Sonra da bir gün bir anda hastalık bitti gitti...
Di mi ? Gündemden çıktı
Printable View
Bir günde bitmedi ki azalarak bitti. Günde yüz ölümden beşe ona düşerse sonrasına da bir ikiye düşerse gündemden düşer tabii ki.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1-2 vakaya düştü ve salgın bitti şeklinde olmadı süreç...
Yanlış hatırlıyorsunuz. Ben size sağlık bakanlığı sitesindeki bilgiyi vereyim. Son yayınlanan haftalık rakam az değil aksine fazlaydı..
Buraya da koyayım.
Aksi resmi rakamlar biliyorsanız paylaşın lütfen..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...40f358d70b.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...af3be2920a.jpg
hocam ilk dalga tehlikeliydi ama fazla sürmedi, 2020 sonuna doğru yeni varyanta dönüştü, o ikinci varyant sıradan bir gripti, ama aşıları satmak için retorik 2 yıl daha sürdürüldü, işte o kısım safi tiyatroydu.. kapatmalar falan sayesinde değil, virüsün doğal yollardan mutasyona uğramasıyla ortadan kalktı tehlike.. bi arkadaş ölüm istatistiklerini vermiş- excess death 60-80 bin kişiden ibaret, yüzde 0.1 bile değil..
üstelik bu fazladan ölümlerin yani normal trendin üstündeki sayının ne kadarının virüten olduğu ne kadarının eve kapanmalar yüzünden olduğu belli değil.. ben 25 yıldır aynı mahallede oturuyorum, 2021-2022 cenaze sayısı patladı, yaşlılar çok öldü- covidden değil, açık havaya çıkamadıkları için bağışıklıkları düştüğü için, gelen gidenin olmaması yüzünden, diğer kronik hastalıkların tedavisinin ihmal edilmesi vs yüzünden öldüler..
ömrü hayatımda covid dönemi kadar yoğun bir propaganda hiç görmedim, en küçük sorgulayıcı tavırlar bile ezildi, 15 gün kapanalım yok 28 gün kapanalım ama tam kapanalım, yok herkes aşısını olsun, yetmez booster da olsun, aşı olmayanlara hayat zehir edilsin vs.. iğrenç bir dönemdi
neyse, işimize bakalım.. yabancı alımı geçen hafta 214 milyon dolar olmuştu, bu hafta alış devam etti- takası belli olan ilk üç günde yabancı takasına alınan mal 230 milyon dolar gibi gözüküyor, dün bugün devam etti o alışlar, muhtemelen 300 milyon dolar üstü bi haftalık yabancı alımı ilan edilecek perşemne günü.. bu hafta ilk 3 gün alınan hisseler yine aynıları thyao-tuprs ve ykbnk-akbank
bence pazartesi o eski holy monday kıvamında olacak, koyu yeşil, paragöz tüyler diken diken
Fed Başkanı açıklama yaptı, altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırdı