Başlık dışı ama ...
Enpara vadeli mevduat faizlerini düşürdü şaka gibi ...
Printable View
Başlık dışı ama ...
Enpara vadeli mevduat faizlerini düşürdü şaka gibi ...
Ülkede KDV katma değer vergisi diye bir vergi var. Epey yüksek. Sen bakma siyasilerin katma değerli üretime önem veriyoruz demelerine. Katma değerli iş yapana KDV'yi yapıştırıveriyorlar, mahsuptan sonra kalan miktarın dahi geç ödeme ve süründürme taktikleri ile üzerine yatıyorlar. Yaptığım katma değerli işler yüzünden devletten ne kadar KDV alacağım olduğunu bilsen, bırak kardeş sen forumda yaz tamam derdin. Allahtan forum gönderilerinden daha KDV almayı akıl etmediler, mahsubu da olmaz.. :plc:
dolarcı arkadaşlar hiç kasmayın teknik meknik vize krizi ,bankalara ceza haberleri .dolardaki ivmenin yegane sebebi vadeli mevduat faizindeki düşüştür .3 ay önce 14,50 14,60 hatta 14.80 ler havada uçuşurken bugün gelinen nokta ..14 üzeri YOK ( o da milyon üzerine ) diğer 200 300 500 binlere 13,50 13,80 aralığında hoş geldin beş gittinleri saymazsak .kimse bu oranlarda tl de durmak istemez .yolunuz açık böyle giderse yıl sonu 3,90 lar su içinde gelir .
Yurt dışından firmam için gümrük vergilerini ödeyerek hammadde ve malzeme alımı yaptığım www.aliexpress.com sitesine BTK tarafından bir saat evvel engelleme gelmiş. Şu anda ana sayfa açılıyor ama order ekranına sadece VPN ile girebiliyorum ama ödeme ekranını VPN üzerinden açmaya cesaret edemedim.
Bunun dolarla ne ilgisi var diyenlere. Benim için bu siteye engelleme koymak ticari olarak dolar almamı yasaklamakla aynı şiddete sahip.
Epey sinirliyim ama umarım yolda olan siparişlere de gümrük yasağı getirmezler.
Daha fazla konuşmayayım.
Benim imal ettiğim ürünlerde Türkiye'de bulunmayan bazı malzemeler var. Aliexpress.com üzerinden hem uygun hem de düşük miktarlı getirme imkanı oluyordu. Sanırım yurt dışından gelen tüm alışverişlerden otomatik olarak KDV kesmek istiyorlar. Kredi kartı ile aliexpress'ten yapılacak tüm alışverişlerde devlet otomatik olarak %18 fazla para kesmeyi planlıyor. Bu sistemin altyapısını hazırlıyorlar sanırım.
Peki ben devlet yetkililerine sorarım, benim normal ithalat ile getirdiğim ürünler ne olacak?. Benden de iki kere mi KDV alacaksınız?. Yoksa bu iş olmadı toptan bu siteyi kapatalım mı diyeceksiniz?
Bu iş hakikaten kabak tadı vermeye başladı.
İhrac ettiğim ürünler var diyelim ki değeri 100 USD, içinde aliexpressten aldığım malzeme değeri 0.1 USD. Üründe kullandığım başka da ithal malzeme yok.
Kalanı yurt içinde yarattığımız emek ve katma değer.
Ey devlet sen şimdi kimi cezalandırıyorsun?