Anglo saxon lar ise sadece ev alır ama dünyayı gezer dolaşır. Kültür farkı...
milyoner denince sadece bankadaki nakit akla geliyor, çok yanlış. hani belki birazda ev sahibi de akla geliyordur. büyük şehirde evi olan kafadan milyoner. amma daha önemlisi tarla. türkiyenin büyüklüğünü düşünün, son yıllarda hızla artan tarla fiyatlarına bakın, köylerde(şuan şehirde yaşıyor olması önemli değil) çok fazla sayıda milyoner değil, multi milyoner var.
muhtemel
"erken seçim hayırlı olsun"
diyelim...
Reis'in ve hükümt sözcüsünün dediklerinden o mana çıkarılıyor....
Bu iş Bezos ve Musk'ın servetine benzer, 200 milyar dolar net servetleri var deniyor ancak hisselerinin %1'ini bile satmaya başlasalar o hisseler taban taban olmaya başlayacağı için net servetleri üstel olarak azalacaktır :)
Kısaca; evet Türkiye'de belki 2 milyon ev sahibinin evinini değeri 1 milyon tl üzeridir ama kriz anında aynı anda 100bin kişi satmaya çalışsa fiyatlar düşer.
Benim de şu an ekranımda sarı site açık bir yandan Fethiye'de ev bakıyorum, aslında aklımda öncelikle Bodrum ve Marmaris vardı ama yüksek fiyatlardan dolayı bir de Fethiye'ye bakayım dedim. Şimdilik arada bir gitmek, ilerde tamamen oturmak için, fakat yer ve fiyat konusunda karasız kaldım. Bunun yanında tek bir yerden almak mı, yoksa iki ayrı yerden daha ucuz yerler almak mı buna da karar veremedim. Para banka faizinde eriyip duracağına ev olarak dursun en azından gidip gelinir, otellere para verilmez, bir işe yarar diyor insan.
MEVDUATTA pazarlık yapabileceğimiz bankalar hangileri bilen varmı?yani +1 puan verebilecekler?TL de...