Şirket yatırım ilişkilerinden Adil bey ile görüştüm
Alıntı:
Originally Posted by
STGroup
Bu biraz niyet okumak olur işallah değildir az çok bizde bir şeyler attık hisseye kaybedince üzülmeyeceğimiz rakamlar. Bu arada zaten adam ben çulsuzum demiş borç sarmalına giriyorum teknolojim eski fiyatlarım pahalı olduğu için 8 ay vadeli mal veriyorum benden alanlarda ödeme güçlüğü çeken tipler yüzlerce müşteriyle davalı konumdayım ödeme yapamıyorlar ödeme alamayınca tüm bankalara borçlandım fabrikalar kiralık göcebe çadırı gibi söküp oradan oraya taşıyoruz ihracatımız var masa sandalye üretiyoruz cila yapmak için makina alacak para bulamadık kamyonla oradan oraya taşıyoruz 200 bin masa sandalye taşıdık şu zamanda gibi yazmış yazmış durmuş. 50 - 60 sayfa hayat hikayesi gibi zaten bedelliye katılacak parası olmadığını buradan görüyoruz bu hisse satışlarınıda belki ona yormak lazım.
Ancak şuda var boş adam değil gibi "Formet Çelik Kapı, 2014 ve 2015 yıllarında Akdeniz İhracatçı Birlikleri verilerine göre sektöründe en çok ihracat yapan firma olmuş, 2018 yılında ise Akdeniz ..."
Hisseler dolar bazında tarihi dibinde eğer adamın izahatnamede dedikleri doğru ise 2 - 3 ay sonra bambaşka bir formet görmeye başlayacağız.
Fabrikası bile olmayan, tüm makine ve techizatı eski, borç batağında 244 çalışanlı bir şirketten 3 fabrikası olan üretim kapasitesini %120 arttıran, hiç borcu olmayan, elinde peşin parayla hammadeyi daha ucuza alan, hammadde stoğu yapabilen, üretim maliyetleri yüzde %50 ye yakın düşen, üretilen birim başına çalışan maliyetleri büyük oranda düşen 364 çalışanlı bambaşka bir şirket olarak karşımıza çıkacak.
Yada piyasadan alacakları toplayıp gelen 170 milyonuda cukka yapıp Singapur gibi bir yerlere kaçacak bunun ortası yok gibi. (burada da SPK olası risklere karşı durumu görüp hisseleri bloklamış satışı durdurmuş nakit parayıda bloke etmiş Aralık ayına kadar bekletiyor niyet kötüyse bile firma sahibi bu parayı kurtarmak için oyalama taktikleri izlemeye çalışabilir fabrikaları alımımız gecikti şu tarihe attık, taşınma işlemi olmadığı için modernizasyon yapamadık, yeni makina alımımız şu nedenlerden gecikecek gibi vs.)
Kapları takip edeceğiz risk alanlar zaten bekleyecek almayanlar kaçıp gitti zaten.
Siz de arayıp sorabilirsiniz. İzahnamede belirtilen yerlere paranın harcanıp harcanmadığı konusunda ikü bilanço dönemi boyunca bilgi verilmesi gerektiğini ve kendilerinin de bu süreyi kullandıklarını iletti. Yasal süre içerisinde elde edilen fonun nerelere kullanıldığını açıklayacaklarını iletmekte. Bu arada genel kurulda bu konunun gündemde olmadığnı ancak temenni ve sorular başlıklı son bölğmünde genel kurula katılarak soru sorulabileceğini iletti. Hal böyleyken kayseri de olup da genel kurula katılabilecek biri varsa lütfen katılabilir mi?
Bizim aklımıza takılan soruları örneğin ihracatın nasıl gittiği, yatırımların nasıl gittiğini, fabrika bina alımının tamamlanıp tamamlanmadığını gibi izahnamede ilerletilen yerlere kullanılıp kullanılmadığıını sorabilir mi acaba?
Genel kurul 30 haziran da