1 litre rakı 714 gayme vergi + RAKI MALİYETİ + KAR + % 20 KDV = A.A.
Printable View
Yanarım yanarım, Kılıçdaroğlunun alevi oluşuna.:agla:
https://resmim.net/cdn/2024/12/25/D7hYSD.jpg
Bunları yatırıp XXX domaltıp XXX faydası yok...
Olan suyu asansörsüz evlerde 3,4 kat taşıyan garibana oluyor asgari ücret aslında 30 bin olmalı ama bu ülkede insanlık bitmiş wahşi kapitalizmin bile wahşisi uygulanıyor, kanallardan birinde adam söylüyordu emekli zam alsa bütün esnaf zam yapıyor, emeklinin aldığı zammın adamın giderine ne etkisi var parayı devlet veriyor ama bütün piyasa o parayı kapmaya çalışıyor.
Ramazan gelir, yumurta, başta herşeye zam çakarlar, bir açıdan çok kötü zavallı garibana oluyor olan bir açıdan çok iyi esnaf 3 harfli esnaf pazarcılar görsünler analarının orakesini
Bunun gerçek adı Hacivat Özel
Bu adam koltuğu İmamınkine bırakmak için geldi İmamınki gelecek tam koyacak, İstanbul'da pisparkın 1 saatini 150 TL yaptı suyun fiyatını elektriğin üstüne çıkardı ve kokuyor leş gibi, ekmek 8 lira çok iyi fırınlar var hala 10 lira ortalama 12.5 lira yani ekmeği özel fırına neredeyse eşitledi adam aslında ANAP'lı bunu CHP li zannedenin
Cehape yi batıran partinin içine çöreklenmiş alevicilik yapan alevi delegeler, yoksa aleviler başım üstüne ..
Ben de yanarım ömrünü Eskişehir'de belediye başkanı olarak tamamlayan hocanın CHP nin başına geçmemiş olmasına çok şey değişebilirdi ülkede ama müsteşar atamasına bile karışan üç harfli ülke onu yaşatırmıydı bilemem.
Kiliçdaroğlu bir kukla ve dike sürülecek beyni yok aslında yapabileceği bir şey de yoktu ama yapmaması gerekenler vardı
Ekmek için Tekmeleddin I getirmemek
Oyları doğru saydırmak
İmamınkini sahaya sürmemek
Ona fısıldayanları dinlememek gibi,
O zaman Rahmetli Deniz Bey ve Ecevit gibi bir hastaneye kontrole gitse yürüyemez konuşamaz çıkardı.
Asgari ücret hem çok kötü hem de iyi oldu zira 50 bin olsa 1 haftada iğneden ipliğe zam yspıp o parayı çöpe çevirirlerdi.
Desidero abi hadi İstanbul mega şehir. Konya da su parası teyemmüm yapan babamın elektrik su eşit sayılır. Genç tavşanların ki elektriğin 2-4 katı geliyor Konya'da. İstanbul da park yeri yok kocaman şehir Konya'da bütün yol kenarları park yeri ücretli tabi ki. Belediye işletiyor. Bu adam gitsin de kim gelirse gelsin. Adamın birine şarapları tattıracaklarmış adam birinin tadına bakmış diğeri güzel demiş. Ama efendim diğerinin tadına bakmadınız. Adam ondan kötüsü olamaz demiş. Bizim ki de bu mantıkla bu hariç hepsi olur.
Dostum istanbul mega şehir ama daha çok desteğe ihtiyaç var, şöyleki asgari ücret İstanbul'da da 22 Konyada da erzurumda da ama kiralar aynı değil meyva sebze farklı vb. Sen burada suya 600 tl alırsan adamın iflahını sökersin, herkesin arabası Mercedes mi ben şimdi gittim kadıköye 200 Tl taksi otoparkın saati 150 böyle düzen mi olur?
Bu akıl iyi bir akıl değil ayrıca Konya'da da öyle olmamalı , Konya'da yüksek diye İstanbul'da daha yüksek olmak zorunda değil, Tunceli'de de 10 lira mesela onu ne yapacağız.
Belediyeler hayatı zorlaştırmak için değil kolaylaştırmak için var mesela Tayyip Erdoğan cenaze hizmetlerini tamamen ücretsiz yaptı idi 90 larda, daha eskiden ha düğün parası ha cenaze parası ,yakanı kurtaramazdın , bunlardan dolayı yıllardır seçildi.
İmamoğlu nun niyeti açık aynı Dalan gibi milleti diker, geçen gün Halk pardon Kent lokantasına gittim ilk kez 4 çeşit 40 lira az az ama doyuruyor karbon hidrat bombası ama bedava fakat hijyen sıfır içeride pis bir koku var..
Yani işi adam gibi yapacaksın.
Not: İstanbul'da suya 2025 ocaktan sonra her ay zam gelecek pardon güncelleme, belediye meclisinden geçti, şimdi millete geçecek, teyemmüme herkesin ihtiyacı olacak haceti defn I de parklarda giderip yaprakla taharet yapacağız.
Konya özelinde kentsel dönüşüm olacak yerleri dahil Konya'nın yarısı kentsel dönüşüm içinde. 10 sene önce müteahhitler arsaya %50 ile konut veriyordu şimdi %20-30 arasına indi bu şartlarda da kimse evini yıktırıp işitme para verecek kira da oturacak durumu yok. Şuan Konya'nın İstanbul'dan konut açısından hiç bir farkı yok. Konya'da kirası 75-100 bin olan daireler var. Sadece sebze meyve konusunda avantajı var.