Yarım saat içerisinde olabilecek bir yukarıya doğru çabayı pek ciddiye almak istemiyorum.
Yine de tepede açtığım kısa pozisyonu desteğe gelince kapadım.
Daha güçlü satış dalgası gelebilir. M20 grafiğe dayanarak yorum yaptım.
Printable View
Yarım saat içerisinde olabilecek bir yukarıya doğru çabayı pek ciddiye almak istemiyorum.
Yine de tepede açtığım kısa pozisyonu desteğe gelince kapadım.
Daha güçlü satış dalgası gelebilir. M20 grafiğe dayanarak yorum yaptım.
Gün içinde var olan yukarıya doğru yükseliş havası söndü.
Bundan sonra eğer aşağıya gelmezsek, bazı şartlar sağlanabilirse tekrar alım gelebilir. Gözlem yapmak lazım.
135.500 Altında kalınmaması, üzerine çıkıldığında satış gelmemesi lazım.
Saat 15:30'a kadar çok daha kuvvetli bir satış gelme riski var.
Burada asıl yetenek az işlemle sonuç alabilmek.
Komisyon giderlerini en aza indirmeye çalışmalarımızda önem vermemiz gerekiyor.
Halen yukarıya doğru hareketlenmeye itibar etmiyorum, satış fırsatı olur diye düşünüyorum.
Yanılma riski de var tabi, fakat analize güvenmem lazım, şimdi yanıltsa dahi başka zaman yanıltmaz.
Cuma kapanışları son haftalarda yüksek oluyor, bu aklımın bir köşesinde yer etmiş. Bugün de olur mu bilmem.
135.300 Altına bir türlü inilemedi, yüksek kapatma arzusu var mıdır?
Perşembe günü saat 14:30 da direnci yukarıya kırınca yoğun satış gelmişti. Cuma günü saat 17:30 da yine direnci yukarıya geçince yoğun satış geldi.
Benzer şeyler üst üste tekrarlanıyor.
Haftaya satış baskısı ile başladık. Sabah alış yapmak doğru değildi, akşama doğru aşırı satış seviyesine ulaştık.
Bugün fiyat eğilimi aşağıya doğru yarın da düşüş eğilimi sürecek diye düşünüyorum.
137.000 Seviyesine doğru yükselme çabası olursa fazla güvenemem.
M20 - M30 grafiklerde piyasanın yanlış alım / satım yaptığı ataklarda aksi yönde işlem yapmak mantıklı gözüküyor.
Ayrıca aşırı alış / satım yapılan seviyelerde işlem denenebilir.
Bu çalışmada günde bir - iki kez işlem fırsatı çıkar. Belki hiç çıkmaz.
Bu sabah piyasa açılışta yanlış alım yaptı bize satış fırsatı doğdu. Öğlen düştüğümüz yer fazladan satış yapılan bir seviye oldu, pozisyon kapama veya uzun pozisyon deneme yeri.
Yani iki fırsat yaşandı.
Birazdan dışarıya çıkacağım. Kapanışa doğru bakamayacağım.
Yönümüzü henüz belirleyebilmiş değiliz. Piyasa yukarıdan ve aşağıdan sıkıştırılıyor.