-
Yillardir tuttugum sari sitede ki istanbulda ki satilik ve kiralik daire sayilarinin bugunku hali soyle
05.01.2020 "İstanbul Satılık Ev"aramanızda 160.956 ilan bulundu.
05.01.2020 "İstanbul Kiralık Ev"aramanızda 53.846 ilan bulundu.
----
29.08.2021
Satılık (140.280)
Kiralık (20.755)
resmen kiralik ev kalmamis.boyle olunca satilik fiyatlari da ucup gidecektir.enflasyona ciddi bir etkisi olmayacak mi bu durumun? yeni konut yapimi insaat maliyetlerinin ucmasi sonucu durmus vaziyette.tek tuk o da lux konut projesi ancak devam ediyor.alt ve orta kesime hitap eden tek proje yok.
ve istanbulda sadece yillik ortalama 150 bin yeni konut lazim kiralik cikacak yeni evliler icin vs.
-
Valla sn sugosu ben bu hayat pahalılığına bakıyorum,milletin haline bakıyorum,bu evlerin satılma işine de kiralama işine de ben güvenemem,olay artık benim mantık silsilemden çıktı.Memlekette bilmediğimiz bir değişik ekonomi dönüyor sanırım,uyuşturucu parası,göçmenlerin getirdiği paralar,gurbetçilerin akrabaları üstüne aldığı evler vs değişik işler dönüyor olmalı,yoksa bu ekonomide bu maaş artışları ile bu işsizlikte bu emlak değerlemeleri yanlış.Bir hesap hatası var ya neyse.Bu hesap hatası umarım halkta başka türlü tezahür etmez.Yoksa sizin dediğiniz hesaba benim aklım ermez,bu kadar boşanan var şu kadar ev almayı isteyen genç var falan onlar boş iş,alım gücü ne o boşananlarda var zaten çoğu ekonomik nedenlerle boşanıyor ne de gençlerde var.
-
Misal evin var 1500 kira alıyorsun allem kallem kiracını çıkardın evi 3000 e verdin ,yahu geçen yıl 1500 liralık insanların oturduğu semte 3000 lira verecek adamı nerden bulacaksın,hadi buldun adama nasıl güveneceksin,zor işler benim aklım ermez.
-
O binbeş yüz kira veren adam nereye gidecek nerden ev bulacak,bu işler evsahibi kiracı barışını darmaduman eder,sonunda çok problemler çıkar.
-
-
Misal bu ev bir buçuk yıldır takibimde ,fiyat 200 bin artırıldı satılamıyor.Aslında yeri baya güzel konyaaltında ev kaliteli yapılmış havuzlu site şehir antalya ama gelip kimse almıyor.
-
Konut endekslerine bakıyorum memlekette fiyatı en çok artan iller arasında antalya, en azından benim bildiğim beş altı ev var habire fiyatları artıyor ama evleri alan yok.Kiralıklar öyle değil ,kiralıklar karaborsa anında kiralanıyor evler,kiralar da çok arttı ama o kiralar hakkında da ödenir mi ödenmez mi şüphelerim var,bu emlak işleri sosyal barışı bozar,yani paran yoktur gezmezsin tatile gitmezsin,sigara içmezsin,dışarda yemek yemezsin,sinemaya tiyatroya gitmezsin ama ev öyle değil bir ev şart,homeless işi insanlık dışı bir olay allahtan bizim memlekette homeless olayı çok az sosyal dokumuz o konuda hala sağlam.
-
Fatih Altaylı, Diyanetin deniz ürünleri fetvasına fotoğraflı yanıt verdi!
https://www.youtube.com/watch?v=9WlOnIi8G5Q