rüyalarımda hep mehtap ablam var.
ablam hep ne derse çıkıyor.
Printable View
rüyalarımda hep mehtap ablam var.
ablam hep ne derse çıkıyor.
mehtap abla çok yaşa.:)
USDTRY 3.4214 tl saat TSİ 15:32 itibariyle, şimdi de 3.418 e iniverdi, dünkü kapanış 3.4524 idi demek ki 3 kuruştan fazla inmiş.
Bakalım günü 3.40 ın altından kapatacak mı?
TDI 156000 düşük geldi.altin uçtu.
Dolar değer kaybedince (DXY aşağıya gelince) SP500 ve diğer borsa endeks future'ları ile birlikte altın ons yukarıya çıktı.
son aylarda hep 200,000 ve üzeri geliyordu ve ortalamaya bir dönüş yapması bekleniyordu, bundan sonra Yellen abla faiz filan artıramaz, sene sonuna kadar 1 kere faiz artırımı olasılığı en son %48 idi, şimdi daha da düşmüştür
(Not: USDTRY 3.4175 e kadar çekilmişti, şimdi de 3.4250 ye tepki verdi)
Dolar şelale
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
işsizlik oranı %4.3 den %4.4 e çıkmış
Dediğin doğru, dünyada manipülasyon yapmayan ülke kalmadı maalesef. Nasıl TR'de 80 milyonluk toplam nüfusa karşı toplam istihdam 28.5 milyon ve işsizlerin sayısı da 3.2 milyon ise, benzer şekilde ABD'nin istatistik bürosu da rakamları manipüle ediyor. Dünyada en çok manipülasyona başvuran merkez bankaları da ECB FED BofJ.
Fed in faiz indirimlerine ihtiyaci var ek olarak da genislemeyi arttirmasi lazim.
Enflasyon tamamen bitmis abd de
Dolar 3.42 lere düştü.
Moodys Türkiye büyümesini yukarı revize etti.
Abd ekonomisinde turump belirsizliği ve güvensizliği ile buna ek olarak doğal felaketler ile mücadele neticesinde belirsiz ve karanlık. Güvensizlik ortamı hat safhada.
Para gelişen büyüyen ülkelere kayıyor.
Dolar da 2.80-3 bandı ilk aşamada normal, lakin değeri 2 Tl bile etmez.
Dolarda düşüş kaçınılmaz.
şekilsiniz ya
komedi haa, olan euro ya oldu. kumarbaz fonlar iyice dümeni şaşırdı. bir sağa bir sola kayalıklara bindirmeleri yakındır. onlar bindirince TL de peşlerinden gelecek.
Bu doları öldürdüler artık da... Madem öyle faizleride düşürsün tr.de. Bilelim ekonominin durumunu.bizde yüksek faizden mi dolar düşüyor yoksa dünyada dolar düştüğünden mi düşüyor.. Tam test Zaman'ı hadi indirin Türkiye'deki tr.deki yüksek faizi ve gerçekten öyleymiş , Türk ekonomisine güven tammış diyelim.yerse biz haksızız , yemezse onlar yalan, dümen , dolap deriz.
Ben bundan sonra zaten tek dolar almam... 3.95 den aldığım euroları 4.17 den satmıştım. Şimdi tek derdim 3.80-3.90 gibi Euro almak. Acaba buralara gelir mi? Veya buraların altında da Euro alınır mı diye kafa yoracağım artık.
Dolari pacavra gibi tutup atiyorlar
Grivnaya dondu fedin dolari
Saddam haklıymış... Ada'm yerine koymayın bu doları , dünya altına dönsün , altınla alış veriş yapalım demişti... Ada'mı yok ettiler , kümeslerde öldürdüler. Demekki on yıllar sonra ne olacağını bilmiş ki.. USD. Can havliyle saldırmış bu ileriyi gören lidere.. Vay zalım usd.vay. Tam şeytan bunlar ya.
Dünya para birimi altına dönsün arkadaş .. Ak göl, kara göl belli olsun. Amerika'nın kara gölünü ak göl görmekten bizde vazgeçelim. FED'in teyzesinide huzur evine müdür yapsınlar ancak Oray'ı yönetir bu yaşlı yellen teyzeciğim.
Dünyanın şu anki ekonomik döngüsünü ve türevli piyasaları karşılayacak kadar altın rezervi yok, olması da mümkün değil. ayrıca altın standardı merkez bankalarının senyoraj hakkını kısıtladığından senyoraj hakkı ile basılan paraların yarattığı büyüme de düşeceğinden, şu noktada altın standardına geçmeye çalışmak ciddi bir ekonomik daralma ve geri dönülemez kalıcı bir resesyon ile sonuçlanır.
bugünün altını bilgidir ve akıldır. şu anki teknoloji uzay madenciliği yapacak durumda ama dengeleri hemen değiştirmemek için şu an beklemede tutuyorlar. aynı şekilde okyanus suyundan altın elde edecek membran yapıyı japonlar geliştirdi. füzyon ticari kullanıma girdikten sonra emtiaların değeri hızla düşecek. enerji ihracatçıları tümden bitecek. 1988 de economist dergisi kapağına dikkatt,
http://dcvcorp.com.br/wp-content/upl...y_by_20181.jpg
forum yoldan çıktığı için bir süre forumda olmayacağım.herkese yatırımlarında başarılar.
Dolar degersizlesiyor diye dunya kadar borcu olan ulkemizin borcunu tl ile odeyecek diyecekler nerdeyse...bu durumlara millet olarak dusmemizin sebebi yuregimizde olan vatan sevgisi ..devletin kestigi parmak acimaz dememiz ...karadenizli olarak findiga verilen fiyata itiraz cok ama toplanipta hakkini arayan yok. Dedikodu desen findigi alan italyan sirketine birinin ortagi ortak diyorlar. Bende zaten suphe ediyoru. Birilerin oglu italyaya gidip duruyordu.
Pyd tonla silah verildi bir sey yapamadilar .simdi bize diyecekler gir suriyeye temizle biz gittikten sonra pyd girecek buralara...elin mahkum tonla borcu var...ekonomimiz cok.cirkin bir kadin makyajli pamuk prenses gibi
EM lerden çıkamadıkları için USDZAR USDMXN USDTRY vb bütün EM lere çakıyorlar.
EURTRY bile düştü.
Eğer TCMB reaksiyon gösterip bu atağa cevap vermezse İŞSİZLİK alır başını gider.
Algıları değiştirebilecek sosyal çalkantılar olur. ZATEN kripto f 1$ ın tek istediği işsizlik patlasın vatandaşın görüşü değişsin. Akşener cilalanıyor sitede.
Maslow İhtiyaçlar Hiyerarşisi.
Basarlarsa USDTRY de 3.35 e kadar yolu var. Daha aşağısı farklı dengeler demektir.
alıcı gelip Türkiye den topuklamak isteyenlere CARRY TRADE imkan oluşur.
Mesala İstanbul Turist Mevsiminde İlaç İçin TURİST Bulamayan Kapalıçarşıyı KISKANDIRAN Haber :
Ufacık Yunanistan'ın Santorini Adası Turist Sayındaki Patlamadan Şikayetçiymiş
http://odatv.com/images/2017_09/2017...9171200_m2.jpg
http://odatv.com/turklerin-de-gozdes...109171200.html
.....................
Kladıraçlı Piyasaların PİRİ için ŞoK Talep:
ABD'de Soros'un "terörist" ilan edilmesi için on binlerce imza
noldu kaçtı mı bu biriktirici de Oliver dan sonra. bunların işi bu. milleti terse yönlendirir, sonra işleri bittiğinde kaçar giderler. pabucumun çok bilmiş ters kolpacilari.
Benim gibi dolar ayısına bile dolar aldırıp terse getirdi doların PYsı. Saygılarımı sunuyorum. Bu dolardan bir cacık olmaz artık, dolar alacak kimse kalmamış, herkes son kurşununa kadar kullanmış.
Herkesin bayramını kutluyorum. Uzun zamandır bu grubu pasif olarak takip ediyorum sizlerden epey faydalandım. Katkısı olan herkese teşekkürler. Bir konuya değinmek istiyorum. Gerek bir kısım medyada gerekse burada bazı arkadaşlar ABD ve Dolar öldü bitti havasında yorumlar yazıyorlar. Bu tür yorumlar tam gerçeği yansıtmıyor nedeni ise bugün dünyada neredeyse tek teknoloji üreten ülke ABD dolarda gücünü buradan alıyor. Bu böyle olduğu sürece doların hükmü geçer diye düşünüyorum. iyi günler
Latife olsun diye yazdım be.... Adamlar bu işi kimseye bırakmazlar ve dünyayı yönetmeye devam ederler. Şu an için usd.nin önünü kimse tıkayamaz ve güçte yetmez zaten.. Belki ileride birşeyler olabilir ama USD ye kafa tutan tokadı yer... Doğruya doğru eğriye eğri.. İngiliz'ler beyin, USD gövde bu döngüde ve dünyayı yönetiyorlar nokta.
Şahsi görüşüme göre kimsenin iradesi baskın değil, kaos ortamında güçlü olanlar baskın olmaya ve kalmaya çalışıyorlar. Kaostan çıkan bu düzenin güçlüler lehine bir avantajı var, güçlülerin gerçekten zayıfladığı durumlarda ve zamanlarda kaos bu zayıflığı gizlemeye yarıyor.
Kısacası : Orda ab chao.
ya powera bakıp döviz alan var mıdır?
varsa duyguları kabarmıştır.
dolar 3.40 altına gevşerse 3.30'da iyi bir destek var.
Keşke bu topik tadilat nedeniyle bir süre kapalı denip şuaralar kapatılsaydı başlığı gördükçe gülesim geliyor
şaka bir yana
DOLAR SADECE DOLAR DEĞİLDİR
Bunu bir anlasak
çok şey değişecek
fikirsel bir devrim olacak
neyse az kaldı