Benim gibi hiç kredi kullanmamış adamın bile aklına geldi
TNA çekeyim %30-40 la başka bankaya satayım...İlk taksit 3 gün sonra istenmese bende bu kulvarda yerimi alacaktım...
Bugün halkbank 50k usd pesin prim odemeli ddkm %15 verdi, brut faiz. 100k uzeri %20. Artik yapmayacaklarmis bugün son dediler.
TL Kkm %38, 1m ustu %40
SM-S908E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...nlemi-42195214
Demedi demeyin ,devletle iş olmaz
Yüzde 2 ile alınan tüketici kredisi, taksitli avansı yüzde 30 KKM ye yatırırsan zarar da edebilirsin.
Zira bu ürünlerde daha ilk aydan ana para geri ödemesi yapıyorsun.
Son aylarda neredeyse hiç faiz alamadığın gibi aynı oranda ana parayı ödemeye devam ediyorsun.
Öyle 5-10 bin TL için yapılacak bir iş değil.
Nerdeyse hiç bir kazandırmaz. Taksiti yatırmayı unutursan cezayı yersin.
Bankalarin menkul kıymet tesis hesaplamasi yarın %60 ı tutturamayan bankalar max.orana çıkacaklardır.
Akbank son gunu bekledi %36 yaptı.
Burgan %38 kkm ile tutturmus olmalı ki normal mevduatta tüm vadelerde 2 ila 8 puan düşürdü.
Aynen..doğru bakış açısı..ilaveten ekstra sözel baskıya da maruz kalmış olabilirler.
ABD hazinesi, FED gibi kendi tahvilini kendi geriye alabilse, sorun bu anlamda kalmayacak, ama alamıyor o yüzden aldırıyor. Bi yerden sonra alt taraf benden pas buraya kadar daha da alamıyorum diyor.
Ülkede dövize adı ne olursa olsun %20-40 arası faiz -opsiyon-vs ne deniyorsa verilmeye başlanmışsa orada işler rayından ya çıkmıştır ya da çıkmak üzeredir.Bu oranlar tefeci faizinden daha yüksektir.
Böyle bir piyasada ne ticaret ne üretin ne de Borsa olur...
Neyse Hakkımızda hayırlısı
Halk 100k üstü 25, 500k üstü %30 önden yüklemeli ddkm.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Benim sorduğum dönemde, (1 ay kadar önce ve son 10 gün öncesine kadar) kamu bankalarında ve İş Bankta bu uygulama yoktu.
Demek ki, bu durumda, kamu bankaları da 'hodri meydan' diyor özellere, kaçanı veya kaçabilecek olanı kendine çekmeye çalışıyor.
DDKM oldukça, yani sanal dolar ve sistemde kaldıkça, çekilmedikçe, biz bunu çeviririz diyorlar. (Brüt %30 dan %20 de stopaj kesilecek, o da kamunun kasasına)
Aynen öyle son 10 gün bu bankalarda başladı. Benim düşüncem merkezin yönlendirmesi ile bu bankalar bu işi yapıyor. fiziki dolar çekimini yavaşlatmayı amaçlıyorlar. Bu arada bu önden verilen para dışında dolar artmaz ise bir de vade sonunda %8.5 da ekstra veriliyor. Ben yarın daha büyük rakamların olacağını düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
seçime nasıl girmeli?
vadesiz döviz
nakit döviz
ddkkm
seçemedim..
Vadesiz ile DDKKM aynı şeydir...Sistem içerisindesin..Herhangi bir olumlu ya da olumsuz haber sizi etkiler.Diğer seçenek kısa vade sistem dışına çıkmaktır...Sistemde kalacaksanız DDKKM bu günlerde çok meşhur...%30-40 faizi var..
Para sizin risk dağılımını sizin yapmanız daha doğru olur...
risk alınacak bir dönem değil bence...
canlı nakit bir süre için en iyisi...
kasada -0,200 milyon tl var...
önümüzdeki günler yeni fırsatlar gelir...
bugünlerde paranın kontrolunun sende olması en önemlisi...
sistem içerisinde değilim ben...
ptesi istediğim anda dolarıma ulaşabilirim...
Risk yoksa getiri de yok yiğenim.
ytd
Eurobond ve hisse topiklerinde ah ulan 2000 yılında keşke hisse/eb mallanaydık şimdi emekli olmuştuk diye hayıflananlar buyrun sahne sizin :kahkah:
ytd
Mevcut durumun harika anlatımı...
https://www.youtube.com/watch?v=_4ICFmAr_DQ
TL tasarruf edenin de kanına girdiler!
Elimde 100 dolarım vardı. Devlet bana şunu teklif etti: “Bu dövizini TL’ye çevir bankaya yatır, vade sonunda 100 dolarını vereceğim, vade süresince kur artışı az olursa üstüne bir de faiz alacaksın; ama meraklanma 100 doların garanti.”
Vade sonunda 100 dolar ödemeyi garanti eden devlet kamuoyuna döndü ve “Bakın sistemde 100 dolar vardı, o yok artık, ben onu alıp 2000 lira verdim, bankalardaki lira arttı, yani liralaştık” dedi.
Arkadaşımın elinde de 2000 lirası vardı. Devlet ona da şu teklifi götürdü:
“Bak paran 100 dolar ediyor, getir bu parayı dövize endeksleyelim, sana üç ay sonunda 100 dolar karşılığı TL’yi vereceğim, kur az artarsa faiz de kazanacaksın.”
Devlet yine döndü kamuoyuna, “Bakın bankadaki 2000 liranın dövize gitmesini önledim” diye övündü.
İşte bunun adı da liralaşma oldu... Benim 100 dolarım, zaten dövizdi, vade bitiminde yine 100 dolarım olacak, belki üstüne faiz de kazanacağım.
Arkadaşım TL’de duruyor ve zaman zaman aklından geçse de döviz almayı pek düşünmüyordu. Ama devlet ne yaptı, onun adeta kanına girdi:
“Senin yüz ifaden bir süre sonra döviz alacağını gösteriyor, en iyisi getir senin paranı dövize endeksleyelim.”
Arkadaşım TL’de üç kuruş faize talim ederken özellikle bir dönem kur çok artınca acayip para kazandı. Artık onun için TL vardı ama dövize endeksli TL. Hiç aklında yokken cüzdanında duran TL’ye dövizin getirisi enjekte edilmişti ve artık bu alışkanlığını yenmesi, uyuşturucudan kurtulmak kadar zordu. Hem niye kurtulacaktı ki, kötü bir şey yapmıyor, devlet sayesinde para kazanıyordu.
Bir yandan da sağda solda ekonomiyi yönetenleri dinliyor, “Her geçen gün liralaşmayı artırıyoruz” şeklindeki sözler karşısında kıs kıs gülüyordu.
Bal gibi de ponzi, kimse yok düşük faizli tahvil tutma bla bla demesin, ddkkm yapacak olan düz mevduatta 3e 4e 5e alışık adam sen 10 versen zaten ddkkm yapacagi varsa da yapar, 40ı neden veriyorsun bal gibi de karadelik gibi ddkkmye bakmayanlari çekip hüpletmek için, ya bu işin sonunu düşünmüyor günü kurtaralım diyorlar yada gercekten kötü niyetliler ve fena planları var
Burgan on tüm vadelerde tl kmm oranlarını 35% düşürmüş bugün
Seçimlerden sonra mevduatta 40 hayal olabilir.
Nasıl yorumlamak lazım.
Bizlerin bildiğini koca bankalar da biliyordur.
Opsiyon işlemi tespit edilip, kur farkını MB karşılamazsa ise bu durum mevduat sahibini bağlamaz.
Bu durumda kur farkını Banka kendi yatırır ve bir mağduriyete sebebiyet vermez diye düşünüyorum.
Arkadaşlar vakıfbank mobilden bakıyorum. KKM var bir de Birikimli KKM var. Her ikisi de dolara endeskli ve aralarında faiz oranı olarak da hiçbir fark yok. Öyleyse neden 2 farklı hesap seçeneği var? ayrıca Prim ödemesi diye bir şey göremedim.
Bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.
https://twitter.com/ProfBilgeYilmaz/...10083180421120
DDKKM %55 :cheers:
https://youtu.be/UnIEgVDwSa0
Kkm nin sonuda boyle bitnez insallah[emoji39]
Carpismaya 4 dakka.10 9 8 7 5 4 2.5...
Bisey olucagi yok bence.dxy biraz artip dusecek yilsonuna kadar.95 bolgesine.
2 gundur piyasada yeni basılmış ,fed kuşaklı dolar lar dolasıyor ,amerikadan direkt yeni doviz girişi olmuş:)