Tek beklentisi bilanço olan şirketin bilançosu 260 altında gelirse vay halimize
F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Tek beklentisi bilanço olan şirketin bilançosu 260 altında gelirse vay halimize
F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaşlar bu gün 19,00 dan 3,500 adet destek attım...şu anda elimdedir artık hayırlısı diyelim...en son 19,66 dan almış ve ertesi gün %12 lik primi görmeme rağmen satmamıştım...aradan iki gün geçtikten sonra bu sefer de %6 lık tepki vermişti yine satmamıştım...bu hareketler beni de bıktırdığı için vede bilançoda ayın 22 sinde açıklanacak dendiği için 20,00 dan satıp çıkmıştım ( %2 kar )
bu gün tekrardan aldım...bakalım nasip ne olacak ?? aylardır bu hissede yorum yapıyoruz sonra da bilanço günü gelmişken almamak ayıp olur...:) artık kaderimiz neyse razı olacağız...
şu anda solo bilançoda 231 milyon kar var ve biz şu anda konsolide bilançoyu bekliyoruz...geçen yıl konsolide karı %25 civarı artmış idi...bakalım bu seferlik ne olacak ?? süpriz güzel bir kar gelirse çok memnun olacağız...
Burada daha önce de dile geitrdim yıl sonu karlar ciro primleri onlar bunlar bir sürü gider olur karlılık beklentim 250-265 milyon olur..YTD.. Ama bu rakam bile küçümsenecek bir rakam değil.-100 den gelmiş bir firmadan bahsediyoruz.Tabi burda FAVÖK e de bakmak lazım....
Son ceyrek ciroyu 550 milyon bekliyordum...bu yilin ney kar marjı sirasi ile yuzde 6 11 17 idi...bu kar marjini tahmini ciroya vurduğumizda sirasi ile 33 63 93 milyon karlar olusuyordu...artik gercekte ne kadar gelir bilemeyiz...
En kotusu 33 milyon gelse dahi yillikta 250 milyon olur...bence buda iyidir...
Yillikta 100 milyon zarardan daha ilk yilda 250 milyon kara cikmak basaridir...ki tavukcularin islerinin cok iyiye gittigini de biliyoruz...buda 2018 in cok daha iyi olacagini isaret ediyor
Geçen yıl 3. çeyrek net kar:16 milyon 4. çeyrek net kar 18 milyon.
Sadece fikir vermesi açısından söylüyorum ama sizin dediğiniz ''yıl sonu karlar ciro primleri onlar bunlar bir sürü gider olur'' durumu diğer bütün hisseler içinde geçerlidir ama bir çok şirket son çeyrekte çok güzel karlar açıklıyor. Yani bu ciro primleri vs. gibi giderler yıllık 250-300 milyon kar eden bir şirket için devede kulak kalır bence.
Ama patron kötü niyetli ise istediği yerden karı kırpabilir buna sözümüz yok.
Tek aklıma takılan soru şu; sayın keko.
Mali tablolarda ki bu müthiş performans ne kadar sürdürülebilir. Yani piyasanın da bir doyum noktası var sonuçta. Örnek olarak Logo yazılımı gösterebiliriz. Belli bir seviye ye kadar müthiş bir performans gösterdi ama belirli bir noktadan sonra durağan hale geldi.Banvitte bilançolarda ki düzülme 2017 yılındaki hızını 2018 yılında da devam ettirebilecek mi bu sorunun cevabını bu yıl alacağız inşallah.
dostum avrupaya göre ülkemizde kişi başı tavuk tüketim miktarı çok az..zaten brf şirketinin banviti almasının bir nedeni de bu..yani yurtiçinde hala çok büyük bir büyüme potansiyeli var...
ikinci bir konuda ortadoğu ve uzakdoğu ülkelerine yakınlığı ve o piyasalara çok tavuk ihracat imkanının olmasıdır...brf nin bir amacı da bu piyasalara uzanabilmek değil miydi ??? zaten üçüncü çeyrekteki artan ihracat miktarı bize güzel bir işaret veriyordu...yakın zamanda japonyaya ihracatlar dahi başladı....
kısacası ihracat yönünden de büyüme imkanı var...
işte bu iki faktör dolayısı ile banvitin büyüme potansiyeli hala çok yüksek...
şirket büyüme konusunda bir sıkıntı görseydi türkiyede başka tavuk şirketlerini satın almak için araştırma yapmazdı...demek ki pazar konusunda bir sıkıntısı yok...yılın en kısır çeyrekleri dördüncü çeyrekler oluyordu tahminlerime göre şirket ihracat ile bu sıkıntıyı da aşmış olması lazım...hep birlikte bilançoyu görürüz dostlar...arkadaşların geçmişte dediklerine göre bu akşam bilançonun gelmesi lazım...
Şubat ayı başından itibaren takaslar (dünkü ve bugün ki işlemler dahil değil)
http://https://i.hizliresim.com/6JN3rv.png
Git gel Konya 6 saat :oleyo:
https://i.hizliresim.com/lOZnOr.png
Bilançosunun bugün geleceğini sanmam, öyle olsaydı erken ögrenenler'ki hep öyle olur, hisseyi oynatırlardı keko kardeş
SM-G955U1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bekleyelim görelim😌
SM-G955U1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arkadaşın dün yazdığı
Bu da 1 hafta önce ki
Buna göre bugün ya da yarın gelmesi lazım bilançonun.
Gelmezse de arkadaşa kızmak yok. O da yatırımcı ilişkilerinden öğrenip buraya yazıyor sonucta.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
...............
Bu da benim kar beklentim. Burada dursun bakarsınız tutar.[emoji2] [emoji2] [emoji2]
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/lOZnOr.png[/QUOTE]
Usta seni banvitte gormek gayet guzel ayagin ugurlu gelir ins.
Yönetim giderleri önemli olacak, genelde kar baskılanmak istendiğinde bu kalemde yüksek gösteriyorlar.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haber geldi
Bilanco geldimi
Ek 15584
bilanço geldi. hayırlı uğurlu olsun
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c07b89fb32.jpg Banvit için mokoko zamanı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yuzde 400 artıs kar yarın uçus var
7,5 fk ile güne giriş yaptık. hayırlı olsun
ustadlardan yorum alalım !!!!
ben bılmem ...
cok bılen arkdslar yorumlasın bakalım...
BANVT Konsolide 2017/12 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 254098379 Yıllık Değ%:307
300 beklemiyor muyduk?
Açıkçası elimde banvit yok ama 300 milyon civarı kar bekliyordum. Gelen bu kar benim beklentime biraz uzak kaldı.
2017/12 2017/9 2017/6 2017/3
59.040.958 119.689.372 116.285.040 63.207.153
çeyreklik karlar bu şekilde. son 3 ay da 100 milyon civarı gelse banvit yılı mükemmel bitirecekti.
Bu haliyle de kötü değil ama beklentimi karşılamadı açıkçası. elinde olanlara hayırlı olsun.
22 lira olsada satsam tansiyonumu çıkarttı bu hafta 2 kez
231 e tepki vermeyen 254 e mi verecek 2 ay bekledik.tecrube iste bu biloncolarin hepsi fk olarak hesaplanip fiyatlandi..bilonco oncesi verdiler zaten belliydi.hayirlisi olsun.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açık ve net beklentiyi karşılayamayan bir bilanço.
En önemli etken brüt kar marjındaki azalma. Bununda sebebi karlılıktan ödün vererek satış hacmini korumak. 3. çeyrek ile kafa kafaya hatta biraz daha fazla bir hasılat var ama mevsimsellikten olsa gerek brüt kar marjında düşüş var. Diğer kalemlerde önemli bir değişiklik yok.
İyi tarafından bakarsak;
1-Hasılat ile ilgili bir problem yok geçen yılın aynı dönemine göre %30 a yakın bir artış var.
2-Son çeyrek bilançosunun bu şekilde geleceğini tahmin edenler (iş ve yatırım) (nasıl oluyorsa artık??????) sağolsunlar fiyatları baskılayarak bu beklentiyi satmışlar ve bu bilançoyu fiyatlamışlardır bana göre.
İs ve yatırım isteseler di rahatlıkla 25 30 bandında satışlar i yapabilir di neden 19 Lara getirdiği oda kar yapmak ister yoksa buralardan algulum ver gülüm yapıp mal topladı. Adamlar kaç aracı kurumlar çalışıyor
Bugün veya pazartesi dip noktasını görür, ondan sonra yavaş yavaş yükselir tahminimce. Ytd.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi