu ABD/ULUSLARARASI hukuk normlarıyla değerlendirmenin yanlış olabileceğini geçmişte mütakip defalar yazdık çizdik
''Donald Trump'un atadığı yargıç Brett Kavanaugh kovuşturmanın engellenmesinin ABD başkanının ulusal güvenlik kararları verme gücünü törpüleyebileceğini savundu. Kavanaugh ayrıca Bu, ABD ve Türkiye arasında en üst düzeyde yürütülen bir müzakere. Bu dava bu müzakerenin bir parçası gibi gözüküyor. '' (yani adam davanın Türkiye'ye karşı sopa olarak kullanıldığını itiraf ediyor )
Yüksek mahkeme NY istinaf mahkemesine ''Halk Bankası'nın itirazını teamül hukukuna göre yeniden gözden geçirmesini istedi ''
Yani kısaca ABD hukukuna göre HALKBANK'IN yargılanamayacağına ama teamüllere ,emsallere bakarak yeniden değerlendirmesini talep ediyor.NY İstinaf mahkemesine topu atıyor..(topu biraz daha evir çevir zamana oyna diyor işte )
piyasa bunu olumlu olarak algıladı doğal olarak .ama tabii topun daha ne kadar süre çevrileceği davanın süresinin ,sonucunun ne olacağı halen muğlak.
Tesadüfe bakın ki tamda seçime 15-20 gün kala böyle ucube bir karar çıkıyor ..
KAYNAK:
https://www.sabah.com.tr/ekonomi/abd...-buldu-6441602
GİRİŞ TARİHİ: 20.04.2023
YTD
KAYNAK:
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...verdi-42254471
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 07:00
RAZİ CANİKLİGİL
ALINTI:
ABD Yüksek Mahkemesinden Halkbank için bir olumlu bir de olumsuz karar çıktı.
Yüksek Mahkeme, Halkbankın İranın Amerikan ekonomik yaptırımlarından kurtulmasına yardım ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, Yabancı Dokunulmazlık Yasasının Halkbanka yargı muafiyeti tanımadığına hükmetti. Halkbank, ABD yaşalarına göre yabancı bir devlet kurumu olan bankanın ABDde yargılanamayacağını savunuyordu. Mahkeme bu iddiayı reddetti. Ancak içtihat hukuku bakımından yargı muafiyeti tanınıp tanınmadığı açısından eksik inceleme yapıldığına hükmeden Yüksek Mahkeme, New York 2nci Bölge Temyiz Mahkemesiden davanın New York Federal Mahkemesinde devam etmesi yönündeki önceki kararını gözden geçirmesini istedi.
TEMYİZ MAHKEMESİ BAKACAK
Yargıç Brett Kavanaughnın kaleme aldığı karar metnine göre yargıçlar, 2nci Bölge Temyiz Mahkemesinin kovuşturmanın New York Federal Mahkemesinde devam etmesine izin veren kararını bozmuş oldu. Yargıçlar, 2nci Temyiz Mahkemesine Halkbankın yabancı dokunulmazlık yasası gereği genel hukuk davasında yargılanamayacağı itirazını yeniden gözden geçirme talimatı verdiler. Karara göre Temyiz Mahkemesi şimdi Yabancı Dokunulmazlık Yasasını dikkate almadan sürecin nasıl işleyeceğine dair bir karar alacak.
OLUMLU BİR KARAR
Ancak Yüksek Mahkeme, Halkbankın bu argümanlarını reddederek, New Yorktaki Federal Bölge Mahkemesinin Halkbankın kovuşturulması konusunda yargı yetkisine sahip olduğunu, ayrıca Yabancı Ülke Dokunulmazlıklar Yasasının cezai kovuşturmaya karşı koruma sağlamadığını kaydetti. Yüksek Mahkemenin bu kararı sonrası Halkbank tarafından ileri sürülen dokunulmazlık itirazı kabul görmezken, 2. Bölge Temyiz Mahkemesinden genel hukuk bakımından daha ayrıntılı inceleme yapılması ve kararın yeniden gözden geçirilmesi talebi, davayı takip eden hukukçular tarafından Halkbanka savunma için daha geniş zaman sağlayacağı için olumlu bir karar olarak nitelendirildi.
YTD
Halkbank eşleşme tavan. Bu 1 yıldır sahte hesaplarla yazan kahırlı ve pozitif nerelerde, yorum dahi yapamıyorlar.
HALKB günlük, kapandığı gibi açıldı,
https://r.resimlink.com/LS-CVgr.png
Sayın Pozitif; insan gibi benimle muhattap olmamanı kaç kez yazayım.Elimde hisse yok diyorsun git kazancını başka yerde ara.Neden bu hissede pislik yapıyorsun-gereksizlik yapıyorsun.YTD
Gerçekten sağlıklı insan bulmak zor,arkadaş kazancını başka yerde ara diyoruz yok,benimle muhattap olma diyorum yok.Belamısın POZİTİF
Dünden beri haber paylaşıyoruz,kaynak belirtiyoruz.Buraya yazmakla hisse sahipleri seni mi duyuyor.Resmi yollardan yazış halkbank yöneticileri ile.Efendim 3 yıldır param pul oldu de.Yahu bi taraftan 13 TL den sattım diyorsun bi taraftan param pul oldu diyorsun.Arkadaş hakikaten iyi misin SEN?YTD
hani lem iş bitmişti:kahkah:
ortaya yem attılar yeni kurbanlar arıyorlar
madem o kadar eminsiniz atlayın da görün dünyanın kaç bucak olduğunu:kahkah:
size bunlarda hikaye bitmez ciğerini biliyoruz artık
anayasa mahkemesinin ağzından dava düşmüştür halkbank yargılanamaz lafını duydunuz mu?
eee kendi kendinize herkes farklı yorum yapıyorsunuz
Bir insan hissesini alır,sabır eder bekler.Kimse kimseye zorla hissede aldırmıyor.Borsa böyle bir yatırım alanı.Zararda var kar da var.Dayanamıyorsan borsa haricinde farklı yatırım aracı da var POZİTİF.Burada ergen çocuklar gibi yarış yapıyoz.ARKADAŞ BİR DAHA BENİM ADIMI AĞZINA ALMA!!!!!YTD
Özet Bilgi
ABD'de Bankamız Aleyhine Açılan Ceza Davası Hakkında
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
03/10/2022
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
İlgi: 16.10.2019, 17.02.2021, 22.10.2021, 17.01.2022 ve 03.10.2022 tarihli özel durum açıklamalarımız.
ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbank davasıyla ilgili başvurumuzu inceleyip, 19.04.2023 tarihinde oy çokluğu ile karara bağlamıştır.
Başvurumuzda, Halkbank'ın Devlet Bankası olması sebebiyle;
1. FSIA (Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası) kapsamında,
2. ABD Mahkemelerince bugüne kadar verilen kararlardan oluşan teamül hukuku (common law) kapsamında,
ABD Mahkemelerinde yargılanamayacağımız ileri sürülmüştür.
ABD Yüksek Mahkemesi bu argümanlardan ilkini reddetmesine rağmen, İkinci İstinaf Mahkemesinin kararını iptal ederek, dosyayı teamül hukuku bakımından incelenerek yeniden karar verilmesi için İkinci İstinaf Mahkemesine iade etmiştir.
Bundan sonraki aşamada, Halkbank dosyası Yüksek Mahkemenin görüşleri doğrultusunda, İkinci İstinaf Mahkemesince yeniden değerlendirilip tekrar karara bağlanacaktır. Alt mahkemenin tekrar aleyhimize bir karar vermesi halinde yeniden Yüksek Mahkemeye (Supreme Court'a) başvuru hakkımız saklıdır.
Temyiz süreci, dosyanın iadesiyle devam edeceğinden dolayı jürili duruşmaya dair yargılamanın durdurulması kararı devam edecektir.
Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgilerine sunarız.
Sayın yönetici benim üyeliğimi iptal edermisiniz?
Hani bugün tavan olucağıdı, nerde tavan
Ayıb bişii
Bağri yüzde 2-3 artı yapında bayrama neşeli girelim
HALKB günlük, takas iyi görünmese de alış var,
https://r.resimlink.com/ZJW3qlvG2g.png
beyler kırmayın birbirinizi ..
Pozi sende az değilsin hani :)
burda en ufak haberde bile gözü dönmüş gibi pozitif pozitif derseniz
bende sizinle uğraşırım bu hissede benden kurtuluşunuz yok
insanlara bu hissenin neler yaşattığını nasıl bir kumpas olduğunu herkese anlatacağım
siz isteseniz de istemeseniz de
Bence ozan ile pozitif ikili diyaloga girmesin.
Herkes haberini görüşünü düşüncesini yazsın diğeriyle muhatap olmasın.
Bu şekilde kalp kırılır.
Para kazanılırda kaybedilirde sorun olmaz ama kırılan kalp bir daha zor düzelir.
Sakinlik lütfen
bugün tabanda olsa tavanda inanmayın bunlara
bırakın kendi kendilerine oynasınlar
benim kafam rahat 3,5 ta bekliyorum:kahkah:
seans açılmadan haber atmak çok mu zordu?
HALKB günlük, Ak Yatırım düşmesine izin vermiyor, mallar gitti, 13.50 ye kadar aldılar, tavana gidiyor,
https://r.resimlink.com/znchF3KSk-.png
dün akşamdan beri burda iş bitti artık 20 ler diyen zevatlar gelsin şimdi konuşsunlar
hisse tavan olunca bunlara bi cesaret geliyor
yok öyle yağma herkes söylediğinin arkasında duracak
Sayın medwig; ben pes ettim.ÜYELİĞİMİ İMKAN VARSA SİLİN.RİCA EDİYORUM