Alıntı:
Tuncer Şengöz
@TuncerSengoz
·
13d
Benim analizlerimde dolar kuru 9,40-10,50 aralığında bir yerlerde tepe yapsaydı, bundan sonraki dönemde ileri-geri hareketlerle -diyelim ki 5-6 ay sonra - çok büyük ihtimalle son bir zirve daha yapıp yükselişi bitirebilirdi. 10 seviyesinin delinmeyeceğini düşünüyordum. Delindi.
Alıntı:
Yükselişin mevcut momentumu çok yüksek ve bu kadar ilerlemiş bir dalganın, bu aşamasında asla normal DEĞİL. Bu yükseliş 2008'de başladı ve 13 senedir belli bir hızla ilerliyor(du). Bu kadar ilerlemiş bir dalgada, bu hız başka bir şeyler anlatıyor olmalı. >
Alıntı:
<Ne anlattığı ile ilgili bir tahmin veya spekülasyon yapmayacağım. Analitik olarak bakıldığında şu soruyu sorarak başlamak gerekir: Bu hareket geçici mi, kalıcı mı? Yani 10 seviyesinin üstüne savrulduk, geri mi döneceğiz, yoksa 10 seviyesinin üstüne yerleşiyor muyuz?
Alıntı:
Mevcut durum ne 1994'e benziyor, ne 2001'e. Hatta 2008 ve 2018'e de benzemiyor. Bambaşka bir ekonomik/politik ortamın içindeyiz ve bu hareket -bana öyle geliyor ki - bir piyasa hareketi de değil, çünkü ortada bir piyasa yok. Fiyatın gövdesi hep biz uykudayken geceyarıları oluştu
Alıntı:
Oturup saf saf olmayan bir piyasanın analizini yapmaya da gerek yok. Benim 30 yıllık tecrübem, yaşananların bir piyasa hareketi değil, çok daha büyük ölçekli, ciddi ve önemli sonuçları olacak bir şeylerin parçası olduğunu söylüyor.
Ben diyorum ki;
Alıntı:
ayvagobeknuri ayvagobeknuri şu an forumda
Gümüş Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
5,676
Bence 45-50 bin yıl önce Nuh Tufanı yaşandı. Kıtalar battı. yaklaşık 10 bin civarı insan kurtuldu. Fakat bunlar bizim türümüz değildi. Bunlar Cro Magnun insanlarıydı. Biz onlardan evrimleştik. Nuh, Homo Sapiens değildir.
Bence şuan da aynen o dönem gibi bir dönemdir. Yani tufanın hemen öncesi gibi bir dönemde yaşıyoruz.
Çok zor bir zamandayız.