nerden tepki vermeye çalışıyor 9591 den:)
Printable View
nerden tepki vermeye çalışıyor 9591 den:)
benim savunduğum şey orta-uzun vadelik..bu yüzden burda haklı olarak dipten %15 civarı tepti vs. deniyor..
benim sorunum bu değil..ben yukarı yeni trend deyip milleti mallandıranlara karşıyım..
mal alırsın uzun vade tamam..ama yukarı trend başladı dersen hooppppppp denmeli..
Arkadaşlar kasım vade 4 adet tekfen shortum var.Cuma seans bitimi kapatmazsam nasıl bir prosedür uygulanıyor.Bilgi verirseniz çok memnun olurum.
faiz sebep enflasyon sonuç gibi hiçkimsenin kabul etmediği bir görüş karşısında
bilirkişiler baktılarki bunda mantık yok...olamazda..altında sebep aradılar..ÇİN MODELİ vs..sonra çıktı birileri TÜRK MODELİ dedi..
niye..çünkü böyle bir mantık yok, altında mutlaka bişey yatıyordur dendi....
ve sonuç ne oldu ENFLASYON..bizim borsa sırf bu yüzden 4 yılda 10 kat çıktı..başka nedeni yok..bu süreç bitti..ŞİMDİ BOZULAN DENGELERİ DÜZELTME ZAMANI..
borsası doları vs..hepsi ederini bulmadan bu denge oturmaz yerli sisteme girmez..
bunun temel analizde karşılığı var..nedir bu..faiz çok yavaş inmesine rağmen dolardaki belki %50 baskı nedeniyle dolara geçişlerin hızlanması ve üstüne enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi..hatta bu süreçte dönem dönem faiz artma olasılıklarının olması..
al sana temel gerçekler..