Originally Posted by
nosfecagri
Çok farklı bakıyoruz. 82 den 110 a geldi de deriz öyle bakarsak ama bunlar zaten kriz fiyatları idi normal olmayan piyasanın veya bilançoların ederi, piyasa faizleri vb. ile alakası olmayan korku kaynaklı aşırı depresif fiyatlamalar oluşmuştu. Krizden çıkış ralli olmaz ralli olması için mesela 2013 rallisi zirvesi 5 dolardır, ondan önceki tüm rallilerin zirvesi 4 5 dolar arasıdır bugünkü endekste 250.000 ve üstü. Buralar mümkün değil hayali dahi kurulmuyor dolayısıyla bist te olan şey kriz fiyaylamasinin bitmesi deriz ralli bence denilemez.
Doların olması gereken değerini hesaplayabiliyor musunuz? Ben hesap edemiyorum çünkü,
1. Abd faiz politikasından emin değilim.
2. Türkiye faiz politikasından emin değilim.
3. Devletin sermaye kontrolü dahil muazzam gücü var bu gücün ne yönde kullanılmak isteneceğinden emin değilim.
Ama mesela, %12.4 tahvil faizi olduğu ortamda, son 12 çeyrek bilançosuna bakarak ARSAN için fair value 3.5, 3 lira altında alırım 4 lira üstünde satarım diye biliyorum. Yani ben değerini kestirebildigim bir şeyi alıp satmayı tercih ediyorum saçma sapan duygusal beklentimle devasa usd piyasasında yön aramaktan daha mantıklı geliyor.
Hisse örnektir değerleme de örnektir yatırım tavsiyesi asla değildir.